1500 hordónyi eladhatatlan sört hasznosított újra az állattartásban egy bristoli főzde. A megmaradt sörből félfolyékony takarmányt állítottak elő a közeli sertéstelepek számára. Az Anglia délnyugati részén, Londontól 185 kilométerre nyugatra található bristoli Butcombe Brewing Co. azoktól az ügyfeleitől kapta meg a sört, akiknek a COVID-19 koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások miatt kellett bezárniuk márciusban.

A főzde ahelyett, hogy a szemétbe vitte volna az eladhatatlanná vált alkoholt, összekeverte a sörfőzés folyamán létrejött egyéb melléktermékekkel, mint például élesztővel és használt komlóval. Az eljárás során a főzde a fogyaszthatatlanná vált sörből félfolyékony állati takarmányt készített - írta meg a Farming UK anyagára hivatkozva az Agrárszektor.

Sörből takarmány - az eladhatatlan sörök az állattartóknál hasznosultak (Fotó: Pixabay, chx69)

Sörből takarmány, alacsonyabb környezetterheléssel

A főzde így 108 ezer pint (körülbelül 54 ezer liter) sör kiöntését akadályozta meg. A szabályozás szerint egyébként a lezárások miatt eladhatatlanná vált söröktől meg kell(ene) szabadulni. Azonban a Butcombe Brewing Co. marketingigazgatója, Marc McGuigan úgy gondolta, hogy a kiöntés nem szolgálná a cég fenntarthatósági és környezetvédelmi célkitűzéseit. Már így is odaadjuk a sörfőzés során felhasznált gabonánkat egy helyi gazdának, így ez a lépés teljesen természetes volt számunkra. Nem tűnt helyesnek, hogy csak úgy kiöntsünk ennyi sört, arról nem is szólva, hogy a csatornarendszernek se tett volna jót – mondta a cég munkatársa.

További tervek a takarmánygyártásra

McGuigan azt is elmondta, hogy a cég emberei már elkezdték begyűjteni a környező kocsmákból a sört, hogy azokból további állati takarmányt készítsenek. A sörfőzde azt kérte a kocsmárosoktól, hogy gondolkodjanak el az eladhatatlanná vált sörök állati takarmánnyá történő átalakításáról - írták.

Megosztás

További híreink

Jelentős eltérések az EU búzaterméseiben: Franciaország és Németország erős csökkenést mutat

2024.10.07.

Az USDA előrejelzése szerint a 2024/2025-ös globális búzatermés várhatóan 797 millió tonna lesz, míg a felhasználás 805 millió tonnára tehető. Az Európai Unióban a búzatermés 10%-kal csökkenhet idén az előző évhez képest, különösen Franciaország és Németország rossz eredménye miatt.

Roppant veszélyes, hogy a világ élelmezésének 75 százalékát 12 növény és 5 állatfaj biztosítja

2024.10.07.

A világ élelmezésének 75 százalékát 12 növény és 5 állatfaj biztosítja, így a klímaváltozás sebezhetővé teszi az élelmiszerellátást. A világon 12, Magyarországon 4 növényfajról van szó a termőterületeket tekintve. Az elmúlt száz évben használt növényfajták 75 százaléka kikerült a termesztésből.

Magyar kukoricaárak az egekben: 31%-os áremelkedés a tavalyi évhez képest

2024.10.07.

A 2024/2025-ös gazdasági évben a globális kukoricatermés várhatóan elmarad az előző évi szinttől, míg a kereslet enyhén növekedhet. Az Európai Unióban a meleg és száraz időjárás negatívan befolyásolta a terméshozamokat idén, különösen Délkelet-Európában és Közép-Európában.

Egy év alatt 50 ezer forinttal emelkedtek az agrárbérek Magyarországon

2024.10.07.

Februártól júniusig folyamatosan emelkedett, júliusban viszont megtorpant az átlagbér növekedő trendje a mezőgazdaság, erdőgazdaság, halászat összevont kategóriában

Pénzeső a kisgazdáknak! Így igényelhet akár 10 millió forintot

2024.10.07.

Egyszerűsített pályázati lehetőséget hirdetnek a mezőgazdasági kisüzemek számára. A mintegy harmincmilliárd forintos keretösszegű támogatásra őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és szociális szövetkezetek pályázhatnak.

Ambíciózus terv: Magyarországnak önellátónak kell lennie burgonyából

2024.10.07.

A burgonya világszerte az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer, és Magyarország nem engedheti meg magának, hogy ne legyen önellátó e téren. A változó fogyasztói szokások és az éghajlatváltozás következtében jelenleg nem vagyunk önellátók, de ez egy olyan probléma, amin változtatni kell.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Dekákból tonnák: a precíz gazdálkodás útja a profitmaximum felé

2024.10.03.

A változó környezet miatt folyamatosan felül kell vizsgálni a technológiákat, hogy a precíz munkavégzéssel csökkentsük a változás okozta terméscsökkenést. Mindehhez az inputanyagok tudatos és okszerű pozicionálása is kulcsfontosságú, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a termésszint, profitabilitás és ellenállóképesség.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás