Az online indítható ügytípusok száma több mint százzal nőtt, a megújult felületen sokkal több dolgot el lehet intézni, mint eddig. A gazdák könnyebb eligazodását egy kereső is segíti.

December 12-től több mint száz új, eddig csak papír alapon intézhető ügytípus elektronikus indításának lehetőségét kínálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az ügyfelei számára. A részletes ügykatalógus az ügyfélkapus bejelentkezéssel igénybe vehető Ügyfélprofil felületen érhető el.

Jelentősen bővült az online indítható ügytípusok száma a Nébih oldalán - Fotó: Pixabay, Kordula Vahle

A Nébih ügyfelei a hivatal Ügyfélprofil felületén már az elmúlt években is nagyon sok ügyintézési funkciót használhattak. Az elektronikus ügyintézés szélesebb körű bevezetésével a felület most jelentősen megújult. 2017. december 12-től ugyanis több mint száz új, eddig csak papír alapon intézhető ügytípus elektronikus indítása vált lehetővé. Ez jóval gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az ügyintézést a gazdálkodóknak.

Korábban a fekete halkereskedelem ellen fejlesztett a Nébih, amiről itt számoltunk be.

A bejelentkezés után lehet választani az online indítható ügytípusok közül

Az Ügyfélprofilba történő bejelentkezés továbbra is az ügyfélkapus azonosítóval történik. A részletes Ügykatalógust a hivatal ügyfelei az Ügyintézés menüpontban érik el. Itt főbb témák (pl. „állat”) és konkrét szakterületek (pl. „állattenyésztés”) szerint csoportosítva szerepelnek a Nébih-nél intézhető ügyek. A felületen való könnyebb eligazodást egy kereső is segíti.

Az Ügykatalógusban ugyanakkor nem csak az elektronikusan, hanem a kizárólag hagyományos módon, papír alapon indítható ügyek is megtalálhatók. Az egyes ügyek rövid leírása tartalmazza az ügyintézéshez szükséges főbb információkat. Továbbá, ha az ügyhöz tartozik kitöltendő űrlap, akkor az is letölthető erről a felületről.

Az ügyintézést segítő, a felület használatát ismertető részletes útmutató innen tölthető le.

Az online indítható ügytípusok többek között az alábbi területeken lehetséges:

Az állat kategóriában az

  • Állategészségügy
  • Állatgyógyászati termékek
  • Állati melléktermék
  • Állattartás
  • Állattenyésztés
  • Állatvédelem

kategóriák ügyintézését lehet végrehajtani.

A növény és talaj kategóriában az alábbi menüpontok vannak:

  • Agrárkörnyezet-védelem
  • Növényegészségügy
  • Növénytermesztés
  • Növényvédelem
  • Növényvédő szer gyártás, forgalmazás
  • Talajvédelem
  • Termésnövelő anyag gyártás, forgalmazás

Erdő és faanyag témakör:

  • Erdészeti létesítmények, utak
  • Erdő telepítés, felújítás, erdőnevelés, erdőkárok
  • Erdőgazdálkodó, szakszemélyzet, nyilvántartási ügyek
  • Erdőhöz kötődő kérelmek, engedélyezés
  • Erdőtervezés rendeltetéssel és üzemmóddal kapcsolatos ügyek
  • Faanyag kereskedelem
  • Szabad rendelkezésű erdő, fásítás, faültetvény

Megosztás

További híreink

Magasan stabilizálódnak az árak, csend honol a vitaminok piacán

2024.10.06.

A vevők a közeli igényekre szerződtek, az eladók pedig incsenek igazán kínálati pozícióban, eltekintve attól a néhány kereskedőtől, akik megpróbálják megmozgatni a készleteiket. Az árak továbbra is nagyon magasak.

Eurotier 2024: odaítélték a takarmányozás szakterületének innovációs díjait

2024.10.06.

Bő egy hónappal az idei Eurotier előtt a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) Innovációs Bizottsága bejelentette a 2024-es év innovációs díjazottjait. Összesen 4 arany- és 21 ezüstérmet ítéltek oda. Ezek közül most a takarmányozási innovációkat emeltük ki.

Óvakodjunk a mérgező hasonmásoktól! 10 „gonosz” gyümölcs

2024.10.06.

Az ősz varázslatos időszak a szabadban való felfedezésre, a változó levelek élénk színeivel és a csípős levegővel minden túrán felpezsdít. De a réteken és erdőkön való vándorlás során csábító bogyós gyümölcsökre bukkanhatunk, amelyek az ismerős kerti gyümölcsök vadon élő változatának tűnnek. Azonban itt is igaz a mondás – nem mind arany, ami fénylik –, sok ilyen bogyó ártalmas, sőt akár halálos is lehet, ha elfogyasztjuk.

Őszi ültetés: tippek, eszközök és gyakori – elkerülendő – hibák

2024.10.06.

Ahogy a nyár élénk árnyalatai átadják helyét az ősz arany tónusainak, sok kertész azt gondolhatja, hogy ideje szögre akasztani a szerszámokat. Az ősz azonban a legjobb idő az ültetésre, olyan egyedülálló előnyöket kínálva, amelyek tavasszal sikeressé tehetik a kertet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az őszi ültetés alapvető dolgait, a szükséges eszközöktől a gyakori, elkerülendő hibákig, így biztosítva, hogy a kertészeti erőfeszítések eredményesek legyenek.

Hogyan mentheted meg a buxusodat a puszpángmolytól?

2024.10.05.

A buxus, vagyis a puszpáng egy népszerű örökzöld növény, amelyet gyakran használunk sövények és dekoratív kertek kialakítására. De mit kell ahhoz tenni, hogy a növény valóban a kert dísze legyen? 

Hódít a mesterséges intelligencia – az intelligens kerteké a jövő

2024.10.05.

Mivel a technológia továbbra is áthatja életünk minden területét, nem meglepő, hogy a mesterséges intelligencia (AI) utat tör magának kertjeinkbe is. Az AI forradalmasítja a kertészkedéshez való hozzáállásunkat, a növényápolási alkalmazásoktól kezdve, amelyek a bevált gyakorlatokhoz vezetnek bennünket, egészen a teljesen automatizált kerti rendszerekig, amelyek kiküszöbölik a növények termesztése során felmerülő találgatásokat.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás