Próbatermesztésre ajánlott kajszibarack fajták
Termesztett már sárgabarackot? Ha még nem, de gondolkodik a dolgon, ajánljuk figyelmébe az alábbi, próbatermesztésre ajánlott fajtákat. Várható érési idejük sorrendjében olvashatja, hogy melyikről mekkora méretű gyümölcsöket szüretelhet, és milyen betegségekre fogékony.
Harmat kajszibarack
A Korai piros előtt 10-12 nappal érik. Gyümölcse közepes méretű (40g), erősen megnyúlt, lapított. Héja világos narancssárga, fedőszínnel kismértékben borított. Húsa világos narancssárga, közepes keménységű, magvaváló. Íze jó. Nagyméretű feltörő koronát nevel. Termőképessége jó. Virágai korán nyílnak, önmeddők.
Korai zamatos sárgabarack
A Korai pirossal azonos időben, a Magyar kajszi előtt 10 nappal érik. Gyümölcse közepes méretű (45 g), aranysárga alapszínű, fedőszín alig alakul ki. Húsa narancssárga, szilárd, lédús, rostos, maghozkötött. Íze jó. Fája nagy, feltörő, ritka ágrendszerű. Korán termőre fordul,bőven terem. A téli lehűlésekkel szemben ellenálló. Gnomóniával szemben közepesen fogékony.
Hirdetés
Harcot kajszibarack
Néhány nappal a Magyar kajszi előtti érik. Gyümölcse nagy (túlterhelve kicsi-közepes), megnyúlt és lapított. Héja narancssárga alapon 50%-os mértékben fénylő pirossal fedett. Húsa élénk narancssárga, szilárd, lédús, magvaváló. Íze jó. Fája erős növekedésű, közepesen szétterülő. Termőképessége jó. Virágai önmeddők. A téli lehűléseket jól tűri. A sarka vírussal szemben toleráns. A gnomómiával szemben közepesen ellenálló.
Comandor kajszi
Két héttel a Magyar kajszi után érik. Gyümölcse közepes méretű (50-55 g), megnyúlt gömb alakú. Zöldessárga héja a napos oldalon pirossal pöttyözött. Húsa sárga, nem lédús, félig magvaváló. Íze jó, friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas. Fája középerős növekedésű, koronája sűrű és széthajló. Rendszeresen és bőven terem. Virágzási ideje kései. Fagytűrése jó.
Sulmona
Két héttel a Magyar kajszi után érik. Gyümölcse nagy (65 g), oldalról kissé lapított gömb alakú. Narancssárga héjának felét sötétpiros fedőszín borítja. Húsa sárga, lédús. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is jó. Fája felfelé törő növekedésű, nagyméretű koronát nevel. Virágai későn nyílnak. Fagytűrése közepes. Terméshozása bőséges.
Polonais
Francia eredetű fajta. Gyümölcse közepes méretű, gömbölyű. Héja világos narancssárga, közepes keménységű, lédús, jó ízű. Fája kis méretű. Korán termőre fordul, bőven terem. Önmeddő.
Veecot kajszibarack
Néhány nappal a Magyar kajszi után érik. Gyümölcse közepes méretű, megnyúlt és lapított. Sötétnarancs héját mélyvörös fedőszín borítja. Húsa szilárd, nem lédús, jó ízű. Fája erős növekedésű. Terméshozása bő és rendszeres. A téli lehűléseket jól tűri.
Az államilag elismert magyar kajszi fajtákról pedig itt olvashat bővebben!
Forrás: tuja.huTémák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatTöbb mint 400 hirdetés 90 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés