Az utóbbi években a szőlőtermesztésben is igyekeznek minél több technológiai műveletet gépesíteni. Fokozottan jellemző ez a szüretre, amely a szőlőtermesztők számára az év legfontosabb eseménye, hiszen akkor dől el, hogy mennyire eredményes esztendőt zárnak.

A gépi szüreteléssel kapcsolatban a gazdálkodónak mindenekelőtt azt kell eldöntenie, hogy a betakarítást szolgáltatásként rendelje meg, vagy érdemesebb beruházni saját szüretelőgépbe. A kérdés megválaszolásában segít az új PELLENC GRAPE’S LINE szüretelő család, amely minden felhasználói igényre nyújt megoldást.

A GRAPE’S LINE család 5 új modellt kínál

A GRAPE’S LINE család 5 új modellt kínál, a legegyszerűbb, mechanikus beállításútól, az EASY SMART rendszerrel ellátott, SELECTIV’ PROCESS válogató egységgel fölszereltekig, így mind a kis, mind a nagy területtel rendelkező szőlőtermesztők is kiválaszthatják a saját igényüknek legmegfelelőbbet.

A gyártó az új termékcsalád fejlesztésénél két szempontot emelt ki: a kiváló, kompromisszumok nélküli szüretelési minőséget, illetve a biztonságos és minél könnyebb kezelést és karbantartást. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva a GRAPE’S LINE család tagjai rendelkeznek a már korábban bevezetett és jól bevált Pellenc innovációkkal, de számos még újabb megoldással is kiegészültek.

Mindegyik modell része az egyedülálló felhordó szalag

Testreszabott szüret

Mindegyik modell része az egyedülálló felhordó szalag. A rácsos kialakítású, „L” alakú felhordó segítségével már szüretelés közben elkezdődik a szőlő válogatása. Gépi szüret során ugyanis a lerázott szőlő 70-80%-a bogyó formájában esik a szalagokra. A szőlőszemek és a must a rácsos szalagokon keresztül esnek, így azokat a felhordó közvetlenül a tartályba tudja továbbítani. Csak a maradék 20-30%-nyi egész fürt hullik le a szalagra és megy végig a teljes tisztítási cikluson, ezáltal sokkal hatékonyabb és sokkal gyorsabb teljesítményre lesz képes, kisebb léveszteséggel.

A család mindegyik tagjára felszerelték az új kialakítású alsó pikkelyeket. Ezek rugalmas anyagból készültek, hogy minél jobban kíméljék a szőlőt, és kialakításuknak köszönhetően még hatékonyabban továbbítják a bogyókat a felhordó felé. A PELLENC GRAPE’S LINE család 60, 70, 80-as tagjai új formájú és anyagú rázókarokat is kaptak a kíméletesség, tartósság és minőség jegyében. A csatlakozás pedig lehetővé teszi, hogy a rázókarokat könnyen és gyorsan lehessen cserélni.

A 60-as modelleknél két-két alsó és felső ventilátor, valamint felső válogató végzi a tisztítást

A tisztaság szintjét is az igényeinknek megfelelően választhatjuk meg az egyes modelleknél. Így a 40-es és 45-ös modelleknél két alsó ventilátor végzi a tisztítást. Ezt a 60-as modellnél két felső ventilátor és válogató egészíti ki, míg a 70-es és 80-as modelleknél a Selectiv Process válogató asztal és bogyózó segíti elérni a tökéletes minőséget.

Könnyű kezelés, karbantartás

A 60-as és 80-as modellek tartozéka az EASY TOUCH 7 inches érintőképernyős kijelző, az innovatív ikonok segítségével gyerekjáték beállítani a szüretelőfej különböző paramétereit, így például a frekvenciát, a szalagsebességet, a ventilátorsebességet, a rázókarok távolságát vagy a bogyózó paramétereit egy mozdulattal változtathatjuk, és el is tudjuk menteni az ideális beállítást. A 40-es, 45-ös és 70-es modellek pedig joystick-kal vannak felszerelve, ezeken a gépeken a beállítás mechanikusan, a szüretelő fejeken történik, az egyszerűbb technikához ragaszkodók kedvére.  

A 60-as és 80-as modellek tartozéka az EASY TOUCH 7 inches érintőképernyős kijelző

Szintén a könnyebb kezelést és karbantartást teszi lehetővé az ACTIV szüretelő fej, az Eco-Power hidraulika menedzsment, az automatikus kerékhajtás, a mosási funkció, illetve a könnyen hozzáférhető zsírzópontok.

Mindezeken kívül a PELLENC most 5 éves gyári garanciát kínál, amely egyedülálló a mezőgazdasági gépek piacán.

A kiszámítható szüret ma már nem elérhetetlen. A célunk az, hogy minden szőlőtermesztőnek megtaláljuk a birtokméretének, felhasználási céljának és igényeinek legmegfelelőbb gépet, amelyben tökéletes partner az új PELLENC GRAPE’S LINE család.

Olajos Sándor

(x)

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás