Kedden a Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést, és már a keleti országrészben is szakadozik a felhőzet, de arrafelé maradnak tartósan borult tájak is. A csapadékrendszer fokozatosan gyengül, a tartós eső legtovább északkeleten tart ki. Emögött elsősorban a Dunától keletre helyenként záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati, északi szél a keleti harmad kivételével többfelé lesz erős, helyenként viharos. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között valószínű, ennél hűvösebb idő a tartósan felhős, csapadékos keleti, északkeleti tájakon lehet. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Estétől a Dunántúlon döntően derült idő várható, de az attól keletre fekvő részeken is egyre inkább vékonyodik, csökken a felhőzet, a Tiszántúlon ugyanakkor még mindig erősen felhős vagy borult lesz az ég. A szélárnyékos északi völgyekben pára- és ködfoltok képződhetnek. Az éjszaka során eső, kisebb zápor még a Tiszántúl keleti felén valószínű. Az északnyugati, északi szél a Bakonyban és a Bodrogközben élénk, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet döntően 12 és 17 fok között várható, a szélárnyékos hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet - írta 7 napos időjárás előrejelzésében a HungaroMet.

Maximum hőmérsékletek szeptember 1-én Magyarországon
Maximum hőmérsékletek szeptember 1-én Magyarországon

Szerdán a keleti tájakon tovább szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet, ott többórás, máshol a kevés felhő mellett sok napsütés várható. Főként a keleti tájakon van esély néhol gyenge csapadék kialakulására. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Délután többnyire 22, 27 fok valószínű.

Csütörtökön főként a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és ott már eső, záporeső is várható. Az ország nagyobb részén azonban a fátyol- és gomolyfelhők mellett még többórás napsütés valószínű, és csapadéknak is kicsi az esélye. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, olykor meg is erősödik. Hajnalban 8, 17 fokot mérhetünk. A csúcsérték általában 23 és 29 fok között valószínű, de a borongós nyugati tájakon akár több fokkal 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Pénteken a keleti országrészben is erősen megnövekszik a felhőzet és nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, főként a keleti országrészben zivatar is kialakulhat. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, az északnyugati részén olykor viharossá is fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 9 és 18 fok között alakul. A maximum tág határok között, 11 és 29 fok között változik, kelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Szombaton az erősen felhős vagy borult ég mellett többfelé valószínű eső, zápor, kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A nyugatias szelet olykor erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A minimum 9 és 17, a maximum 12 és 19 fok között várható.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk többfelé esővel, záporesővel. Nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A nagyrészt nyugatias irányú szelet erős, az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 16, délután 16 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn továbbra is felhős időre van kilátás, szórványos jelleggel csapadék is valószínű. A nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 8, 15 fokról délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

További híreink

Székesfehérvári erdészetre hivatkoztak a tűzifás csalók, a Nébih ellenőre buktatta le őket

2024.09.17.

A székesfehérvári állami erdőgazdaság, a Vadex Zrt. nevét felhasználva hirdettek csalók olcsó tűzifát, a Nébih ellenőre telefonos próbavásárlás során buktatta le a szélhámost.

Partner

Borjúnevelés - segít a Noack Magyarország Kft.

2024.09.17.

Az üsző borjak nevelése kiemelten fontos a tejtermelő gazdaságok számára, mivel az egészséges és gyorsan növekvő borjak biztosítják a jövőbeni magas tejhozamot. A Noack Magyarország több speciális terméket is forgalmaz, amelyek hozzájárulnak a borjak optimális fejlődéséhez. Ezek közé tartozik az Ascomilk tejpótló, a Garant Kalber Müsli Omega borjútápja és a Progut Rumen.

Nagyon sok veszteséget szenvedtek el a magyar kukorica- és napraforgótermelő gazdák

2024.09.17.

Kényszer vagy lehetőség, a hazai kukorica- és napraforgó-termesztés jövője” címmel tartotta meg a XXVII. Kukorica-, Napraforgó- és Szójatanácskozást a Debreceni Egyetemen.

Vége az aszálynak, itt vannak a belvizek

2024.09.16.

A kiadós, országos csapadék hatására véget ért a hosszú aszály, a talaj alaposan megázott. Az őszi káposztarepce kezdeti fejlődéséhez így optimálissá váltak a körülmények. Holnap már csak elszórtan várható csapadék, szerdától pedig szárazra fordul az idő.

Elérte Magyarországot az árhullám, mutatjuk a legveszélyeztetettebb területeket

2024.09.16.

Elérte a Szigetközt az árhullám. A Lajtán Mosonmagyaróvárnál ma hajnalban a legmagasabb, III. fokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon. A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse folytatja a védelmi előkészületek koordinálást, szoros egyeztetésben a társszervezetekkel.

Három helyen is kiválogatták a legjobb fiatal szürkemarha bikákat

2024.09.16.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kollégái a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival elvégezték a fiatal szürke szarvasmarha bikák válogatását a bugacpusztaházi, az izsáki, valamint a kunszentmiklósi állattartó telepeken.

Partnerhírek
Partner

Borjúnevelés - segít a Noack Magyarország Kft.

2024.09.17.

Az üsző borjak nevelése kiemelten fontos a tejtermelő gazdaságok számára, mivel az egészséges és gyorsan növekvő borjak biztosítják a jövőbeni magas tejhozamot. A Noack Magyarország több speciális terméket is forgalmaz, amelyek hozzájárulnak a borjak optimális fejlődéséhez. Ezek közé tartozik az Ascomilk tejpótló, a Garant Kalber Müsli Omega borjútápja és a Progut Rumen.

Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 72 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás