2012 nyarán a Magro.hu mezőgazdasági piacteret azzal a céllal indítottuk el, hogy a mindennapok részévé tegyük az internethasználatot az agráriumban. Bővítsük a gazdák digitális ismereteit és népszerűsítsük az internetes marketinget és kereskedelmet. Azóta három év telt el, most ünnepeljük a 3. születésnapunkat és adataink azt mutatják, nyitott kapukat döngetünk. Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott eddig és ígérjük, hogy a magunk eszközeivel a jövőben is mindent megteszünk az agrárium fejlesztéséért!

2012 júniusában még csak a lehetőség volt adott. A cégünk indítása előtt elvégzett felmérés azt mutatta, hogy a gazdák és gazdaságok többsége hozzáfér a világhálóhoz és valamilyen gyakorisággal használja is azt. Igaz, nem feltétlenül üzleti célokra. Azóta felgyorsultak az események. Mára a mezőgazdasági szereplők háromnegyede asztali számítógéppel, fele hordozható számítógéppel rendelkezik, minden másodiknak van okostelefonja és minden hatodik táblagépet használ. Impozáns számok. Ráadásul nem csak birtokolják, használják is ezeket. Háromnegyedük rendszeresen és gyakran használja az online agrárportálokat és a piacteret.

Mi is hozzátettünk

És ez nem minden. Egyre több a szenzor, GPS és ipari kamera a mezőgazdasági járművekben és földeken. A jelen vagy még inkább a közeljövő a precíziós mezőgazdaságé, amikor a bitek adnak tanácsot abban, milyen tápanyag hiányzik a földből vagy mikor kell azt öntözni. És megjelentek a pilóta nélküli légi járművek, az úgynevezett drónok is.

„Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt 3 évben a magunk eszközeivel szintén jelentősen hozzájárultunk az internet napi rutinná váló használatához. Kifejlesztettük pl. a Magro Gabonaindexet (MGX), aminek segítségével a gazdák nyomon követhetik a kukorica és búza napi fizikai árát, és így jobban tudják időzíteni az adásvételeiket. Ilyen információ ez előtt nem volt elérhető Magyarországon.” – mondta Bóné Tímea, cégünk egyik alapító tulajdonosa.

Bóné Tímea, tulajdonos és Németh István, a Magro.hu ügyvezetője                                       Forrás: Origo
 
Megyünk előre

Folyamatosan fejlesztünk, megyünk előre, törjük az utat. Idén indítottuk el a Gazdag Gazda Webkonferencia-sorozatot is, amely szintén újszerű kezdeményezés az iparágban. A gazdálkodók ugyanis az ország bármely részéből számítógépük előtt ülve, egy videószobában tartózkodva, hasznos ismereteket kapnak a világháló üzleti célú felhasználásának lehetőségeiről, az aktuális agrárpályázatokról és más praktikus témákról. A webkonferencia egyre népszerűbb, több száz gazdálkodó vett részt eddig az eseményeken.

„Bár erről kevés hír lát napvilágot, partnereink egy része velünk tanult meg internetezni. Piacterünk látogatottsága évente 35 %-kal növekszik, eddig több mint fél millió gazdaság és viszonteladó vagy gyártó kereste fel az oldalt. Rendszerünkben az elmúlt három évben 3,7 millió tonna gabona fordult meg, több mint 1 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt és 105 ezer darab haszonállatot kínáltak eladásra és megvételre. Szeretnénk, ha ez a trend folytatódna a piactér életében, és minél több gazdálkodó használná megelégedéssel portálunkat.” – fejtette ki Németh István, a Magro.hu ügyvezetője, gabonapiaci szakértő.

Köszönjük, hogy részt vett a piactér forgatagában. Ezért 3 éves születésnapunk alkalmából két héten át ajándékokkal és játékokkal kedveskedünk. 13.400 Ft értékű ajándék jár most annak, aki féléves Prémium előfizetésünket választja.

Ajándékok: A kukorica termesztésének fortélyai című e-könyv és plusz 1 hónap Prémium előfizetés a fél éves csomaghoz ajándékba.

További információ és ajándékok itt: http://www.magro.hu/azenmagrom/elofizetes/

 

Megosztás

További híreink

Partner

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

2024.10.04.

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Öntözőrendszerek: Melyik a legjobb választás?

2024.10.04.

Az öntözőrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kertészet és általában a mezőgazdaság hatékonyságában, különösen a szárazabb éghajlatokon, így Magyarországon is. Az optimális vízellátás biztosítása a növények számára nemcsak a terméshozamot növeli, hanem a vízpazarlás minimalizálásában is segít.

Utánajártak, hány medve kóborolhat Magyarországon

2024.10.04.

Szinte lehetetlen kideríteni, pontosan hány európai barnamedve kószál éppen Észak-Magyarország erdőiben, de az egyes észleléseket végignézve képet kaphatunk az állatok hozzávetőleges számáról.

Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Bőgés után barcogástól hangosak az erdők – egy nap alatt akár 30-40 nősténnyel is elbír a bika

2024.10.04.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor.

Drámai visszaesés után hároméves mélyponton Magyarország ipari termelése: mi áll a háttérben?

2024.10.04.

Az augusztusi ipari termelési adatok alapján az ipari kibocsátás volumene jelentős visszaesést mutatott. Az ipar teljesítménye idén augusztusban 9,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a munkanap-hatással korrigálva pedig a visszaesés 4,1% volt.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BK
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BK

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 106 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás