Az ország nagy részén lfokozódik a már így is forró helyzetet a következő napokban - csupán az északnyugati országrészben lehet árnyalatnyival visszafogottabb meleg, ott is inkább csak a határhoz közeli tájakon.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórtan - nagyobb számban az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A zivataroktól függetlenül legfeljebb megélénkül a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41 fok között várható, legmelegebb az Alföldön lesz. Késő estére is csak 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estétől döntően derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, de helyenként északon erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés. Északnyugatra, valamint az északi határ menti tájakra besodródhatnak záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul - írja a HungaroMet.

Maximumhőmérsékletek  [°C] július 13-án szombaton

Szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Délután az Észak-Dunántúlon 31, 35, másutt jellemzően 35, 41 fok valószínű.

Vasárnap a sok napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 19, 26 fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30 és 35, másutt 35 és 40 fok között valószínű.

Hétfőn túlnyomóan derült vagy gyengén felhős idő valószínű, de a hegyek felett több lehet a gomoly, és ott néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti, északi szél egyre inkább keletiesre fordul, és helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödik. Hajnalban 17, 25, délután 34, 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Időnként megerősödik a délkeleti, déli, majd az északira forduló szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 18, 26, délután 35, 41 fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre van kilátás, de időszakosan jobban is összeállhatnak a gomolyok. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Időnként megélénkül. néhol meg is erősödik az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 38 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható néhol záporral, zivatarral. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 37 fok között alakul.

További híreink

Magyarországon és Európában is nagy rekord érik szójából

2024.08.03.

A tavalyi 73 ezer után dinamikusan tovább nő a szójatermesztési kedv: 120 ezer hektárt meghaladó területen nyújtottak be támogatási igényt szemes fehérjenövény támogatására.

A gazdák 10 millió tonnával kevesebb búzát takarítanak be - a gabonaárak még mindig csökkennek

2024.08.02.

A gabonatermés megkezdődik, és az eredmények egyre rosszabbak. A mezőgazdasági termelők hatalmas károkról számolnak be. De az árak nem mutatják a drámát.

Óriási pusztítást végeztek a tavaszi fagyok az almaültetvényekben

2024.08.02.

Az előző évinél lényegesen kisebb, 60-70 ezer tonna közötti almatermést várnak az osztrákok az áprilisi fagykárok miatt.

A cégvezetésről is beszélt Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója

2024.08.02.

A KEFAG Zrt. bérmunka segítséget nyújt a térség magánerdő-gazdálkodói, a nemzeti park, valamint az önkormányzatok számára.

Partner

Növelje hatékonyságát Technopol és GRIM gépekkel

2024.08.02.

A Kond-Coop idén augusztus 9-én újra megrendezi a Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatóját, ahol idén a hatékonyság, a gazdaságos termelés lesz a téma. Most a cég értékesítési vezetője, Trabach Botond, mutatja be portfóliójukat ebből a szempontból a Magro.hu olvasóinak.

Folytatódik a biotermékek értékesítésének növekedése

2024.08.02.

A biotermékek értékesítése dollárban és mennyiségben egyaránt nőtt, miközben a déli továbbra is a legerősebb régió. A biotermékek dollárban számolva 4,8%-kal, mennyiségben pedig 5,8%-kal nőttek a 2024. második negyedévi biotermékek teljesítményéről szóló jelentés szerint. A biotermékek ára átlagosan 0,03 dollárral csökkent fontonként, csökkentve az árkülönbséget a hagyományos termékekhez képest.

Partnerhírek
Partner

Növelje hatékonyságát Technopol és GRIM gépekkel

2024.08.02.

A Kond-Coop idén augusztus 9-én újra megrendezi a Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatóját, ahol idén a hatékonyság, a gazdaságos termelés lesz a téma. Most a cég értékesítési vezetője, Trabach Botond, mutatja be portfóliójukat ebből a szempontból a Magro.hu olvasóinak.

Partner

Biztos védelem a termésminőségért

2024.08.01.

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) második nemzedéke jelen van a kukoricatáblákon, az ellenük történő védekezés időszerű.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard X-Flow 28 és 34

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard Interbene 27 átrakókocsi

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 92 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás