Csirkeburger, amelyik hírből sem ismeri a csirkét – KFC
A KFC Malaysia piacra dobta a Zero Chicken Burger nevű, növényekre épülő és teljesen hús nélküli burgerét. A beharangozó ígéretek szerint a megszokott zamatot az „Ezredes titkos receptjének” 11 gyógynövényből és fűszerből álló együttese hivatott biztosítani, csirkehús azonban egyáltalán nem kerül az ínycsiklandó szendvicsbe.
A gyorsétterem-lánc szerint ez most egy korlátozott ajánlat „... kielégítendő a malajziaiak egyre növekvő étvágyát az általuk kedvelt ételek újszerű, változatos összetétele és lehetőségei iránt.”
Halal tanúsítású pogácsa
A csirke nélküli csirkeburger egy Quorn nevű húspótló márkával együttműködve készült, és halal tanúsítású húsmentes pogácsa az alapja, amely a KFC Malaysia szerint magas fehérjetartalmú, magas rosttartalmú, alacsony telített zsírtartalmú, koleszterint pedig nem tartalmaz.
Hirdetés
A húsmentes pogácsát a KFC 11 gyógynövényből és fűszerből álló titkos receptjével készült szósszal bevonják és megsütik, tetejére szeletelt sajt és saláta kerül, fűszeres barbecue-mártással és majonézzel megöntözik, majd egy pirított szezámos zsemle közé teszik. A KFC Malaysia mindazonáltal megjegyezte: ez a hamburger nem minősül sem vegán, sem vegetáriánus készítménynek, mivel „frissen készül, ugyanazokkal a konyhai eszközökkel, mint a többi KFC-termék”.
Bioprint csirkefalatok Oroszországban
A KFC és a moszkvai 3D bioprint megoldások csirkefalatok létrehozását tervezik a bioprint technológia segítségével (A Wikipedia szerint a bioprint technológia: „A háromdimenziós (3D) bioprintelés a 3D nyomtatásszerű technikák alkalmazása a sejtek, a növekedési faktorok és a biomateriális anyagok egyesítésére olyan biomedicinális részek előállítására, amelyek maximálisan utánozzák a természetes szöveti jellemzőket. Általában a 3D biográfia rétegenkénti eljárást alkalmaz a bioink néven ismert anyagok lerakására szövetszerű struktúrák létrehozására, amelyeket később orvosi és szövetmérnöki területeken használnak. A biográfia a bioanyagok széles körét fedi le.”). A projekt célja a világ első laboratóriumban előállított csirkesejtjeinek és növényi anyagának elkészítése.
„Az elmúlt években a húsmentes fehérjealternatívák egyre vonzóbbak lettek, és egyre többen nyitottak az alternatív fehérjeforrások iránt. Ez vezetett a „Zero Chicken” koncepció létrehozásához – egy olyan, csirke nélküli burgerhez, amelynek ízvilága összetéveszthetetlenül és minden szempontból a KFC-t idézi!” - mondta Evelyn Ng, a malajziai KFC egyik vezetője.
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 3.100 hirdetés 91 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés