Az őszi káposztarepce nélkülözhetetlen növény az integrált szemléletű gyomirtás rendszeréből. Gyomszabályozás szempontjából is a kalászosok egyik legjobb előveteménye, mert a repce gyomirtásával együtt már a kalászosok legjelentősebb gyomnövényei ellen is védekezünk ugyanazon területen. Az időjárás-változás következményeként az ősszel csírázó gyomnövények több hullámban is kelhetnek, ezért a termésbiztonság érdekében indokolt a repce őszi és tavaszi gyomirtása. Az enyhe, csapadékos tél megfelő körülményeket biztosított a gyomnövények számára, ezért az első tavaszi szemlék alkalmával érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani a repce utócsírázott gyomnövényeire is.

Ahhoz, hogy a repce megfelelő tavaszi indulását elősegítsük nagyon fontos, hogy a tápanyagért és vízért folytatott versenyben a repce kerüljön ki győztesen a területén jelen lévő gyomnövényekkel szemben. Ehhez egy jó tavaszi gyomirtószerre van szükségünk, amely kíméletes a repcével, és hatékony a repce mindazon gyomnövényei ellen, amelyek a tavaszi szezon folyamán a repce fölé tudnak nőni. Ilyenek például a pipacs, a sebforrasztó zsombor és az ebszékfű. Ezen gyomnövények nagy zöld tömeggel és nagy gyommaghozammal rendelkeznek. A repce hatékony tavaszi gyomirtásával csökkenthető a betakarítás és a szárítás költsége, valamint a terület gyommagkészlete. A Corteva Agriscience™ által kifejlesztett tavaszi repce gyomirtó szer a Korvetto megoldást nyújt a repce termését leginkább befolyásoló gyomnövényekkel szemben.

A repce tavaszi gyomirtása során célzott legjelentősebb gyomnövények

Számos előny egy gyomirtó szerben: Korvetto™

Tervezhető időzítés

A Korvetto™ már 5 °C napi átlaghőmérséklet felett kijuttatható a repce szárnövekedésének megindulásától a rejtettbimbós állapotáig (BBH 30-50) 1 l/ha dózisban. A gyomnövények az aktív növekedési szakaszban a legérzékenyebbek a gyomirtó szerrel szemben, a kezelést lehetőleg erre az időszakra időzítsük. Rovarölőszerekkel, szelektív egyszikűirtókkal, valamint gombaölő szerekkel kombinációban kijuttatható. Nitrogéntartalmú folyékony műtrágyákkal nem keverhető. Ne permetezzünk fagyos napok után és várható fagyok előtt.

Korszerű összetétel

A KorvettoTM két hatóanyagot tartalmaz a széles hatásspektrum és megfelelő hatékonyság elérése érdekében. Az új fejlesztésű ArylexTM mellett egy teljes dózisú klopiralidmennyiség biztosítja a repce tavaszi gyommentességét és gyors indulását.

Új formuláció a repce védelmére

A Korvetto™ már a legújabb, a Corteva Agriscience™ által kifejlesztett, NeoEC formázási technológiával készült. Az új formuláció legfontosabb előnye az ásványiolaj-származéktól mentes összetétel és a kedvezőbb toxikológiai besorolás. A készítmény a megfelelő hatékonyság érdekében gyárilag tartalmaz hatásfokozót (repceolajat), ezért a permetezéskor adalékanyag hozzáadása nem szükséges.

A KorvettoTM használatának legfontosabb előnyei:

  • Gyors és látványos hatáskifejtés
  • A fejlettebb pipacs, sebforrasztó zsombor és ebszékfű ellen is hatékony
  • Biztonsággal használható akár herbicidtoleráns, akár hagyományos repcében
  • Keverhető egyéb peszticidekkel
  • Alacsony hőmérsékleten is kijuttatható

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás