A hét elején változékony idő várható, napos és felhős időszakok váltakoznak, kisebb eső csak szórványosan fordulhat elő. A hét második felében több napsütésre számíthatunk, de a hőmérséklet reggelente 0 fok köré is hűlhet, míg nappal 12 és 19 fok között alakul.

Hétfőn a réteges felhőzet a délnyugati harmadban csak lassan szakadozik, gomolyosodik, máshol viszont a nap első felében sok napsütésre számíthatunk. A déli óráktól nyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, emiatt átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadék napközben nem lesz, késő estétől északnyugaton már előfordulhat gyenge eső. A nyugatias szelet az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Minimum és maximum hőmérsékletek Magyarországon október 17-én
Minimum és maximum hőmérsékletek Magyarországon október 17-én

Estétől több, vastagabb felhő az ország északkeleti fele, harmada fölé érkezik, arrafelé nagyrészt erősen felhős lesz az ég, míg délnyugaton derült idő várható, viszont ott pára, köd képződhet. A déli, délnyugatii tájak kivételével szórványosan fordulhat elő eső, zápor. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között várható - írta 7 napos időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggelig délnyugaton lehet kevesebb a felhő. Napközben szakadozik a felhőtakaró, gomolyfelhős időre van kilátás jellemzően többórás, délnyugaton sok napsütéssel. Délelőttig a délnyugati tájak kivételével elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. Napközben már nem valószínű csapadék. A délnyugati szél egyre nagyobb területem északi, északnyugati irányba fordul és helyenként megélénkül. Délután 14, 22 fokra számíthatunk, délen lesz a melegebb, északon pedig hidegebb az idő.

Szerdán nagyobbrészt derült vagy gyengén felhős, napos időre van kilátás, nyugaton, délnyugaton viszont borult, felhős maradhat az ég. Csapadék többnyire nem valószínű, legfeljebb nyugaton lehet kisebb eső. Az Észak-Dunántúlon a délkeleti irányú szelet többfelé élénk, olykor erős lökések kísérhetik, másutt mérsékelt marad keleties irányú légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon reggel akár fagypont körüli értékeket is mérhetnek. Nyugaton viszont a borult idő miatt jóval enyhébb lesz az éjszaka, arrafelé 7 és 11 fok között alakulnak a minimumok. A maximum 12, 18 fok között várható.

Csütörtökön eleinte derült vagy gyengén felhős lesz az ég, nyugaton is átmenetileg csökkenhet a felhőzet, napközben viszont a keleti, északkeleti tájak kivételével megnövekedhet a közép-, illetve magasszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti irányú szél nagy területen megélénkül, helyenként erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő. Nyugaton viszont enyhébb lesz az éjszaka, 5 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek a reggeli órákban. A hőmérséklet csúcsértéke 13 és 19 fok között alakul.

Pénteken általában felhős idő valószínű, de északkeleten, keleten kevesebb lehet a felhő, arrafelé sokat süthet a nap. Csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő kisebb eső. A keleties irányú szél többfelé megélénkül, egy-egy helyen erős lökések is lehetnek. Hajnalban általában 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetnek, de a kevésbé felhős északkeleti, keleti tájakon 0 és 5 fok közötti minimumok lehetnek a jellemzőek, a hidegre hajlamos helyeken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet. Délutánra 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton többnyire felhős idő valószínű, északkeleten viszont kevesebb lehet a felhő, arrafelé sokat süthet a nap. Csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő kisebb eső. A délkeleti, keleti irányú szél többfelé megélénkül, egy-egy helyen erős lökések is lehetnek. Hajnalra általában 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos északkeleti tájakon fagypont alatti értékeket is mérhetnek. Délutánra 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat kisebb csapadék. A keleties irányú szél északira fordul, de csupán helyenként élénkülhet meg a légmozgás. Hajnalra általában 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős, szélvédett, hidegre hajlamos északkeleti tájakon fagypont alatti értékeket is mérhetnek. Délutánra 11 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

További híreink

Közösen fejleszt algoritmust a precíziós gazdálkodáshoz a MATE és a TERRA-COOP

2024.10.14.

Halad a „Szántóföldi növénytermesztés permetezési hatékonyságának növelése, a növényi növekedési periódusok konvolúciós neurális hálózat alkalmazásával történő felismerésével” – című projekt.

A hét második felében éjszaka már megjelenhetnek a mínuszok

2024.10.14.

A hét elején változékony idő várható, napos és felhős időszakok váltakoznak, kisebb eső csak szórványosan fordulhat elő. A hét második felében több napsütésre számíthatunk, de a hőmérséklet reggelente 0 fok köré is hűlhet, míg nappal 12 és 19 fok között alakul.

Az agrártámogatási rendszerben az első lépés a gazdákkal való egyeztetés lenne a MAGOSZ főtitkára szerint

2024.10.14.

A gazdákkal együttműködésben kialakított, a termelőket nem hibáztató, hanem partnerként kezelő agrártámogatási rendszert szeretne látni a közeljövőben Cseh Tibor András, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára.

Alapvető útmutató a savas talajba ültetéshez – a kerti talajok pH-értékének megértése

2024.10.13.

Ahogy a csípős őszi levegő beköszönt az ültetési szezonba, előfordulhat, hogy különféle növényekkel bővíthető a kert, beleértve azokat is, amelyek a savanyú talajban virágoznak. Alapvető fontosságú, hogy megértsük, hogyan teremtsünk megfelelő környezetet ezeknek a savkedvelő növényeknek, hogy virágozhassanak, és életet vigyenek a környezetünkbe.

GNSS antennák robotfűnyírókhoz

2024.10.13.

A helymeghatározás, a navigáció és az akadálykerülés a robotfűnyírók működésének kulcspontjai. A fúziós pozicionálási technológia pedig, mint például az RTK+ultrason/IMU/vision, az egyik főbb technológia.

Az űrben termesztik a paradicsomot, a római saláta után másodikként

2024.10.13.

„Jelenleg a NASA-val közös kísérleti tervünk véglegesítésén dolgozunk” – mondja Martha L. Orozco-Cardenas, Ph.D., a Riverside-i Kaliforniai Egyetem Növénytranszformációs Kutatóközpontjának igazgatója. „Célunk, hogy a paradicsomot az Advanced Plant Habitat Mission 08 (APH08) során dobjuk piacra” – mondta Orozco-Cardenas, aki Robert Jinkerson docenssel együttműködve fejlesztette ki a paradicsomot.

Partnerhírek
Partner

Szárbontás az AÖP tükrében

2024.10.10.

A BIOFIL Szárbontó négy különböző baktériumtörzset is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a termék szélsőséges körülmények között is kifejtse hatását.

Partner

Őszi gyomirtás hatékonyan? Válassza a Legato Trio-t!

2024.10.09.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az egyes gyomfajok csírázása lényegesen hamarabb megindul és fokozódó jelenlétükre ősztől tavaszig számítani kell. Olyan gyomnövények adhatnak már ősszel szőnyegszerű borítást, mint pl. a veronikafélék, viola, árvacsalán és a tyúkhúr, de megjelenhet tábláinkon a nagy széltippan is, mely az őszi búza egyik legjelentősebb egyszikű gyomnövénye.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 600 hirdetés 100 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás