Vasárnap nagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és főleg arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti. A zivatarok éjszakára sem szűnek meg teljesen. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul. Késő estére 20 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Estétől általában derült vagy gyengén felhős idő várható, de átmenetileg többfelé lehetnek erősen felhős tájak is. Elszórt jelleggel továbbra is előfordulhat zápor, zivatar, amelyeket erős vagy viharos széllökések kísérhetnek. Zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, az Alföldön a magasabb értékekkel - írta 7 napos időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Hétfőn jobbára gyengén felhős, napos idő várható, de főként a hegyek felett több lehet a gomolyfelhő, amelyekből néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet. Délután 32, 39 fok között alakul a hőmérséklet.

maximumhőmérséklet
Maximumhőmérsékletek [°C] július 15-én

Kedden a sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan várható zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél lassanként északira, északnyugatira fordul, és több helyen megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 17 és 25, délután 34, 41 fok között valószínű.

Szerdán a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. Időnként megélénkül, néhol megerősödik az északias irányú szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 25 között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 39 fok között várható.

Csütörtökön napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 17, 25, délután 31, 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a napos időben képződő gomolyfelhőkből helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Helyenként megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 16, 24, délután 30, 36 fokra van kilátás.

Szombaton napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél csak ritkán élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 15, 23, délután 30, 36 fok között várható.

További híreink

5 érdekes tény a menyétről

2024.08.18.

A menyétek kicsi, ám annál ügyesebb ragadozók, amelyek számos érdekességgel bírnak. Az átlagember keveset tud róluk, így összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt velük kapcsolatban.

Kétszeres bírság és szégyenlista várja azokat, akik trükköznek

2024.08.18.

Az egyszerűsített foglalkoztatás egyre népszerűbb, és júliusban már 350 ezer ember dolgozott ilyen formában. Ez a foglalkoztatási mód nemcsak egyszerű és kedvezményes adózási feltételekkel jár, de komoly kockázatot is rejt magában, ha a munkáltató elmulasztja bejelenteni az alkalmi munkavállalókat – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tetvek keserítik meg a ketrecben és a ketrecen kívül tartott csirkék életét is

2024.08.18.

A közelmúltban végzett kutatások cáfolják azt a korábbi értelmezést, miszerint a madártetű vagy tyúktetű ne lenne jelentős baromfikártevő. A Riverside-i Kaliforniai Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy a szabadon tartott madarakat sokkal nagyobb mértékben fertőzik meg a tetvek, mint a ketrecben tartott állományokat.

Jelentős almatermés-csökkenés Európában – jövőre jóval kevesebb alma kerül az asztalra

2024.08.18.

Az Alma és Körte Világszövetsége (WAPA) a 2024-es Prognosfruit konferencián Budapesten mutatta be 2024-25-ös előrejelzéseit. A szervezet az európai almatermelés 11,3%-os visszaesését prognosztizálja, míg a körte mennyisége enyhe, közel 5%-os növekedést mutat.

Egyszerű integrációt és nagy teljesítményt kínál az új navigációs rendszer

2024.08.18.

A világ vezető GNSS helymeghatározó antennamegoldás-szolgáltatója, a Harxon Corporation együttműködésre lépett a brazil mezőgazdasági navigációs megoldásokat és rendszereket fejlesztő Agresszel. Az együttműködés a Harxon Smart Antennát az Agres Autopilot System rendszerébe integrálja, biztonságos és robusztus navigációs megoldást kínálva, amely képes ellenállni a mezőgazdasági környezetekben jelentkező eltérő működési követelményeknek.

Eláruljuk a trükköt: hogyan érheti el, hogy az amarillisz télen is virágozzon

2024.08.17.

Az amarillisz egy gyönyörű, könnyen gondozható növény, amely különleges helyet foglal el a szívünkben, különösen a téli hónapokban, amikor kevésbé látunk virágokat. Az interneten sokan érdeklődnek az amarillisz termesztése és gondozása iránt. Íme néhány a leggyakrabban feltett kérdések közül, amelyek segíthetnek abban, hogy te is sikeresen neveld ezt a lenyűgöző növényt!

Partnerhírek
Partner

A malmok által is keresett őszi búzát termesztene? Ne keressen tovább, válassza az Isterra kiváló minőséget adó fajtáit!

2024.08.16.

Az Isterra kínálatában megtalálhatóak azok a fajták, melyek a nagy termések mellé kiváló minőséget is adnak. Nem véletlen, hogy az elmúlt években több magyarországi malom is szívesen vásárolja a Basilio és a Frenetic fajtáink végtermékét.

Partner

A mikrobiológiai készítmények alkalmazásának előnyei őszi vetésű kultúrákban

2024.08.12.

Mivel a kutatások is alátámasztják azt a tényt, hogy a szántóföldi talajokban elszegényedett a mikrobiális élet a különböző stresszhatások miatt (nem okszerű műtrágyázás és vegyszerezés, indokolatlan szántás, klímaváltozás káros hatásai…stb.), ezért a lebontó folyamatok is lassabban történnek meg. Számos esetben pedig a leghatékonyabb cellulózbontó, a fuzárium, mint patogén gomba terjedhet el. Ezért is szükséges támogatni mikrobiológiai készítményekkel a szár- és gyökérmaradványok lebontását.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.000 hirdetés 68 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás