A koronavírus okozta járványhelyzet miatt a John Deere után újabb meghatározó gépgyártók jelentették be, hogy visszalépnek az Agritechnica és EIMA kiállításoktól. Ezúttal az SDF cégcsoport véglegesítette távolmaradását, így nem lesznek ott a mezőgazdasági gépek németországi szakkiállításán a Same, a Deutz Fahr, a Lamborghini és a Hürlimann termékek sem. Sőt, a Kramp BV cég is távol marad a hannoveri rendezvénytől, amit egyelőre 4 hónappal halasztottak el az eredeti, 2021. novemberi időponthoz képest.

A Gépmax írta meg, hogy a koronavírus járvány csökkentésére irányuló intézkedések világszerte átalakítják a megszokott, hagyományos programokat. A nyitást már több ország helyezte kilátásba, sőt, rövid távú terveik között már nyári engedélyezés is szerepel. Ebbe a szakmai kiállítások is beletartoznak. Ennek ellenére a jövő továbbra is bizonytalan. Az SDF továbbra is jelentős összegeket fektet be digitális és marketingkommunikációs csatornáiba, új termékek és szolgáltatások bevezetésébe, de a személyes találkozókon alapuló valós kiállítást már hivatalosan is lemondta. Így Hannoverben Same, Deutz Fahr, Lamborghini és Hürlimann standokra már biztos nem mehetnek az érdeklődők.

Több nagy cég is lemondta a részvételét a németországi Agritechnica mezőgazdasági gépkiállításon

A John Deere után dőltek a dominók

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly év végén a John Deere mondta le a kiállításokon való szereplést, majd a legnagyobb európai mezőgazdasági gépalkatrész-kereskedőként ismert holland Kramp BV vállalat döntött úgy, hogy 2021 nyaráig, majd ezt meghosszabbítva egész év végéig nem vesz részt élő eseményeken és vásárokon. A szervező DLG számára John Deere után ez újabb komoly veszteség. Egyelőre viszont olyan ipari óriások, mint például a CLAAS és az Agco, továbbra is tervezik a vásárokon való részvételt.

Csúszik az Agritechnica időpontja, halasztják a rendezvényt

Az eredeti tervek szerint a november 14. és 20. között tervezett kiállításról további kedvezőtlen hír érkezett a napokban. A szervezők az egész Agritechnica rendezvény időpontját módosították. A jelenlegi tervek szerint az esemény 2022. február 27. és március 5. között lesz. Az indoklás a járványhelyzet súlyossága, valamint a nemzeti és nemzetközi oltási helyzet. Ezért a DLG, a VDMA Landtechnik és a kiállítás tanácsadó testülete úgy döntött, hogy nem látja elérhetőnek kellő tervezési biztonságot a világ vezető, novemberi mezőgazdasági gépvásárának.

Az Agritechnica kiállítás időpontja 2022-re csúszott

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás