A brit kutatók és orvosok egy része húsadó bevezetését sürgeti
Hirdetés
Megmondhatják az embereknek, mit egyenek?
A feldolgozott húsok fogyasztásának csökkentése nagyon sok kedvező hatással járna
Legalábbis ezt írják a kutatók: többek között a klímaváltozásra és a testsúlyra, az elhízásra nézve is. A kevesebb húsfogyasztás 100 millió tonnával csökkentené az üvegházhatású gázokat, főként az alacsonyabb marhahúsfogyasztás miatt. De az elhízásra is előnyös hatása lenne, mivel a fogyasztók figyelmét az olcsóbb, kevésbé kalóriadús húsok felé irányítaná. Csakúgy, mint az egyéb, egészségkárosító termékekre - alkohol, dohány és cukor - kivetett adók esetében, a húsadó a fogyasztókat arra ösztönözné, hogy az olcsóbb, egészségük szempontjából előnyösebb termékekre váltsanak. A kutatás szerint a húsadó bevezetésével a gazdagabb országokban heti 2 adaggal kevesebb húst fogyasztanának fejenként, globálisan pedig akár 16 százalékkal csökkenhetne a húsevés.Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 3.100 hirdetés 91 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés