Csaknem egymilliárd forintból, 50 százalékos európai uniós támogatással fejlesztette a mezőgazdasági gépgyártást Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium - tájékoztatta a konzorciumvezető az MTI-t. Három további hazai cég vett még tevékeny részt a 427 281 744 forint vissza nem térítendő támogatási összegű projektben.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében 50 százalékos támogatási intenzitással támogatott milliárdos nagyságrendű projekt két éve kezdődött és tavaly év végén fejeződött be. A McHale Hungária Kft. Szolnokon gyártja a bálázó gépeit, a termelés fejlesztése céljából 665 négyzetméterrel bővítette saját gyártócsarnokát és korszerű gyártógépeket vásárolt. A konzorciumban a McHale Hungária beszállító partnerei - a szolnoki Cabinworld-Stahl Kft., illetve a Lég-Tech-Szer Bt., valamint a derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. - is több gép és eszköz beszerzésére nyertek támogatást.

855 millió forintból, 50 százalékos európai uniós támogatással fejlesztette a mezőgazdasági gépgyártást a McHale Hungária Kft. és három további hazai cég.

A nyilvános cégadatok szerint a szolnoki McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly meghaladta a 18 milliárd forintot, 2018-ban csaknem 16,6 milliárd forint volt. A cég adózott eredménye 2018-ban közel 1,15 milliárd forint volt. A McHale írországi és magyarországi két telephelyén gyártott szálastakarmány-betakarításhoz szükséges munkagépek a világ több mint 50 országában kaphatók.

A Beszállítói integráció fejlesztése a mezőgazdasági gépgyártás területén” című projekt adatai és részletei:

A McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. 3 beszállító partnerével együtt Konzorciumot létrehozva a GINOP-1.3.3-16-2017-00002 azonosítószámú projekt keretén belül lehetőséget kapott saját fejlesztésekre és beszállítói integrátori támogatására. A projekthez elnyert vissza nem térítendő támogatás összege: 427 281 744 Forint. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 50 százaléka.

A Konzorciumvezető integrátor McHale Hungária Kft. telephelyén megvalósult csarnokbővítés a saját és egy konzorciumi partner tag termelését segíti. A termelési hatékonyság növeléséhez beszereztek és beüzemeltek egy lézeres megmunkáló központot, CNC programozható forgatóval ellátott hegesztő robotcellákat, ezek működését biztosító elektromos hálózati és sűrített levegő fejlesztést, valamint a beszállítók igényeit is szolgáló 3D mérőgépet. Az integrátorral azonos telephelyen működő Cabinworld-Stahl Kft. alkatrész gyártó beszállító szerepben, fiber lézer vágógépet, élhajlító gépet, hegesztőgépeket helyezett üzembe és ezek működését segítő nitrogén, oxigén gáz és sűrített levegő hálózatot épített ki. A derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. hidraulikus alkatrészek beszállítója. Beszállítói tevékenysége fejlesztéséhez eszterga megmunkáló központ, tömlőroppantó prések és hidraulikus tesztpad beszerzése és beüzemelése valósult meg. A Lég-Tech-Szer Bt. – új beszállítóként alkatrészek porfestését végzi, szolnoki telephelyén komplex porszóró technológiai berendezést helyezett üzembe a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéssel. A pályázati támogatásból létrejött beruházások és az eszközbeszerzések az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a közbeszerzési törvény előírásainak betartásával valósultak meg - írták.

https://www.youtube.com/watch?v=MqjighdT7-Q

A projekt hatékony megvalósítását, a beszállítói együttműködést a Konzorciumvezető integrátor cégnél alkalmazott beszállítói kapcsolatokat koordináló új munkatárs segítette. Mindhárom konzorciumi partnernél egyéni igényekre szabott komplex szervezetfejlesztés, tanácsadás történt. Elérhetővé vált számukra egy új fejlesztésű beszállítói portál. A pályázati fejlesztés eredményeként a beszállító integrátor cég nagyságrendekkel eredményesebben tudja előállítani saját gyártású és fejlesztésű termékeit, illetve lendületet ad ahhoz, hogy konzorciumi partnerek minél hatékonyabb beszállítóvá fejlődhessenek - írták.

https://www.youtube.com/watch?v=_QTSidmblBw

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás