Az IKR Agrár 2012-es megújulása óta is hisz abban, nem a talajadottságokon fog múlni, hogy a magyar mezőgazdaság előrelépjen a világpiaci versenyben, azzal ugyanis jól állunk. Szüts Tamás, az IKR Agrár észak-dunántúli régiójának régióigazgatója szerint sokkal több múlik azon, hogy a gazdák integrátorai képesek-e lépést tartani az iparágra köszöntött technológiai robbanással, érthető nyelven osztják-e meg erről a tudnivalókat a termelőkkel. Ennek hiányába nincs esély kiigazodni az egyre sokasodó hibridek és műtrágyák- vagy az évente átalakuló növényvédőszer-piac világában. Ahogy az is a mezőgazdasági szolgáltatón múlik, hogy a precíziós gazdálkodás kapcsán eloszlassa a téves elvárásokat, hiszen az automatizációtól még nem jönnek maguktól az eredmények, sőt!

Az IKR Agrár Kft. országos lefedettsége

Ahol a világcég stabilitása a személyes márkák rugalmasságával találkozik a sikeres növénytermesztéshez

A villámgyorsan változó környezeti feltételek, a háborús és járványhelyzet miatt csapongó piacok világában szinte lehetetlen meghatározni, mi jelenti ma a piacon a jó integrátor „szupererejét”. Azonban Szüts Tamás régióigazgató szerint az biztosan a sor elejére kívánkozik, hogy az „egy kézből mindent, a teljesség igényével” elvet nemcsak szófordulatnak, hanem a mindennapi munka szervezőelvének tartják a cégnél.

Az IKR Agrár 2012 óta az AGROFERT csoport, Közép-Európa legnagyobb agrártermelő, kereskedelmi és vegyipari vállalat együttesének tagja, mely 18 országban mintegy 33 ezer munkatársat foglalkoztat. Ez pénzügyek és termékfejlesztés terén párját ritkító stabilitást, lehetőségeket jelent a vállalatnak. Önmagában azonban még ez is kevés volna. Mindezt ugyanis úgy teszi elérhetővé a termelőknek, hogy abból nem veszik ki a személyesség, odafigyelünk a partnerek igényeire és visszajelzéseire. Mert bár nemzetközi versenyben kell helytállni, de ehhez mi utunk a magyar agrárium sikerén át vezet. Azt nézzük, melyik hibrid értékmérői ideálisak az itteni mikroklímákhoz, talajokhoz, ezekből milyen termésnövelőkkel hozhatják ki a gazdák a legkevesebb menetben a legtöbbet. Nem mellesleg ehhez naprakész listát vezetünk a hatóanyag-változásokról is a növényvédőszer-piacon. Devecser, Nagyigmánd és Sárvár vonzáskörzetében ezen 60-65 fős stábbal dolgozunk a 3 területi központból. A munkatársaim szaktudása, emberségük a kulcs a sikeres együttműködésekhez. Ennek a munkának alapját máig a gazdákkal folytatott őszinte beszélgetések adják, valamint az ezekre alapozott becsületes üzletkötések.

Sajátmárkás műtrágyatermékek és a nemzetközi piac legjobb lombtrágyái az eredményekért

A régióigazgató hangsúlyozza, az IKR Agrárnál mindig komplex megoldásokban gondolkoznak a gazdák érdekében. A megbízható termelésfinanszírozás, a termesztéstechnológiákkal lefaragott költségek jelentik ugyanis az egyetlen járható utat, ha egy termelő szeretné kigazdálkodni az egyre borsosabb inputanyagárakat.

Az IKR Agrár Kft. nagyigmándi területi központjának csapata

„Az IKR Agrár partnereinek számára a stabilitást az AGROFERT csoport szavatolja. A műtrágyaigények kielégítésén olyan üzemekkel dolgozunk együtt, mint a szlovákiai Vágsellyén működő Duslo, ahonnét olyan, etalonnak tekintett nitrogén műtrágyák érkeznek, mint a MAS, a DASA, vagy épp a szabályozott hatású, menetszámcsökkentő Stabile NS nitrogén oldatunk. A Peremartonban található komplex műtrágyagyár kapacitásait bérelve magyar munkaerővel állítjuk elő a közkedvelt HUNFERT műtrágyákat, amelyek kiváló vízoldékonyságuk és értékes összetételük miatt évről évre keresettebbek a hazai piacon. De a teljes képhez ide kell vennünk a lovosicei Lovochemie a.s. műtrágyagyár kiváló lombtrágyáit is. Hála a cégcsoporton belüli együttműködésnek, a magyar piacon rajtunk keresztül szinte a kísérletekkel egy időben válnak elérhetővé újdonságaik, amelyek a termés mennyiségének és minőségének maximalizálásához kultúraspecifikusan tartalmazzák a tápanyagokat. A lombtrágyák ezen felül a levélen keresztüli táplálással kitolják a növények szárazságtűrését is, ami az egyre gyakoribb aszályok miatt kulcskérdés a termelők számára.”

A régióigazgató hangsúlyozza, a portfólióba csak olyan termékek kerülhetnek be, amelyek eredményességéről szigorú kísérletek részeként maguk is megbizonyosodtak.

Jelenleg 13 Lovochemie lombtrágyát tartunk készleten, mindegyik keverhetősége, kijuttathatósága kifogástalan, szakszerű alkalmazás esetén nem okoznak perzseléses tüneteket sem.”

Az IKR Agrár Kft. sárvári területi központjának csapata

Szüts Tamás szerint fontos még, hogy az IKR Agrár termékeket a gazdák nemcsak egyesével, de komplex termesztéstechnológiai csomagok részeként is elérhetik. „Őszi búza, őszi káposztarepce és napraforgó esetében egymásra épülő, egymás hatásfokát erősítő megoldásokat kínálunk a starter-, alap- és fejtrágyázáshoz, lombtrágyázáshoz, rovarölő és gyomirtó növényvédelmi kezelésekhez. Segítségükkel jó évben reális ráfordítással növelhető a termésmennyiség, míg rossz évjáratban képesek lehetnek mérsékelni a terméscsökkenést.”

A termelésfinanszírozásra is igaz: minek bonyolítani valamit, ami egyszerűen is működik?

Az IKR Agrárral dolgozó termelőknek akár terményalapon, halasztott fizetési konstrukcióban is elérhető termelésfinanszírozás, a cég szervezőelve ebben is a mindkét fél számára kifizetődő egyszerűség.

„A gazdákat termelésfinanszírozás terén is egyszerűen áttekinthető, jó ajánlatok várják az IKR Agrárnál. Nálunk nincs integrátori díj, kezelési költség, keretbeállítási jutalék, hitelbírálati díj vagy ügyvédi, közjegyzői, esetleg más rejtett költségek. Ellenben mindig számíthatnak részünkről a korrektségre minimális papírmunka, versenyképes kamatszintek, személyre szabott biztosítékrendszer és egyszeri fix lejárat társaságában. Napraforgóban, kukoricában, őszi búzában, őszi árpában, őszi káposztarepcében érhető el jelenleg termelésfinanszírozás. A legközelebbi területileg illetékes értékesítőnk minden tudnivalót elérhetővé tesz a termelőknek, akik mindezt, pozitív elbírálás esetén, egy gyors finanszírozhatósági vizsgálat után igénybe is vehetik.”

Az IKR Agrár Kft. devecseri területi központjának csapata

Precíziós mezőgazdasági szolgáltatások: űrtechnológiát, de érthetően!

Az IKR Agrár a precíziós szolgáltatók mezőnyében is hű maradt az „A tervezhető jövő!” jelmondatához. 20+ év tapasztalatával precíziós szolgáltatói csapatuk szigorúan iktatott georeferált talajmintavételezéssel és -elemzéssel, erre épített szaktanácsadással szavatolja Szűts Tamás szerint, hogy „minden költség forintra pontosan tervezhető maradjon”.

Míg korábban a precíziós mezőgazdasági munka kiépítése elképzelhetetlen volt kalibrált, hozammérős kombájnok és 3-5 év kísérletezés nélkül, az IKR Agrár precíziós szolgáltatói csapatának műholdas rendszerével mindez szükségtelenné vált. A műholdas hozammérési rendszerben évekre visszakereshetőek a magyar termőföldek valós hozamadatai. A kalibrációhoz 2010 és 2014 között a szakértők 60 000 hektáron 2000 tábla mért adatait használták fel. A rendszer mind a mai napig friss felvételeket készít, amellyel 20x20 méteres pontossággal rajzolódik ki a cellák teljesítménye. Amennyiben erre építünk georeferált talajvizsgálatot, ismerjük az előveteményeket, figyelembe vesszük a korrekciós tényezőket, pontosan, számszerűleg ismerni fogjuk a vetemény tápanyagigényét a csúcsterméshez. A gazdáknak átadott szaktanács ezután erre alapozva határozza meg a kijuttatandó műtrágyamennyiségeket, amit akár térképes formában, zónaszintű bontásban is megtekinthetnek a termelők. Utóbbi az IKR Agrár egyedülálló térinformatikai rendszerében, a Talajinfóban válik elérhetővé: http://talajinfo.ikragrar.hu/. A rendszer pontos eredményeire akár 5 éven át alapozhatnak a termelők agrotechnikai döntéseket. Ezzel hiánytalanul teljesíthetik a digitális átálláshoz kiírt precíziós pályázatban vállaltakat is.

Kiszámítható mezőgazdasági termelőmunka megbízható integrátorcéggel, magyar viszonyokhoz gyártott saját műtrágyakínálattal? Válassza az IKR Agrár Kft. öt évtizedes szaktudását: www.ikragrar.hu!

(x)

Megosztás

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás