Kevesen tudják, hogy jelenleg a Kubota a második legnagyobb mezőgépgyártó a világon. Ma már a traktorgyártás mellett a munkaeszközök piacán is domináns szerepet töltenek be, mivel 2012-ben megvásárolták a Kverneland-csoportot, és ennek keretében nyolc gyáregységet Európában. Napjainkra a Kubota az általa forgalmazott minden lóerőkategóriájú traktorához tud munkaeszközt is biztosítani. Azok a Kverneland eszközök, amelyek a japán minőségi kívánalmaknak megfelelnek, Kubota márkanév alatt is forgalmazásra kerülnek. Kiss Dávid, a márkát Magyarországon forgalmazó Két-KATA Kft. üzletkötője beszélt nekünk az aktualitásokról.

Mit lehet tudni a Kverneland felvásárlásának hátteréről?

A japánok hosszú távú gondolkodásával magyarázható. A pénzügyi művelettel a Kubota már nemcsak traktort, hanem munkaeszközt is tud kínálni, a megszokott magas minőségben. Több gyártó is rátért erre az útra. Ma már nem elég csak erőgépet eladni.

Kubota RA1039 rendképző

Mitől speciális a japán gyártási eljárás és minőségellenőrzés, illetve hogyan biztosítják ezt?

A felvásárlás után az összes európai gyáregység japán vezetőt kapott, és a gyártást japán menedzserek vezénylik. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelésre. Szimulációk során valamennyi felhasznált alkatrész vagy szerkezeti elem ismétlődő igénybevételi viselkedéséről fárasztásos vizsgálattal győződnek meg, így a Kubota-termékek rendkívül tartósak és üzembiztosak.

Mutassa be a kínálatukat a munkaeszközök terén!

A Kubota munkaeszközök felfutása néhány éve kezdődött. Ma már a szántástól, a vetésen át, a szálastakarmány betakarításig egy komplett eszközparkot tudunk az ügyfeleinknek ajánlani.

Ekékből például függesztettet, mechanikus és hidraulikus fogásszélességűt, speciális kormánylemez-kialakítással kínálunk. Szemenkénti vetőgépet, aprómagvetőgépet és akár még zöldségmagvetőgépet is tudunk szállítani. A szálastakarmány betakarító gépek palettája teljes: a kaszálástól, a bálacsomagoláson át a bálabontásig minden elérhető: a függesztett, vontatott és pillangókasza éppúgy, mint a rendterítő, rendképző, fix és változó kamrás bálázó, bálacsomagoló vagy bálabontó.

Kiss Dávid a Két-KATA Kft. üzletkötője

A kaszák azért különlegesek, mert tárcsánként 3 pengével rendelkeznek, ráadásul a kések sebessége elég nagy, 3000-es fordulatszámon dolgoznak, így az egy késre eső terhelés viszonylag kicsi.

Mely eszközökre hívná még fel a figyelmet?

Évről-évre a sikertermékeink közé tartoznak a műtrágyaszórók. Mi tudunk „precíz, precízebb és precíziós” műtrágyaszórót is adni, így kiszolgáljuk a kisebb és nagyobb gazdaságok igényét is. Tudunk kisebb eszközt biztosítani a kisgazdaságoknak, de mérleges műtrágyaszórót vagy szakaszvezérelt, táblatérkép alapján szórni képes, súly- és sebességmérővel ellátott változatot is. Ezek a függesztett műtrágyaszórók 1100-tól 3900 literesig kaphatók. A siker titka, hogy ár-érték arányban nagyon jónak számítanak az eszközeink a holland Nieuw-Vennep nevű városban folyó fejlesztéseknek köszönhetően.

Kubota DSM műtrágyaszóró

Kiemelném még, hogy a rozsdamentes szórási rendszerünk, az úgynevezett Rotaflow nagyon egyedi, ami jobb szórásképet eredményez. Tárcsánként nyolc darab szórólapáttal szerelt, szemben a konkurencia két lapátjával. Speciális a rendszer abban is, hogy nem a lapátok elé engedjük le, azaz porosítjuk a műtrágyát, hanem egy belső tányérba vezetjük, és úgy engedjük ki a lapátra a szemcséket. Így nincs porosítás, illetve a dombos területen gazdálkodóknak nem kell számolni a munkaszélességbeli eltéréssel sem.

Mivel maga a Kverneland találta ki az ISOBUS-rendszert, így a Kubota eszközei és traktorai is ezen keresztül kommunikálnak. Ehhez adunk olyan kezelőmonitorokat, amivel a gazda más munkaeszközöket is tud üzemeltetni, A Tellus GO+ és Tellus PRO monitorok vezérlik az értékesített műtrágyaszóróinkat.

Kubota PP1450V szemenkénti vetőgép

Milyen újdonságok várhatók a közeli jövőben?

Hamarosan már a Kubota színeiben is kapható lesz vontatott, 4600 literes permetezőgép. XTS3 és XTS4 néven fognak futni. A permetezési rendszere egyedinek tekinthető, mert szakaszvezérelt, kormányzott futóművel szerelt, még a kertészeti kultúrákban is használható lesz. Acél- és alumíniumkerettel is tudjuk szállítani, akár 40 méteresig. A bemutatója- ha a COVID-helyzet is engedi - 2022 januárjában lesz.

Továbbá, Kanadában már megjelent a 250 LE-s traktorunk, ami Európában ugyan még nem kapható, viszont innen viszik hozzá a vetőgépeket és bálázókat. 6 méteres gabonavetőgépünk eddig nem volt, de a megnövekedett igények miatt, már ilyen is kapható nálunk.

Hol tudják megvásárolni az érdeklődő gazdálkodók a termékeket?

A munkaeszközöket az országban 4 telephelyen értékesítjük. A háttérszolgáltatásokkal, alkatrészellátással és szervizeléssel viszont lefedjük az egész országot. Olyan szakemberekkel dolgozunk, aki a saját gazdaságukban is használják ezeket a gépeket, így élő tapasztalattal tudnak a gazdáknak szolgálni, illetve a beállításokban is tudnak nekik segíteni.

További információrt a cikkben szereplő eszközökről kattintson ide!

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Fontos növényvédelmi kérdésekre válaszoltak a NAK szakértői

2024.07.11.

A drónok és más precíziós technológiák forradalmasítják a növényvédelmi folyamatot, és potenciálisan csökkenthetik a növényvédőszer-használatot is.

Mától csökkent a gázolaj ára

2024.07.11.

Csütörtöktől csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, literenként bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. A benzin beszerzési ára most nem változik

Már csak néhány napot kell kibírni és utána lassú csökkenés várható a levegő hőmérsékletében

2024.07.11.

Csütörtökön sok napsütés várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton. A szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek. Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nézze meg, ma milyen időjárási riasztás van érvényben a megyéjében - mindenki értintett

2024.07.11.

Ma, csütörtökön folytatódik az embertpróbáló időjárás. Az ország minden vármegyéjére valamilyen figyelmeztetés van érvényben.

Digitalizációval teszi hatékonyabbá a nyúlhústermelést egy új magyar fejlesztés

2024.07.11.

Költséghatékony nyúlhústermelést tesz lehetővé az Állatorvostudományi Egyetem és a Tetrabbit Kft. digitális fejlesztése.

Hatnapos munkahetet vezettek be, kísérletképpen - támogatná?

2024.07.10.

Drasztikus kísérletbe kezdett a görög kormány egyes iparágakban, a népességfogyás és a szakképzett munkaerő hiánya miatt: hatnapos munkahetet vezettek be, bár szakértők szerint, ezek egyikére sem nyújt megoldást az újítás, mindössze a tüneti kezelésre lehet elegendő.

Partnerhírek
Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Partner

ÁTK, kertészeti, erdészeti és precíziós kivitelű traktorok a SOLIS-tól

2024.05.26.

Egy igazán multifunkcionális traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Hirdetésfeladás