Közel 900 milliós fejlesztés a bátaszéki baromfifeldolgozónál
870 millió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét a baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták. A cég a fejlesztésre több mint 321 forint vissza nem térítendő támogatást, és csaknem 330 millió forint kölcsönt nyert el.
A projektben a vágósor technológiai korszerűsítése és a vágóüzemcsarnok bővítése is szerepelt. Ezáltal az üzem területe az eddigi 3800 négyzetméterről 5000 négyzetméterre nőtt. Aminek következtében a brojlercsirke-vágósor a korábbi 2 ezer helyett óránként 4 ezer csirke vágását teszi lehetővé. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a cég már nem tudta kielégíteni a meglévő partnerei igényeit az addigi kapacitással. A bővüléssel az üzem fokozatosan növeli termelését - írta a Gazdaságfejlesztés.gov.hu oldal.
Növekvő bevételt termel a bátaszéki baromfifeldolgozó
A társaság 2019-es nettó árbevétele elérte a 6 milliárd forintot, 2018-as adózott eredménye 422 millió forint körül alakul. Várakozásaik szerint idén az árbevétel várhatóan 10-15 százalékkal növekszik majd. Az 1995-ben alapított, mintegy 150 embert foglalkoztató társaság csaknem 60 százalékban a belföldi piacon értékesíti a vágott baromfit, amely kizárólag hazai termelőktől származik. A Bát-Grill Kft. fő tevékenysége a broiler csirkék vágása és elsődleges feldolgozása. Tulajdonosai magyar magánszemélyek és magyar tulajdonban lévő üzleti vállalkozások. A tulajdonosi szerkezet a megalakulás óta csak minimális mértékben változott - írják magukról.
Hirdetés
A broiler csirkék vágásáról
Az elsődleges és a továbbfeldolgozási szakasz a gyártási folyamatok tervezésével és előkészítésével kezdődik. A gyártási tervezetet a hazai és külföldi vevői igények alapján állítják össze. A feldolgozási tevékenység minden piacra az európai normáknak teljesen megfelelő körülmények között történik. A korszerű levegős vagy vízpermetezéses előhűtési technológia után darabolják a vágott testeket, majd csomagolják azokat. Brojler csirkék esetén az elektronikus felsőpályás tömegosztályozó berendezéssel történik a termékek egyedi és gyűjtő tömeg-mérése, így lehetőség van pontos, higiénikus egyedi-, illetve gyűjtőcsomagolás elvégzésére, amely alapfeltétele a jó minőségű végterméknek. A csirkedarabolás a vevői igényekhez alkalmazkodva kézi, illetve gépi úton egyaránt végezhető - írja a Baromfi Termék Tanács.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatTöbb mint 400 hirdetés 90 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés