A Timac Agro 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatot, melynek elsődleges célja a tápanyag-utánpótlás jelentőségének bemutatása volt, a benne rejlő lehetőségekkel együtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mezőgazdaságban is rendszerszintű gondolkodásra van szükség. A termesztéstechnológia minden elemére azonos figyelmet kell fordítanunk. Nem hanyagolhatjuk el egyiket a másik rovására, mert ez súlyosan visszaüthet a többi eredményességére is. Különösen igaz ez az optimális tápanyag-utánpótlásra, amit nem pótolhatunk jó fajtával, vagy jó növényvédelemmel. Idén az ország 4 helyszínén Szarvason, Kecskeméten, Tiszavasváriban és Takácsiban mutatták be az érdeklődőknek a Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpontokat.
4 helyszínén tartottak bemutatót
Kukorica, napraforgó és szója állományokat tekinthettek meg látogatók, melyekben különböző tápanyag-utánpótlási kezeléseket végeztek. Többek között a környékre jellemző úgy nevezett általános műtrágyázási technológiát, az általuk ajánlott YIELD SERVICE szolgáltatás alapján beállított kezeléseket, valamint egy „pazarló” technológiát is összehasonlítottak, de vizsgálták a talajkondicionálásban és a nitrogén fejtrágyázásban rejlő lehetőségeket is. Valamint bemutatták a különböző tápelemek hiánytüneteit, ezek növekedésre gyakorolt hatásait.
A Timac Agro rendezvénysorozata nagy érdeklődés mellet zajlott
Mindegyik rendezvény nyereménysorsolással zárult, melynek keretében 1 millió forint összeértékben találtak gazdára hasznos ajándékok.  Azonban azoknak sem kell elkeserednie, akik nem nyertek mert 2018. szeptember 10-én A Timac Agro budaörsi irodájában egy APV TWIN PS 300 mikrogranulátum szóró adapter sorsolására kerül sor 2 millió forint értékben. A nyertest a sorsolás után telefonon és emailben értesítik.
A fődíj egy 2 millió Ft értékű APV TWIN PS 300 mikrogranulátum szóró adapter
A fejlődés nem áll meg, a vállalat várja Önöket sok szeretettel 2019-ben is! Már most megkezdődtek az előkészületek a 2019-es Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpontokban. Jövőre bemutatásra kerülnek a kukorica, napraforgó és szója mellett az őszi vetésű növények közül az őszi búza (konstans és hibrid fajták), tritikálé és az őszi káposztarepce is. Valamint betekintést kaphatnak az érdeklődők a jövőbe, hiszen itt kerülnek először bemutatásra a következő évek termékbevezetései is.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás