Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Több mint 400 hirdetés 89 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
AMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 400 hirdetés 89 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Katasztrofális szezont zár az idén a magyar tógazdasági haltermelés
A halászati ágazat már javában készül a karácsonyi szezonra, a hazai haltermelés közel 40 százaléka ilyenkor kerül az asztalra. Idén is kiváló minőségben, nagy választékban lehet majd friss halhoz jutni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL).
Magyarország európai első az afrikai harcsa, második a szürkeharcsa, harmadik a ponty termelésében
Magyarországra látogatott a Halászati és Tengerügyi Főigazgatóság, a DG MARE főigazgatója. Charlina Vitcheva 2022. június 21-23. között az Agrárminisztérium meghívására érkezett hazánkba, hogy szakmai látogatása keretében megismerje a magyar akvakultúra-ágazat hazai erősségeit és kihívásait, valamint találkozzon a fontosabb ágazati szereplőkkel.
Költségesebb Karácsony jön: drágább a magyar és a külföldi hal is tavalyhoz képest
Drágul a magyar hal. Jellemzően 7-15 százalékkal kell többet fizetni idén a magyar halakért, mint tavaly. Budapesten, a Fővám téri piacon az élő ponty 1350-ről 1450 forintra, a busatörzs 1300-ról 1400 forintra, az afrikai bőrös harcsafilé pedig 3300-ról 3500-ra forint emelkedett. A külföldről importáltak ára is megnőtt, várhatóan 10-15 százalékkal kerülnek többe a 2020-as szinthez képest. A belföldi édesvízi halakért 7-15, a külföldi halakért 10-15 százalékkal fizethetünk idén többet. Utóbbi esetében nem elképzelhetetlen a további drágulás.
Rohamléptekben fejlődik az akvakultúra, mégis kevés halat eszünk
Tény, hogy a legegészségesebb ételek halból készülnek, mégsem fogyaszt sok halat a magyar. Pedig a kínálatra nem lehet panasz, hazánk „halgazdái” kitesznek magukért. Az akvakultúra évről-évre rohamosan erősödik Magyarországon.
Hirdetés