Kedden az északkeleti tájakon lévő alacsonyszintű felhőzet és a ködfoltok délelőtti megszűnését követően általában napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű, de az északkeleti határ mentén ennél néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Estétől nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de reggelig nagyrészt a keleti harmadban még csak magasszintű felhőzet lehet felettünk. Az éjszaka második felében csapadékra már elszórtan számíthatunk - főként hazánk nyugati felén. A déli szél fokozatosan mindenütt veszít erejéből, de helyenként élénk, néhol az Észak-Dunántúlon erős széllökések még előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél akár több fokkal hidegebb lehet.

Maximumhőmérsékletek október 8-án Magyarországon
Maximumhőmérsékletek október 8-án Magyarországon

Szerdán a frontális felhő- és csapadékzóna tovább vonul kelet felé, mögötte a Dunántúl jó részén több órára kisüt a nap. A csapadékzónából északkeleten, keleten legfeljebb kevés helyen eshet, egy-egy zivatar sem kizárt. A front mögött záporok alakulhatnak ki, sőt zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Délután általában 20, 25 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet, illetve északkeleten a front előtt áll be a maximum - írta 7 napos időjárás előrejelzésében a HungaroMet.

Csütörtökön hajnalban főleg északkeleten képződnek ködfoltok, majd ezek feloszlása után több órára kisüt a nap. Délután nyugat felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. A nap második felében nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A minimum általában 12 és 18 fok között várható, északkeleten azonban hidegebb lehet, a maximum-hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul, a délnyugati, déli tájakon lesz a legmelegebb.

Szerdán érheti el a Kirk nevű hurrikánból továbbfejlődött ciklon Franciaország partjait. A hidegfrontja ráadásul csütörtökről péntekre virradóra hazánkba is beköszönhet. A Kirk a szárazföldet elérve gyorsan fog gyengülni, Franciországba szélviharral és kiadós csapadékkal toppanhat be, de a magyarországi időjárásra is hatással lehet.

Pénteken nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugatira, nyugatira forduló szél. A kora reggeli 8, 15 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton hajnalra alacsony szintű felhőzet érkezhet, képződhet, amely napközben szakadozik, gomolyosodik, és általában több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A kora reggeli 5, 11 fokról 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap északnyugat felől megnövekedhet a felhőzet. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugatira forduló szelet. A minimum-hőmérséklet 3, 12, a csúcsérték 15 és 21 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Hétfőn változóan felhős idő valószínű számottevő csapadék nélkül. A déliesre forduló szelet helyenként élénk széllökések kísérik. Kora reggel 3, 11, délután 14, 21 fok valószínű.

További híreink

Közös élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih

2024.10.08.

A kampányra a termékjelölések tisztázása miatt van szükség, számos termék ugyanis a minőségmegőrzési idő után is biztonsággal fogyasztható - írta az Auchan és a Nébih.

Csütörtök magasságában egy hurrikán hatásait Magyarországon is érezzük majd

2024.10.08.

Szerdán érheti el a Kirk nevű hurrikánból továbbfejlődött ciklon Franciaország partjait. A hidegfrontja ráadásul csütörtökről péntekre virradóra hazánkba is beköszönhet.

Gazdatüntetés volt Újvidéken, Szabadkán a rendőrség intézte el, hogy ne legyen újabb

2024.10.08.

A Szerbia magyarok által sűrűn lakott északi részén, a Vajdaságban található Újvidéken tüntettek szeptember végén az elégedetlen mezőgazdasági termelők

Jelentős eltérések az EU búzaterméseiben: Franciaország és Németország erős csökkenést mutat

2024.10.07.

Az USDA előrejelzése szerint a 2024/2025-ös globális búzatermés várhatóan 797 millió tonna lesz, míg a felhasználás 805 millió tonnára tehető. Az Európai Unióban a búzatermés 10%-kal csökkenhet idén az előző évhez képest, különösen Franciaország és Németország rossz eredménye miatt.

Roppant veszélyes, hogy a világ élelmezésének 75 százalékát 12 növény és 5 állatfaj biztosítja

2024.10.07.

A világ élelmezésének 75 százalékát 12 növény és 5 állatfaj biztosítja, így a klímaváltozás sebezhetővé teszi az élelmiszerellátást. A világon 12, Magyarországon 4 növényfajról van szó a termőterületeket tekintve. Az elmúlt száz évben használt növényfajták 75 százaléka kikerült a termesztésből.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Dekákból tonnák: a precíz gazdálkodás útja a profitmaximum felé

2024.10.03.

A változó környezet miatt folyamatosan felül kell vizsgálni a technológiákat, hogy a precíz munkavégzéssel csökkentsük a változás okozta terméscsökkenést. Mindehhez az inputanyagok tudatos és okszerű pozicionálása is kulcsfontosságú, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a termésszint, profitabilitás és ellenállóképesség.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás