Ha valaki nem túl jó a növények gondozásában, és a végén mindig megöl egyet, nem kell aggódnia. Elég kiválasztania valamelyiket a növények alábbi listájáról. Ezek olyanok, amelyeket hiába próbál bárki is kiirtani. Elkerülendő, hogy ezek közül sokat közvetlenül a földbe ültessünk, mivel invazívak lehetnek, és nehéz megszabadulni tőlük, különösen a listában szereplő egyes és kettes számú növénytől.

1. Sarjika (Kalanchoe daigremontiana)

Ez a zamatos növény sok palántát nevel a levelei szélén – ez a tulajdonsága szinte lehetetlenné teszi az elpusztítását, mivel a lehulló levelekből új növények nőhetnek ki a palántákból!

2. Ernyős sarjika (Kalanchoe Delagoensis)

Ez az egyedülálló növény még termékenyebb abban, hogy a levelekből bébipalántákat nevel, amelyek könnyen meggyökeresednek, ha talajjal érintkeznek. Szárazságtűrése miatt szívós túlélő, és beltérben is nevelhető.

A kígyónövény rizómái képesek új hajtásokat és gyökereket növeszteni és szaporodni, így képes terjedni és túlélni a kevésbé ideális körülmények között is. Kiirtani nehéz. (Fotó: Pixabay)

3. Anyósnyelv (Sansevieria trifasciata)

Az anyósnyelv igazi bajnok, ha arról van szó, hogy ellenáll a gyenge fényviszonyoknak, a ritka öntözésnek és a rossz talajminőségnek. Rizómái képesek új hajtásokat és gyökereket növeszteni és szaporodni, így képes terjedni és túlélni a kevésbé ideális körülmények között is.

4. Aloe Vera (Aloe barbadensis miller)

Az Aloe Vera a rossz talajban is jól fejlődik, és minimális vizet igényel, így profi, ha arról van szó, hogy zord körülmények között is képes túlélni és folyamatosan növelni a populációját. Könnyen szaporítható kölykökből, amelyek a töve körül nőnek.

5. Fali kövirózsa (Sempervivum tectorum)

A „tyúk” (főnövény) számos „fiókát” (utódot) nevel, amelyekből gyorsan új növények lesznek. Az a tulajdonsága, hogy képes a levelekben vizet tárolni és a szegényes talajban is túlélni, szinte halhatatlanná teszi ezt a zamatos növényt!

6. Elefántcserje (Portulacaria afra)

Az elefántcserje a híres jádenövényhez hasonlít, és száraz környezetben is jól érzi magát. Könnyen szaporodik dugványról, így nehéz elpusztítani és könnyen terjed. (A balconygardenweb önálló cikkben veszi sorra az elefántcserje és a jádenövény közötti különbségeket és hasonlóságokat, angolul tudók elolvashatják az írást a https://balconygardenweb.com/elephant-bush-vs-jade-plant/ címen.)

7. Gyermekláncfű (Taraxacum officinale)

A gyermekláncfű virágai több száz magot képesek termelni, amelyeket a szél könnyen szétszór. Mélyen gyökerezik, ez megnehezíti a teljes kiirtását. Gyomnövénynek tekinthető, de számos csodálatos előnye van, szórakoztató projektként kipróbálható  a cserepekben való termesztése

8. Bambusz

A bambusz hihetetlenül szívós, köszönhetően kiterjedt gyökérzetének és gyors növekedési ütemének (A növény földalatti rizómáin keresztül terjed). Különböző éghajlatokon is képes növekedni.

9. Agave (Agave spp.)

Az agávék vastag leveleikben tárolják a vizet, ez segít nekik túlélni az elhanyagoltságot és a vízhiányt. Fajai hajtásokat vagy „kölyköket” hoznak létre, amelyek leválaszthatók és új egyedekként elültethetők.

10. Szobai futóka (Epipremnum aureum)

A szobai futóka egy szívós szobanövény, különböző fényviszonyok között is jól érzi magát. Szárdugványokról szaporítható, amelyek vízben vagy talajban könnyen gyökereznek - így lehet tagja a túlélők élmezőnyének!

(Forrás: balconygardenweb.com)

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás