Az Ecorobotix, az Ara,  a mesterséges intelligencián alapuló, növényenkénti növényfelismerő és ultranagy pontosságú intelligens permetező rendszer svájci gyártója bejelentette az 52 millió dolláros finanszírozási kör lezárását.

Az Ara pénzt takarít meg a gazdáknak, és megkönnyíti az életüket, miközben egyidejűleg tiszteletben tartja a környezetet azáltal, hogy 70-95%-kal csökkenti a ráfordítási költségeket, növeli a terméshozamot, csökkenti a talajra gyakorolt hatást, és megőrzi a biológiai sokféleséget. (Forrás: Ecorobotix)

Ezt az Aqton Private Equity GmbH-val és a Cibus Capital LLP-vel közösen vezetett, illetve olyan további befektetők bevonásával, mint a Swisscanto Invest/Swisscanto Growth Fund I, a Yara Growth Ventures, a Flexstone Partners vagy a Swisscom Ventures, a BASF Venture Capital, a 4FOX Ventures és a Verve Ventures. A finanszírozás felgyorsítja az Ecorobotix földrajzi terjeszkedését az új és a meglévő piacokon, és felgyorsítja az új termékek fejlesztését.

Stefan Quandt, az Aqton PE tulajdonosa kifejtette, miért döntött cége az Ecorobotixba történő befektetés mellett: „Alig várom, hogy segíthessem az olyan vállalkozások növekedését, mint az Ecorobotix, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a mezőgazdaságra és a környezetre. Az ultramagas precíziós mezőgazdaság és az olyan megoldások, mint az Ecorobotix Ara, döntő fontosságúak a mezőgazdasági termelők hatékonyságának javításában és a környezetbarátabb jövő felé való elmozdulásban”.

Az Ara növekedésének felgyorsítása

A 15 európai piacon működő ügyfelekkel ezek a beruházások tovább gyorsítják az Ecorobotix gyorsan növekvő üzletágát. Az Ecorobotix az új tőkét az Ara növekedésének felgyorsítására fogja felhasználni világszerte, különösen az amerikai kontinensen. A tőke hozzájárul a vállalat küldetésének megerősítéséhez is, hogy intelligens, innovatív és fenntartható növénykezelési megoldásokkal gyökeresen megváltoztassa a mezőgazdaságot.

Az Ara pénzt takarít meg a gazdáknak, és megkönnyíti az életüket, miközben egyidejűleg tiszteletben tartja a környezetet azáltal, hogy 70-95%-kal csökkenti a ráfordítási költségeket, növeli a terméshozamot, csökkenti a talajra gyakorolt hatást, és megőrzi a biológiai sokféleséget.

„Büszkék vagyunk arra, hogy olyan befektetőkkel dolgozhatunk együtt, akik egyértelműen látják az ultramagas precíziós technológiánk környezeti előnyeit. Ezekkel az új befektetésekkel több gazdálkodónak, több piacon fogjuk eljuttatni az Arát, növelve a mezőgazdasági termelékenységet, miközben védjük a környezetet, és csökkentjük a CO2-kibocsátást” – mondta Simon Aspinall, az Ecorobotix vezérigazgatója.

A finanszírozás során az Ecorobotix a UBS Growth Advisory és az Oaklins France tanácsadóival dolgozott együtt. A tőkebevonás 48,3 millió dollár (43,1 millió svájci frank) új saját tőkét és 3,4 millió dollár (3 millió svájci frank) új finanszírozási keretet tartalmazott a FOEN Swiss Technology Fundnak köszönhetően. Az új tőke lehetővé teszi az Ecorobotix számára, hogy új piacokra lépjen be, bővítse a termékpalettát, és az Ara már meglévő európai kereskedelmi sikerére építsen.

További információ az Ecorobotixról

Az Ecorobotix egy svájci vállalat, Certified B Corporation®, amelyet azzal a céllal alapítottak, hogy a mezőgazdaságot jobb irányba változtassa meg, és a vegyszer- és energiafelhasználás, valamint a talajra gyakorolt hatások csökkentése révén a környezetet tiszteletben tartsa.

Az Ecorobotix fejlesztette ki az Arát, egy forradalmi növényenkénti adatmegoldást és ultramagas precíziós növénykezelést, amely 70-95%-kal csökkenti a gyomirtó szerek, növényvédő szerek, növekedési kezelések és folyékony műtrágyák használatát, miközben a terméshozamot 5%-kal vagy annál is nagyobb mértékben növeli, és jelentősen csökkenti a CO2-kibocsátást.

Az Ara a mesterséges intelligencia technológiája és az egyedülálló, ultramagas precíziós permetezési rendszer segítségével képes felismerni az egyes növényeket, valós időben osztályozni őket A gyomokat soha nem látott, 6x6 cm-es pontossággal permetezi anélkül, hogy a környező növényeket vagy a talajt érintené.

További híreink

A magyar EU-s elnökséggel új esély nyílik a gazdák hatékonyabb képviseletére

2024.07.11.

Az élelmezésbiztonság megőrzése érdekében hazánk európai uniós elnöksége során a gazdabarát, a válságálló, a versenyképes, a fenntartható és a tudásalapú európai mezőgazdaság megteremtéséért fog dolgozni.

Fontos növényvédelmi kérdésekre válaszoltak a NAK szakértői

2024.07.11.

A drónok és más precíziós technológiák forradalmasítják a növényvédelmi folyamatot, és potenciálisan csökkenthetik a növényvédőszer-használatot is.

Mától csökkent a gázolaj ára

2024.07.11.

Csütörtöktől csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, literenként bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. A benzin beszerzési ára most nem változik

Már csak néhány napot kell kibírni és utána lassú csökkenés várható a levegő hőmérsékletében

2024.07.11.

Csütörtökön sok napsütés várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton. A szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek. Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nézze meg, ma milyen időjárási riasztás van érvényben a megyéjében - mindenki értintett

2024.07.11.

Ma, csütörtökön folytatódik az embertpróbáló időjárás. Az ország minden vármegyéjére valamilyen figyelmeztetés van érvényben.

Digitalizációval teszi hatékonyabbá a nyúlhústermelést egy új magyar fejlesztés

2024.07.11.

Költséghatékony nyúlhústermelést tesz lehetővé az Állatorvostudományi Egyetem és a Tetrabbit Kft. digitális fejlesztése.

Partnerhírek
Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Partner

ÁTK, kertészeti, erdészeti és precíziós kivitelű traktorok a SOLIS-tól

2024.05.26.

Egy igazán multifunkcionális traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Hirdetésfeladás