Harminc év múlva az emberek már nem ölnek állatokat a húsukért a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson, a Virgin lemezkiadó dúsgazdag tulajdonosa azt állítja, hogy addigra minden fehérjeforrás növényi, vagy sejttenyészet alapú lesz. Mesterséges hús lesz a jövőben?

Minden hús tiszta és növényi alapú lesz harminc év múlva, és mindegyik ugyanolyan ízű lesz - állította egy korábbi blogbejegyzésében Richard Branson. A brit lemezkiadó milliárdos többek között telekommunikációs és űrhajózási céget is alapított. Valamint a Tesla tulajdonosához, Elon Musk-hoz hasonlóan már többször állt elő olyan jóslatokkal, amik az emberiség fejlődési irányát mutatták meg. Branson összefogott a Microsoft-zseni Bill Gates-szel és a Cargill vállalattal egy olyan amerikai cégben, ami különleges módon készít húsokat. Ha ez a program megvalósul, Branson szerint nem kell majd leölni az állatokat a húsuk miatt.

Laborban készülő mesterséges hús váltja a húsipart?
Mesterséges hús jöhet?

Az Independent cikkében Branson azzal érvelt, hogy az állattenyésztés az üvegházhatású gázok 18 százalékát termeli. Ezzel pedig sokkal jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez és a környezetromláshoz, mint a közlekedés bármely formája, illetve a járművek kipufogógázai - írja az Agrárszektor honlapja. A férfi néhány évvel ezelőtt abbahagyta a marhahús fogyasztását. Főleg azért, mert összefüggést látott a nagyüzemi szarvasmarhatartás és az esőerdők pusztulása között. A közelmúltban pedig jobban belelátott a vágóhidakon uralkodó körülményekbe is, és ez is nagy hatást tett rá.

Ezért a brit milliárdos nemrég összeállt Bill Gates-szel, a Microsoft társalapítójával, illetve az óriás amerikai agrárvállalattal, a Cargill-lel.

Közösen fektettek be nagy összeget egy Memphis Meats nevű amerikai cégbe, amely húsokat állít elő olyan állati sejtekből, amik önreprodukálásra képesek. Az új cég hosszú távú célja, hogy úgy lehessen megoldani a világ egyre növekvő fehérjefogyasztását, hogy az emberiség közben csökkenti a termőföld, a takarmány és a víz iránti szükségletét.

Nem mindenki álma a mesterséges hús

A világon élő emberek nagyobb része szereti a húst. Sok kultúrának és hagyománynak a húsfogyasztás az egyik központja, és az alapja. A hagyományos hús előállítása azonban nagy terhelést jelent a környezetre, az állatokra és az emberi egészségre nézve is - közölte a milliárdos üzletember.

Megosztás

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás