A Körösök Vízügyi Igazgatóság közösségi média oldalán közzétett bejegyzés szerint a szakembereik az interneten terjedő információk alapján egy reggel helyszíni szemlét tartottak a Pece patak Aradi úti híd környéki szakaszán a romániai Nagyváradon.

A Maszol.hu írta meg, hogy az Agerpres által szemlézett közlemény szerint a szakemberek a kellemetlen szag mellett halpusztulást is észleltek, összesen 30 kilogramm elpusztult halat emeltek ki a patakból.

A Pece patakban pusztultak el a halak egy vízszennyezés miatt Nagyváradon - Fotó: Administrația Bazinală de Apă Crișuri,  Crișuri Vízgyűjtő Igazgatóság, FB
A Pece patakban pusztultak el a halak egy vízszennyezés miatt Nagyváradon - Fotó: Administrația Bazinală de Apă Crișuri,  Crișuri Vízgyűjtő Igazgatóság, FB

A szakhatóság képviselői három helyen is vízmintát vettek, megelőző intézkedésként elrendelték a csapadékelvezető hálózat megfigyelését – tették hozzá a tájékoztatásban.

A szakemberek a nagyváradi Pece patak állapotát vizsgálták, az E671 Calea Aradului-Prima Nufărul negyed közúti hídszakaszon. Három vízmintát vettek: a Prima Nufărul negyed területétől feljebb, a környékbeli kifolyó területétől, valamint az E671 közúti hídtól felfelé, Calea Aradului térségében. 

Az elhullott halak mederből való eltávolítása érdekében két munkacsoporttal dolgoztak: a Calea Aradului közúti híd és a Cantemir negyed közúti hídja közötti szakaszon, a második csapat pedig a Cantemir szakaszon és a Prima-Nufărul területen avatkozott be. Összesen 30 kilogramm elhullott hal gyűlt össze a patak vizéből. 

További híreink

A patakban pusztultak el a halak a vízszennyezés miatt Nagyváradon

2024.10.23.

A Pece patakban pusztultak el a halak egy vízszennyezés miatt Nagyváradon, 30 kilogramm halott halat emeltek ki a szakemberek a vízből.

Partner

Rovarirtószer gyanú a Tesco termékében – Ön is vásárolt belőle?

2024.10.23.

A Tesco áruházlánc termékvisszahívást jelentett be egy 500 grammos fehérbab termékükre vonatkozóan, amelynél malathion, egy rovarirtószer lehetséges jelenlétét észlelték.

Tiszta Amerika - holnaptól többezer lőszert tárolhat otthon, ha...

2024.10.23.

2024. október 24-étől több ponton módosul a fegyvertartást szabályozó 253/2004. Kormányrendelet, amely a jogszabályi környezetet ésszerűbbé és egyszerűbbé teszi.

Komoly gondot hozhat, hogy megjelent az ázsiai lódarázs Szlovákiában

2024.10.23.

Az ázsiai lódarázs inváziója Európában egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hiszen ez a faj komoly veszélyt jelent a méhállományokra, a biológiai sokféleségre és közvetlenül akár a lakosságra is.

Budapesten volt a 18. Európai Ökogazdálkodási Kongresszus, a fenntartható átállásról is sokat beszéltek 

2024.10.23.

Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a 18. Európai Ökogazdálkodási Kongresszuson, a szakmai esemény főként a Közös Agrárpolitika (KAP) kihívásairól és kilátásairól, a gazdálkodók piaci helyzetének javításáról és az összefogás szükségességéről szólt.

Megjelent az „Ökológiai gazdálkodás támogatása” című pályázati felhívás

2024.10.22.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló AM rendelet alapján közzé tette az „Ökológiai gazdálkodás támogatása” című pályázati felhívást.

Partnerhírek
Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 99 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás