Idén 2022. június 15-17. között rendezték meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei alakuló küldöttgyűléseit, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket. A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján valamennyi megyében a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 támogató szervezetének küldött-listáján szereplő személyek alkotják a megyei küldöttgyűlést.

A NAK írta meg, hogy a megyei küldöttgyűlések 2022. június 15-17. között megtartották alakuló üléseiket, ahol megválasztották a megyei elnököket és alelnököket, a megyei etikai bizottság elnökeit és tagjait, a kamarai osztályok megyei elnökeit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik az adott megyét. A megyei elnök személye 16 megyében változatlan maradt. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legnagyobb rendezvénye Magyarországon a Fejér megyei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva
  • Bács-Kiskun megyében Gáspár Ferencet, Baranya megyében Rittlinger Józsefet, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Taskó Józsefet, Csongrád-Csanád megyében Szél Istvánt, Fejér megyében Varga Imrét,
  • Győr-Moson-Sopron megyében Németh Gergelyt, Hajdú-Bihar megyében Szólláth Tibort, Heves megyében Szendrei Lászlót, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Hubai Imre Csabát, Komárom-Esztergom megyében Balogh Zoltánt, Pest megyében Velkei Józsefet,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Rácz Imrét, Tolna megyében Vendégh Editet, Vas megyében Pusztavámi Mártont, Veszprém megyében Sövényházi Balázst, Zala megyében pedig Sabján Krisztiánt megerősítette eddigi tisztségében a megyei küldöttgyűlés.

A megyei elnökök személyében történő változások okai

A fennmaradó megyékben a korábbi elnök visszavonulása miatt, illetve Békés megye esetében az eddigi elnök sajnálatos halála miatt új elnököt választottak: Békés megyében Kozsuch Kornél, Nógrád megyében Csáki Balázs, Somogy megyében pedig Madarász Zoltán lett a megyei elnök. A megyei elnökök munkáját mezőgazdaságért, élelmiszeriparért, vidékfejlesztésért és általános agrárgazdasági ügyekért felelős, illetve helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz 2022. július 7-én, Budapesten.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlése ekkor alakuló ülést tart, ahol a Kamara elnökét és az országos alelnököket, a szakmai osztályok országos elnökeit, az Etikai és Ellenőrző Bizottság tagjait, valamint a Választott bíróság bíráit választják meg. Az eseményen köszöntő beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. 

A helyszín:

HUNGEXPO Kongresszusi Központ (C épület)

(1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

11 óra

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz 2022. július 7-én, Budapesten - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva

Megosztás

További híreink

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás