Több ponton változik az erdősítés támogatására kiírt pályázat. A dátumokat és a módosult feltételeket cikkünkben foglaljuk össze.

Az erdősítési pályázat több célra, hosszabb ideig vehető igénybe, és a felhívásba bekerült négy új értékelési határnap is.

5 milliárd forintos támogatás jut az ipari célú faültetvények telepítésére.

2017. június 18-tól a 135/2017. (VI. 9.) kormányrendelet szabályozza a fás szárú ültetvények telepítését, nyilvántartását és kitermelését. A jogszabályi környezet változása miatt a pályázati felhívás módosítására volt szükség.

Megváltozott az erdősítés támogatására kiírt pályázat
 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent ,,Erdősítés támogatása" című, VP5-8.1.1-16 kódszámú pályázati felhívás módosítása 2017. szeptember 20-án jelent meg - írja az Agrotrend.

A legfontosabb változások:
A pályázat tervezett keretösszegéből elkülönítettek 5 milliárd forintot az ipari célú fás szárú ültetvények telepítésének támogatására.
A támogatás igényelhető erdőtelepítés első kiviteléhez, vagy ipari célú fás szárú ültetvény telepítéséhez. Korábban csak az ipari célú faültetvény telepítésének első kivitele volt támogatott.
A támogatási kérelmek végső benyújtási határideje egy évvel későbbre 2019. június 30-ra tolódott, a korábbi 2018. július 30. helyett.
A pályázati felhívásba további négy értékelési határnap került:
  1. április 30.
  2. december 31.
  3. március 31.
  4. június 30.
Az ipari célú fás szárú ültetvények telepítési kérelmeihez önálló értékelő táblázat készült.

Az értékelés alatt kiemelt figyelmet kap a telepítendő ültetvény vágásfordulója (több pont jár a 12 évnél hosszabb vágásforduló esetén), a telepítéssel érintett mezőgazdasági terület jövedelmező képessége (a legtöbb pontot a hektáronként 10 Aranykorona, vagy annál alacsonyabb jövedelmezőségű területek kapják).

További plusz pontok szerezhetők azzal, ha a kérelmező vállalja, hogy legalább 5 éven keresztül hektáronként a minimum évi 120 kg Nitrogén hatóanyag mennyiségnek megfelelő szennyvíziszap, vagy szennyvíziszap komposzt, vagy szennyvíziszapból készített termésnövelő anyag vagy csapadékmentes vegetációs időben 10 m3/ha/nap szennyvíz kijuttatását.

A pályázati felhívás módosításait tartalmazó dokumentum, valamint a pályázati felhívás és a segédletek letölthetők az alábbi hivatkozásról:

A megváltozott erdősítési pályázat és dokumentumai

A Kormány célja a Partnerségi Megállapodásban az éghajlatváltozás hatásainak a mérséklése, a legfontosabb természeti erőforrásaink, a vizeink, a talajok és biológiai sokféleség állapotának javítása, az erdők megfelelő ökológiai teljesítőképességének fenntartása és fejlesztése, valamint a vidéki térségek lakosságának a megtartása.

Megosztás

További híreink

Marihuánától beállt sertések húsát szolgálják fel luxus éttermekben

2024.07.07.

A sertéseknek adott indiai kender pozitív hatással van a hangulatukra és növeli a testtömeg-gyarapodást. Emellett húsuknak kiváló íze van. Mennyi igaz ebből? Áttekintjük a gazdák beszámolóit és a tudományos kutatásokat.

Tükrök, zene és kefék: Mi nyugtatja leginkább a teheneket?

2024.07.07.

Különböző környezetgazdagítási módszerekkel foglalkozunk. Melyik a leghatékonyabb? Country zene, hangoskönyvek, tükrök, képek vagy kefék és vakarózók?

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás