Szerdán délelőtt a keleti tájakon is megvastagszik a felhőtakaró, így nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben délután is, melyre legnagyobb esély délen mutatkozik. Estig főleg az ország északnyugati harmadán, felén számíthatunk tartósabb esőre, záporra, arrafelé kiadós mennyiség eshet. A déli tájak és a Tiszántúl ugyanakkor estig szárazon maradhatnak. Ezt követően a csapadékzóna gyengülve délkelet felé helyeződik, északnyugaton csökken a csapadékhajlam. A délkeleti szelet időnként élénk, a magasabban fekvő helyeken erős, esetleg viharos széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos tájakon 10 fok körüli maximumok is lehetnek. Késő este 8 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek.

Estétől általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északnyugaton, északon elkezdhet szakadozni, vékonyodni a felhőtakaró és arrafelé a csapadékhajlam is csökken, viszont hajnalra köd képződhet. Reggelre a csapadéktevékenység egyre inkább az ország délkeleti felére helyeződik át. A délkeleti irányú szél egyre nagyobb területen északnyugati, északi irányba fordul, de jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a kevésbé felhős északnyugati, északi tájakon pár fokkal hűvösebb is lehet.

Maximumhőmérsékletek Magyarországon október 2-án
Maximumhőmérsékletek Magyarországon október 2-án

Csütörtökön délelőtt a keleti tájakon is megvastagszik a felhőtakaró, így nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben délután is, melyre legnagyobb esély délen mutatkozik. Estig főleg az ország északnyugati harmadán, felén számíthatunk tartósabb esőre, záporra, arrafelé kiadós mennyiség eshet. A déli tájak és a Tiszántúl ugyanakkor estig szárazon maradhat. Ezt követően a csapadékzóna gyengülve délkelet felé helyeződik, északnyugaton csökken a csapadékhajlam. A délkeleti szelet időnként élénk, a magasabban fekvő helyeken erős, esetleg viharos széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos tájakon 10 fok körüli maximumok is lehetnek- írta meg a HungaroMet a 7 napos időjárás-előrejelzésében.

Pénteken délelőtt borult idő valószínű, majd dél felől lassan felszakadozik, csökken a felhőzet. Főleg hajnalban és délelőtt sokfelé eshet még az eső, délután dél felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. Az élénk északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön megerősödik. A minimum-hőmérséklet 7 és 13, a maximum 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton a rövid napos időszakok mellett az erősen gomolyfelhős tájak lesznek túlsúlyban. Helyenként még előfordulhat kisebb eső, zápor, északkeleten pedig a tartós csapadék beragadhat. Lassan mérséklődni kezd az északi szél, de egy-egy helyen még előfordulhat erős lökés. Hajnalban 7, 13, a délutáni órákban 13, 18 fok valószínű.

Vasárnap a sok gomolyfelhő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb lehet a hajnal. A csúcsérték 13 és 18 fok között várható.

Hétfőn napsütésre, emellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délire forduló szél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 2 és 10, délután 15 és 20 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalban 2, 10, délután 17, 22 fok várható.

További híreink

Jóval kevesebb traktort vettek a magyar gazdák 2024 augusztusában, mint egy évvel korábban

2024.10.02.

A magyar gazdák 53,7 százalékkal kevesebb traktort vettek 2024 augusztusában, mint egy évvel korábban.

Búcsúzzunk el a napfénytől, szombatig nem látjuk a Napot

2024.10.02.

Szerdán a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként északnyugaton számíthatunk esőre, záporra. A csapadék délkelet felé helyeződik estére, miközben a szél helyenként viharossá fokozódhat, a hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Ma 3 vármegye nagy esőre készüljön - másodfokú riasztás van érvényben

2024.10.02.

Ma a Dunántúl északi felén a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen 30 mm körül, illetve afölött alakulhat, de a magasabban fekvő körzetekben meghaladhatja a 40 mm-t is. Emellett délnyugaton és a főváros térségében is 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszeg várható. Délután délnyugaton az intenzívebb csapadékgócokban kis eséllyel villámtevékenység előfordulhat.

Ösztönző ősz: sok hírünk van a támogatásokról és a pályázatokról

2024.10.02.

Szeptemberben is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból

Miért a puszpáng a kert mesterműve? 6 kérdés, amit minden kertész feltesz vele kapcsolatban

2024.10.01.

A puszpáng (Buxus) egyike a legnépszerűbb örökzöld cserjéknek, amelyet számos kertész használ sövények kialakítására vagy formázott dísznövényként. Szívóssága, alakíthatósága és szépsége miatt rengetegen választják, azonban gondozásával kapcsolatban számos kérdés merül fel. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a hat leggyakrabban feltett kérdést a puszpánggal kapcsolatban, hogy segítsünk a sikeres termesztésben és gondozásban.

Biogazdálkodás Magyarországon: Miért érdemes most méginkább áttérni az ökológiai mezőgazdaságra?

2024.10.01.

A biogazdálkodás iránti érdeklődés az utóbbi években folyamatosan nő, mivel egyre több gazdálkodó és fogyasztó keres fenntartható, környezetbarát megoldásokat. De pontosan mit is jelent a biogazdálkodás, és hogyan járul hozzá a fenntarthatósághoz?

Partnerhírek
Partner

A csapadék csak fél siker, legyen ott a tápanyag is - gyökértömeg-növelés és növénykondicionálás repcében

2024.10.01.

Az őszi kezeléssel a gyökértömeg növelésére nyújthatunk támogatást növényeinknek, biostimulátor tartalmú lombtrágyaoldatokkal, melyek a talajról is hasznosulni képesek. A TIMAC AGRO gyökérstimulátor oldat termékcsaládjába tartozó FERTIACTYL RADICAL magas bórtartalmával és mangánnal az olajos növények kezdeti bórpótlására, gyökeresedésének támogatására és ellenálló képességének fokozására lett kifejlesztve.

Partner

Hatékony védelem a mezei nyulak károkozása ellen

2024.09.30.

A 2023-as szezonban kiugróan sok alkalommal és nagy területen okoztak kárt a mezei nyulak, különösen a tavaszi időszakban, a napraforgó kelését követően. A jelenség természetesen az alföldi gazdákat érintette jobban, de a jelenség országos. A Cont-Eco villanypásztor- és kerítésrendszerei azonban hatékony védelmet nyújtanak, ráadásul azok területre, gazdaságra szabhatók.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 105 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás