Hirdetés
Csak mesterséges hús kerül az emberiség tányérjára 30 év múlva
Hirdetés
Harminc év múlva az emberek már nem ölnek állatokat a húsukért a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson, a Virgin lemezkiadó dúsgazdag tulajdonosa azt állítja, hogy addigra minden fehérjeforrás növényi, vagy sejttenyészet alapú lesz. Mesterséges hús lesz a jövőben?
Minden hús tiszta és növényi alapú lesz harminc év múlva, és mindegyik ugyanolyan ízű lesz - állította egy korábbi blogbejegyzésében Richard Branson. A brit lemezkiadó milliárdos többek között telekommunikációs és űrhajózási céget is alapított. Valamint a Tesla tulajdonosához, Elon Musk-hoz hasonlóan már többször állt elő olyan jóslatokkal, amik az emberiség fejlődési irányát mutatták meg. Branson összefogott a Microsoft-zseni Bill Gates-szel és a Cargill vállalattal egy olyan amerikai cégben, ami különleges módon készít húsokat. Ha ez a program megvalósul, Branson szerint nem kell majd leölni az állatokat a húsuk miatt.
Mesterséges hús jöhet?
Az Independent cikkében Branson azzal érvelt, hogy az állattenyésztés az üvegházhatású gázok 18 százalékát termeli. Ezzel pedig sokkal jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez és a környezetromláshoz, mint a közlekedés bármely formája, illetve a járművek kipufogógázai - írja az Agrárszektor honlapja. A férfi néhány évvel ezelőtt abbahagyta a marhahús fogyasztását. Főleg azért, mert összefüggést látott a nagyüzemi szarvasmarhatartás és az esőerdők pusztulása között. A közelmúltban pedig jobban belelátott a vágóhidakon uralkodó körülményekbe is, és ez is nagy hatást tett rá.
Ezért a brit milliárdos nemrég összeállt Bill Gates-szel, a Microsoft társalapítójával, illetve az óriás amerikai agrárvállalattal, a Cargill-lel.
Közösen fektettek be nagy összeget egy Memphis Meats nevű amerikai cégbe, amely húsokat állít elő olyan állati sejtekből, amik önreprodukálásra képesek. Az új cég hosszú távú célja, hogy úgy lehessen megoldani a világ egyre növekvő fehérjefogyasztását, hogy az emberiség közben csökkenti a termőföld, a takarmány és a víz iránti szükségletét.
Nem mindenki álma a mesterséges hús
A világon élő emberek nagyobb része szereti a húst. Sok kultúrának és hagyománynak a húsfogyasztás az egyik központja, és az alapja. A hagyományos hús előállítása azonban nagy terhelést jelent a környezetre, az állatokra és az emberi egészségre nézve is - közölte a milliárdos üzletember.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés