Asszonyélet: falusias gombás receptek
Közeleg az ősz, egyre többen indulnak el az erdőkbe gombaszedő körútra. A gondosan átválogatott gombákból ilyenkor finomabbnál finomabb ételek készülnek. Nézzünk néhány kifejezetten falusias receptet.
Gombás tojásrántotta - kicsit továbbgondolva
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg csiperkegomba
- 6 db tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- néhány szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés
Hirdetés
A vöröshagymát vékony szeletekre, vagy éppen kockákra vágjuk és forró olajon üvegesre pirítjuk. Amíg a hagyma pirul, a gombákat megmossuk, felszeleteljük, majd a hagymához adjuk és tovább pároljuk. A párolás addig kell tartson, míg a gomba meg nem puhul. A párolás közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a gomba megpuhul, levesszük a tűzhelyről. A tojásokat felverjük, sózzuk és hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a hagymás gombára és az egyszerű rántottánál megszokott módon tologatva keverjük addig, amíg a megfelelő állagot meg nem kapjuk. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.
Gombapaprikás
Hozzávalók 2 főre
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
- paradicsom
- zöldpaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 0,5 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát forró olajon megdinszteljük. Ha üvegessé vált a hagyma, lehúzzuk a tűzről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pirospaprikát. Beledobjuk a felvágott gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikaszeleteket és a paradicsomszeleteket. Lefedve, saját levében, néha megkeverve puhára pároljuk a gombát.
Mikor megpuhul, levesszük a fedőt és magas hőfokon így forraljuk, hogy elfőlje a levét. Közben a lisztet elkeverjük a tejfölben és ezzel behabarjuk a paprikást. Néhány percig még így főzzük, hogy a liszt ne maradjon nyers. Nokedlivel tálaljuk!
Forrás és fotók: nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Toxinos kukorica és alacsony fehérjetartalmú búza – mit hoz a jövő?
Az idei év kihívásai a mezőgazdaságban nemcsak a mennyiségi termésadatokban, hanem a minőségben is megmutatkoztak. A búza fehérjetartalma és a kukorica toxinfertőzöttsége jelentős kérdéseket vet fel a következő szezonra nézve. Párkányi Gábor, a Mertcontrol ügyvezető igazgatója részletesen bemutatja az idei termés minőségét és a jövőbeni kilátásokat.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatTöbb mint 3.000 hirdetés 71 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés