3 százalékkal olcsóbbak ezen a héten az importból származó gyümölcsök a vidéki nagybani piacokon, persze most is vannak kirívó esetek áremelkedés és árcsökkenés terén is. A spanyol import mandarin ára 16,67 százalékkal emelkedett Debrecenben, míg Kecskeméten ugyan ez a gyümölcs 53 százalékkal kerül kevesebbe, mint múlt héten.

Alma ára: az olasz import Idared alma Szegeden 170 forintba kerül.

Körte ára: a Lengyelországból behozott, nem jelölt körtét Miskolcon 300 forintos áron kínálják, míg a szintén nem jelölt, de olasz import körte Szegeden 400, Debrecenben 500 forintért kapható.

Szamóca (eper) ára: a görög szamócáért Miskolcon és Szegeden 1100, Debrecenben 1200 forintot kell fizetni. Kecskeméten a spanyol import szamócát 1300 forintért adják kilónként.

Földimogyoró ára: Szegeden a kínai földimogyoró 6 százalékos árcsökkenés után 850 forintba kerül.

Csemegeszőlő ára: a fehér csemegeszőlő ára a következőképpen alakul a héten: a chilei importért Miskolcon 950 forintot kérnek a kereskedők, a Dél-afrikai Köztársaságból behozott szőlő Szegeden 900, Debrecenben pedig 9 százalékos árcsökkenés után 1000 forintba kerül. A piros csemegeszőlő Miskolcon 850 (chilei import), Szegeden 950 (Olaszországból behozott termék) forintos áron kapható.

Citrom ára, mandarin ára: a Spanyolországból importált citrom Kecskeméten 330, Debrecenben 350, Szegeden 360, Miskolcon pedig 400 forintba kerül. A szintén spanyol mandarin kilója Kecskeméten 150, Szegeden 300, Debrecenben 350, míg Miskolcon 360 forintért lehet a vásárlóké.

Narancs ára: a görög import vérnarancsot 15 százalékos árzuhanás után 220 forintos áron lehet megvásárolni Kecskeméten. A Görögországból behozott, nem jelölt narancs Debrecenben 230 forintba kerül, míg spanyol testvére Miskolcon 210, Szegeden 220 forintért lehet a vásárlóké.

Grapefruit ára, kivi ára: a spanyol grapefruit Debrecenben 350 forintba kerül, a török import grapefruitért Miskolcon 320, Szegeden 350 forintot kérnek a kereskedők. Az olasz kivit 300-380 forintért lehet megvásárolni, míg a spanyol kivi 400 forintba kerül Kecskeméten.

Banán ára: a Dominikai Köztársaságból származó banán Szegeden 380 forintos áron kapható, míg az ecuadori banán 400-420 forintba kerül.

Füge ára, datolya ára, kókuszdió ára: a török füge Szegeden 2600 forintért kerülhet a vásárlók kosarába, míg a tunéziai datolyát szintén Szegeden 2200 forintért adják a kereskedők. Az Elefántcsontpartról hozott kókuszdió 105 forintba kerül Szegeden.

Ananász ára: a Costa Rica-ból importált ananászt Debrecenben és Szegeden is 500 forintért lehet megvásárolni.

Forrás: AKI

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Partner

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

2024.10.04.

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Öntözőrendszerek: Melyik a legjobb választás?

2024.10.04.

Az öntözőrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kertészet és általában a mezőgazdaság hatékonyságában, különösen a szárazabb éghajlatokon, így Magyarországon is. Az optimális vízellátás biztosítása a növények számára nemcsak a terméshozamot növeli, hanem a vízpazarlás minimalizálásában is segít.

Utánajártak, hány medve kóborolhat Magyarországon

2024.10.04.

Szinte lehetetlen kideríteni, pontosan hány európai barnamedve kószál éppen Észak-Magyarország erdőiben, de az egyes észleléseket végignézve képet kaphatunk az állatok hozzávetőleges számáról.

Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Bőgés után barcogástól hangosak az erdők – egy nap alatt akár 30-40 nősténnyel is elbír a bika

2024.10.04.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor.

Drámai visszaesés után hároméves mélyponton Magyarország ipari termelése: mi áll a háttérben?

2024.10.04.

Az augusztusi ipari termelési adatok alapján az ipari kibocsátás volumene jelentős visszaesést mutatott. Az ipar teljesítménye idén augusztusban 9,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a munkanap-hatással korrigálva pedig a visszaesés 4,1% volt.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BK
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BK

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 106 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás