Vegán termékeket is készít a kínai-magyar húsos cég
Új gyártási korszakot kezdett a Pápai Hús Kft. A Veszprém megyei cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. Az évszázados élelmiszergyártási hagyományokat gyakorló, ma már kínai tulajdonú társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és amelyeket akár a vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatnak.
A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsa és szendvicsfeltét után újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgoznak. Szappanos Péter ügyvezető szerint a pápai cég olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási színvonalat, gyártási kultúrát tart fent, amit más termékek előállítására is lehet hasznosítani. Itt az ideje, hogy hazai élelmiszergyártóként bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez – mondta Szappanos Péter, aki szerint a pápai cég termékfejlesztésben és -gyártásban is ennek a változásnak az élére akar állni.
Egyre több húsfogyasztó törekszik ugyanis sokszínűbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Például a vegán burgerek már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók.
Hirdetés
Szendvicsfeltét és hamburgerpogácsa
Ismert befektetők gyorsan növekedő új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is komoly lehetőséget látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben. Ezt felismerve fejlesztették ki a vállalatnál a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek azon kívül, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét, így laktózmentesek, egyben szója- és gluténmentesek is. A vegán termékek alapanyaga a borsó. Ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.
A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek munkát biztosító Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. 2 milliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az előállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 3.100 hirdetés 91 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés