Ha Ön is kíváncsi arra, hogy milyen viselkedést tanúsítottak az elmúlt időszakban a pénzpiacok és annak milyen hatása volt a világon és a hazai környezetben az agráriumban, akkor érdemes velünk tartania podcast sorozatunk harmadik részében.

Állandó kérdezőnk, Balogh Viktor most Nyitrai Ibolyával, a KITE Zrt. pénzügyi igazgatójával, és Csányi János, kockázatkezelési igazgatónkkal beszélgetett arról, hogy milyen lehetőségeket tud biztosítani a termelőknek a folyamatosan változó árfolyamok és turbulens piaci helyzetek közepette, és hogy hogyan lesz egy komplex finanszírozási rendszerből pókháló helyett védőháló.

Nem utolsó sorban pedig képet kaphatnak nézőink és hallgatóink a termelők gazdálkodásának biztonságát szolgáló, a KITE Zrt. pénzügyi back office munkatársai által képviselt proaktív szemléletről is.

https://www.youtube.com/embed/WJBr3S_JIls
https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/6PMg3YdzSA3MhBG99ujUZU

A jövedelmező biztonságról szóló sorozat előző és legfrissebb epizódjainak eléréséhez kattintson ide!

(x)

Megosztás

További híreink

Megvannak az előnyei az őszi gyeptelepítésnek

2024.10.20.

Magyarországon a gyepek telepítésének és felülvetésének két időszak kedvez: a kora tavaszi (március végétől április elejéig) és a nyár végi, kora őszi (augusztus végétől október első feléig). A gazdák gyakran a tavaszi időpontot választják, mert ilyenkor könnyebb magágyat készíteni a téli csapadékkal feltöltött földeken.

CT-vizsgálat a kulcsa a minőségi szalonna előállításának

2024.10.19.

A bacon a világ számos részén a vásárlók kedvence. Sok piacon hasaljszalonnából állítják elő, ám a sertéságazatban a közelmúltban bekövetkezett fejlemények fokozott nyomást gyakorolnak a sertéshasalj minőségére. A genetika hozzájárulhat a sertéshús minőségének javításához, a CT szkennelési technológia pedig segít a kívánt jellemzők kiválasztásában.

Több 10 milliárd forint kárt előzött meg az országos jégkármérséklő rendszer 2024-ben

2024.10.19.

Idén is védte a jégkároktól a mezőgazdasági, a lakossági és a közületi értékeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által üzemeltetett országos jégkármérséklő rendszer

A magyar energiaügyi miniszter szerint atomenergia nélkül nincs fenntartható klímapolitika

2024.10.19.

Az energiaügyi miniszter szerint a biogáz és biomassza termelésben is van potenciál, amely alkalmas a megújulók okozta rendszeringadozás kiegyenlítésére.

Összesen 9 fontos módosítást kapott a KAP pályázati felhívások általános útmutatója

2024.10.19.

Összesen 9 fontos módosítást kapott a Közös Agrárpolitika pályázati felhívásainak általános útmutatója

Módosítaná az EU a védettségét, vadászhatóvá válhat a farkas

2024.10.18.

Az Európai Unió tagállamai támogatták azt a módosító indítványt, amely a farkas nemzetközi természetvédelmi státuszát a fokozottan védettről a védett, de vadászható státuszra változtatná

Partnerhírek
Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 105 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás