A fenntarthatóság állt az All About Feed fórum fókuszában
A takarmányipari szakemberek nemrégiben gyűltek össze az All About Feed fórum első személyes rendezvényén. A fórum neves előadókkal együtt mélyrehatóan foglalkozott a fenntarthatóbb és hatékonyabb takarmánypiaccal. A rendezvényen bemutatták a legújabb fejleményeket, és lehetőséget kínáltak a résztvevőknek arra, hogy véleményt és ötleteket cseréljenek az előadókkal és a pódiumbeszélgetés résztvevőivel.
Olyan szaktekintélyek szerepeltek a számos rangos előadó között, mint a Royal Agrifirm vezérigazgatója, Dick Hordijk vagy Luciano Pinotti, a Milánói Egyetem professzora. Mindketten hangsúlyozták, hogy a takarmányiparban proaktív változásra van szükség, és hogy a fenntartható gyakorlatok átvételének fontossága nagyobb élelmiszer- és takarmányellátottságot biztosít a jövőben.
Nagy lehetőségek a takarmányipar számára
A többi szakértő előadóval egyetértésben Hordijk nagy lehetőségeket lát egy fenntarthatóbb iparágban. Szerinte az élelmiszer „túlságosan olcsó”. Az élelmiszerárak alakulását és az inflációt az évtizedek során összehasonlítva megállapítja, hogy az élelmiszerek ahelyett, hogy lépést tartottak volna az általános ártrenddel, olcsóbbá váltak.
Hirdetés
„A gazdák, a szupermarketek és az ellátási lánc más szereplői hatékonyabbak lettek, de nem ők azok, akik a Ferrarikat vezetik. A mi üzletágunkban elért minden nyereség a fogyasztói szinten kötött ki. Mit gondol, hová ment a pénz? Minden iPhone-okban, repülőjegyekben és luxus életmódban kötött ki. Ugyanakkor az élelmiszer túlságosan olcsó ahhoz képest, amilyen igényeket a társadalom támaszt vele szemben.”
A fenntarthatóság a DNS-ünkben van
Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ágazat nem kötelezi el magát, ahogyan azt Sanne Griffioen-Roose, a FrieslandCampina mezőgazdasági fenntarthatósági igazgatójának előadásából is megtudhattuk. A vállalat 2050-re a nettó klímasemleges tejtermelés felé tart, és 2030-ra ambiciózus éghajlati célokat tűzött ki maga elé, összhangban a párizsi klímaegyezmény célkitűzéseivel. Előadásában Griffioen-Roose kiemelte, hogy milyen volt az út, hogyan határozzák meg a célokat, hogyan érik el a csökkentést, és hogy az adatok és az együttműködés milyen fontos szerepet játszanak ezen az úton.
„A beszállítóinknál, a gazdálkodóknál látjuk, hogy a fenntarthatóság a DNS-ünkben van. A megélhetésünk egy egészséges bolygótól függ, és bízom abban, hogy mindannyian megtaláljuk a fenntartható utat, amely magában foglalja a fenntartható üzleti modellt is.”
Fenntarthatóbb és jövedelmezőbb mezőgazdasági ágazat
A szakértő előadók olyan aktuális trendekről számoltak be, amelyek mind a fenntarthatóbb és jövedelmezőbb mezőgazdasági ágazathoz vezetnek vissza. Albert van Dijk, a Schothorst táplálkozástudományi szakértője a „Nitrogéncsökkentés a sertéstenyésztésben táplálkozási eszközökkel; a fehérje méreg?”, míg Sanne van Gastelen, Wageningen kutatója a „Kibocsátás a tejtermelésben” címmel tartott előadást. John Geurts, a Nijsen vezérigazgatója a „Körforgás az állattenyésztésben, lehetőségek” című előadásban fejtette ki véleményét, Arya Rezaei Far, Wageningen kutatója és Bob Holtermans, az Insect Engineers vezérigazgatója pedig a rovarok jelenlegi és jövőbeli lehetőségeit vizsgálta a baromfitakarmányokban.
Az All About Feed fórum résztvevői négy szekcióülésen vették közelebbről szemügyre az erre a célra szánt témákat.
(Forrás: allaboutfeed.net)
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 400 hirdetés 89 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés