A hétnek és a kánikulának még közel sincs vége – tetőzés hétfőn -, de már több megyéből is érkeztek többezer égő báláról szóló hírek - volt, ahol állatok is veszélyben voltak. Jövő kedden várható néhány fokos enyhülés és eső, de továbbra is 30 fok fölötti hőmérsékletre lehet számítani. Ilyen hőségben elég egy szikra is ahhoz, hogy egy vagy akár többéves munka vesszen kárba.

Most tehát különösen fontos, hogy mindenki vigyázzon értékeire és persze saját magára is!

Az utóbbi napokban az országban nincs nagy különbség az időjárás terén, de az országos termésátlag vegyes képet mutat a búzát, árpát, repcét nézve. Baranyában már learatták a búza közel 90%-át, végeztek az árpa és repce betakarításával. A sok jégnek itt az árpa látta kárát. Ezzel szemben Vas megyében a június óta tartó száraz, napos időjárás jót tett a kalászosoknak, itt ugyan még nem fejeződtek be az aratások, de már jól látszik, hogy nem lesz gond a terméshozamokkal. Annál inkább panaszkodnak a gazdák az egyre csökkenő felvásárlási árakra...

Magro.hu gabona ajánlatok

A Magro.hu-n a felvásárlási árak a következők:

- A búza felvásárlási ára átlagosan 45.500 Ft/t, eladási ára pedig tonnánként átlagosan 47.000 Ft. - A repce felvásárlási ára piacterünkön átlagosan 105.300 Ft/t, eladási ára tonnánként átlagosan 108.000 Ft.

Piacterünkön jelenleg 111 élő gabonaajánlat található, melynek fele kukorica, de van számos búza, árpa, rozs és tritikálé ajánlat, illetve zabot is lehet kapni.

A Magro.hu-n több mint 13 ezer darab, rendkívül különböző féle élő állat vár vevőjére; szarvasmarhák, baromfik, nyulak, lovak, struccok, de még gímszarvas ajánlattal is találkozhatnak az érdeklődök. Emellett már több mint 312 ezer kilogrammnyi vágóállat ajánlat került fel a piactérre.

Zöldség-gyümölcs ajánlatokban sincs hiány, 117 ezer mázsányit kínálnak eladásra, többek között fokhagymát, burgonyát, borsót, uborkát, meggyet, barackot, cseresznyét, almát, de megvételre is keresnek több mint 15 ezer mázsányit, köztük nagy mennyiségben görögdinnyét.

Az utóbbi napokban számos takarmánynövény ajánlat került fel a Magro.hu-ra, többek között különböző fajtájú bálák (lucerna-, szalma-, és széna bála). Az árak rendkívül változatosak, mivel a méretek és formák is eltérnek - a legtöbben körbálát kínálnak eladásra, de van, aki kisebb méretű kockabálát szeretne venni, fűtési célokra. Így jelenleg már több mint 80 vételi és eladási ajánlat található ebben a kategóriában, érdemes tehát itt is körülnézni!

Az ajánlatok sora itt még korántsem ér véget, Egyéb kategóriánkban lekvárt, befőttet, étolajat, kristálycukrot és mézet is kínálnak eladásra. De nagy mennyiségben kínálnak eladásra tojást is.

Bizonytalan? Győződjön meg a saját szemével, mennyi, és milyen árú ajánlat található a Magro.hu piactéren!

Forrás: pecsistop.hu, vaol.hu

Megosztás

További híreink

Partner

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

2024.10.04.

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Öntözőrendszerek: Melyik a legjobb választás?

2024.10.04.

Az öntözőrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kertészet és általában a mezőgazdaság hatékonyságában, különösen a szárazabb éghajlatokon, így Magyarországon is. Az optimális vízellátás biztosítása a növények számára nemcsak a terméshozamot növeli, hanem a vízpazarlás minimalizálásában is segít.

Utánajártak, hány medve kóborolhat Magyarországon

2024.10.04.

Szinte lehetetlen kideríteni, pontosan hány európai barnamedve kószál éppen Észak-Magyarország erdőiben, de az egyes észleléseket végignézve képet kaphatunk az állatok hozzávetőleges számáról.

Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Bőgés után barcogástól hangosak az erdők – egy nap alatt akár 30-40 nősténnyel is elbír a bika

2024.10.04.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor.

Drámai visszaesés után hároméves mélyponton Magyarország ipari termelése: mi áll a háttérben?

2024.10.04.

Az augusztusi ipari termelési adatok alapján az ipari kibocsátás volumene jelentős visszaesést mutatott. Az ipar teljesítménye idén augusztusban 9,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a munkanap-hatással korrigálva pedig a visszaesés 4,1% volt.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BK
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BK

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 106 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás