Mezőgazdasági gép, eszköz

Mezőgazdasági gép, eszköz

Gumiabroncs

Gumiabroncs

Alkatrész

Alkatrész

Ingatlan

Ingatlan

Kiemelt hirdetések

Szeretné több érdeklődőhöz eljuttatni termékeit, vagy szolgáltatását?

Ismerje meg ajánlatainkat!

Csomagajánlatok

Kiemelt kategória hirdetései

HerGon Plus Kft.

Tekintse meg Partnerünk legfontosabb hirdetéseit. 

Kiemelt partnereink

Agrárhírek

A világon elsőként Dánia szellentési adót vezet be

2024.06.27.

A dán tejtermelők évente közel 36 ezer forintos (672 dán korona) adót fizethetnek teheneik üvegházhatású gáz kibocsátása után, számolt be róla a CNN. A dán koalíciós kormány a héten megállapodott a világ első mezőgazdaságot érintő károsanyag-kibocsátási adójáról. A dán parlament várhatóan még idén elfogadja az intézkedést, melynek értelmében 2030-tól az állattenyésztésből származó szén-dioxid-kibocsátás után tonnánként 300 koronát kell fizetniük a gazdáknak, ami 2035-re 750 koronára emelkedhet.

Óriási gondokat okoztak a napviharok az Egyesült Államokban

2024.06.27.

Az erős napviharok komoly problémákat okozhatnak a mezőgazdaságban, az elemi részecskék látványos beérkezése megzavarja a GPS-műholdak működését is.

Viharos széllökések és jégeső is várható az ország több pontján csütörtök délután

2024.06.27.

A zivatarok környezetében elsősorban felhőszakadás (>25-25 m), viharos (60-70 km/h) széllökés és jégeső (~1-2 cm) társulhat. Intenzívebb cellák főként a Duna vonalától keletebbre fordulhatnak elő, amelyeket felhőszakadás (>50 mm), viharos (70-90 km/h) széllökés, illetve jégeső (1-3 cm) is kísérhet. Késő estére nyugat felől várhatóan csökken a zivatarok számossága, de teljesen éjjel sem nyugszik meg a légkör.

Újszerű megoldásokat és jó ötleteket vár a NAK TechLab agrár startup programja

2024.06.27.

A NAK TechLab agrár startup programja a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban fellelhető kihívásokat térképezi fel, melyre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik.

A norvégok felhalmozzák a gabonát, készülnek az "elképzelhetetlenre"

2024.06.27.

Az orosz–ukrán háború, a világjárvány és a klímaváltozás miatt Norvégia újrakezdi a gabonakészletek felhalmozását, amivel 2003-ban felhagyott, de azt megelőzően mintegy fél évszázadon át folytatott. A tervek szerint 2029-re 82,5 ezer tonna gabonát tárolnának, amelyet válság esetén azonnal az állam rendelkezésére bocsátanának.

Bosszantó, környezetvédelmi szempontból viszont hasznos a palackhoz rögzített kupak

2024.06.27.

Sok embernek okoz bosszúságot a PET-palackhoz rögzített csavaros kupak, a célja azonban nem a bosszantás, hanem a környezet védelme volt.

Hirdetésfeladás