Az amerikai Pyka cég a Heinen Brothers Agra Servicest nevezte meg úttörő ügyfélként az első Pelican Spray drónjához az Egyesült Államokban. A kansasi székhelyű légi alkalmazási szolgáltató azt tervezi, hogy integrálja működésébe a Pelican Sprayt az Egyesült Államok közép-nyugati, déli és nyugati régióiban.

A Pelican Spray a világ legnagyobb autonóm elektromos növényvédő repülőgépe. Észak-Amerika egyik legnagyobb magántulajdonban lévő légi alkalmazási szolgáltatójaként a Heinen Brothers Agra Services készen áll arra, hogy a Pelican Sprayvel bővítse kiterjedt flottáját. A vállalat arra számít, hogy ez az új technológia segít a csúcsigények hatékonyabb kielégítésében a légi alkalmazási szolgáltatásaik nagyszabású automatizálása révén.

A Heinen Brothers Agra Services arra számít, hogy a Pelican Spray segítségével hatékonyabban tudják kielégíteni a csúcsigényeket a légi alkalmazási szolgáltatásaik nagyszabású automatizálásával (Forrás: futurefarming.com)

Az új partnerség a Pyka úttörő FAA-engedélyét követi a Pelican Spray kereskedelmi üzemeltetésére az Egyesült Államokban. A Pelican Spray a valaha volt legnagyobb UAS, amelyet az FAA kereskedelmi használatra engedélyezett. Az engedély lehetővé teszi a Pyka számára, hogy innovatív technológiáját kínálja az amerikai gazdáknak.

Jelentős költségmegtakarítási előnyök

Lukas Koch, a Heinen Brothers Agra Services technológiai igazgatója szerint a vállalat már nagyon várta a lehetőséget, hogy megkezdje működését a Pelican Sprayvel. „A légi alkalmazások szakértőiként látjuk, hogy az Uncrewed Aerial Systems (UAS) forradalmasíthatja iparágunkat, jelentős költségmegtakarítási előnyöket kínálva az amerikai gazdálkodóknak” – mutat rá Koch.

„A Pelican Spray az első autonóm mezőgazdasági megoldás, amely biztosítja a szükséges munkasebességet és permetezési teljesítményt ahhoz, hogy életképes kereskedelmi megoldást kínálhasson jelenlegi flottánk bővítésének megkezdéséhez” – mondja Koch. „Végső soron azt akarjuk, hogy a pilóták biztonságban legyenek, ezért proaktív megközelítést alkalmazunk, amely lehetővé teszi az UAS számára, hogy kezeljen bizonyos munkaterheléseket, amelyek révén hagyományos pilótáink biztonságban hazajuthatnak családjukhoz és szeretteikhez.”

Koch kifejti, hogy – agronómiai fronton – az időzítés nagyon fontos a termés egészségének szempontjából. „Az olyan új eszközök, mint a Pelican Spray, segítenek ügyfeleink és területeik jobb kiszolgálásában. Reméljük, hogy még több mezőgazdasági innovációt teszünk lehetővé a jövőbeli cégekkel való együttműködés révén, amelyek még több értéket tudnak felszabadítani az olyan platformokon, mint a Pelican Spray. Izgatottan várjuk  a mezúgazdasági repülés jövőjét, és hosszú és eredményes partnerség elé nézünk a Pykával.”

Az amerikai gyártók képességeinek bővítése

Volker Fabian, a Pyka kereskedelmi igazgatója hangsúlyozza, hogy a Heinen Brothers egy előrelátó szervezet, amely új technológiákat ölel fel az amerikai termelők képességeinek javítása és az ország élelmiszer-termelési rendszereinek általános javítása érdekében. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk velük, és izgatottan várjuk, hogy megkezdhessük a Pelican Spray amerikai műveleteit.”

A Pelican Spray lenyűgöző képességekkel büszkélkedhet: 65 hektár/óra (160 hektár/óra) 20 liter/hektár fogyasztás mellett, 85 hektár/óra (210 hektár/óra) pedig 10 liter/hektár. fogyasztással A hasznos teherbírása 281 kilogramm vagy 281 liter.

Egy hónappal ezelőtt a Pyka és a brazil SLC Agricola kereskedelmi megállapodást írt alá a Pyka Pelican Spray autonóm légi alkalmazású repülőgépeinek szállításáról.

(Forrás: futurefarming.com)  

 

 

További híreink

Három helyen is kiválogatták a legjobb fiatal szürkemarha bikákat

2024.09.16.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kollégái a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival elvégezték a fiatal szürke szarvasmarha bikák válogatását a bugacpusztaházi, az izsáki, valamint a kunszentmiklósi állattartó telepeken.

Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Ötvenkét őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein

2024.09.16.

Összesen 52 őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein.

Szél- és csapadékrekordot is hozott a hétvége

2024.09.16.

A hétvégén új országos széllökés és csapadék napi rekordok születtek: Kab-hegyen 118,8 km/h szélsebességet, Bakonybélben pedig 87,4 mm csapadékot mértek.

Az elmúlt napok után fontos tudni, milyen idő várható a héten - mutatjuk

2024.09.16.

Hétfőn estig nagyrészt erősen felhős, főként nyugaton, délnyugaton borult idő várható sokfelé esővel, záporral, a legnagyobb mennyiség a délnyugati országrészben eshet. Délutántól délkelet, kelet felől már elkezd szakadozni, helyenként csökkenni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Érdemes figyelni a földhasználati kötelezettség szabályaira a földforgalom és az illetékmentesség szempontjából is

2024.09.16.

A vállalt földhasználati kötelezettség szabályait a földforgalom és az illetékmentesség szempontjából is érdemes megismerni.

Partnerhírek
Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Partner

Acélcsarnok-építés? Most dupla pályázati segítséget is kaphatnak az állattartók

2024.09.13.

Újra mezőgazdasági célú pályázatok nyílnak 2024 őszén, amelyek ez alkalommal az állattartó gazdaságok versenyképességének fokozását célozzák a termeléshez szükséges eszközök korszerűsítésének vagy éppen építési beruházás finanszírozásával. Az agrárszíntéren igen elterjedt acélcsarnokok utóbbihoz kínálnak, vállalkozásra szabott épületkonstrukciókat. Nézzük a modern acélcsarnokok előnyeit!

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 71 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás