Július elején kezdetét vette a dohánylevelek betakarításának időszaka, az úgynevezett "törés". A NAV Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására, és alapos kontrollt vezet be az egész országban. Az ellenőrzések kiterjednek a közúti szállításra, a telephelyekre és a termőterületek folyamatos monitorozására.

Különös figyelmet fordítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékre, ahol Magyarország dohánytermelő területének több mint 80%-a található. Ezekben a vármegyékben több száz termelő és több ezer hektárnyi termőterület kerül ellenőrzés alá, hogy biztosítsák a törvényes kereskedelmi gyakorlatokat és megakadályozzák az illegális tevékenységeket.

dohánytábla
Fotó: Pixabay

A hatóság célja, hogy átlátható és biztonságos legyen a dohánytermesztés és -szállítás az egész országban.

Megosztás

További híreink

Mustártól a kukoricáig – otthon érzik magukat a szántóföldi növények a kertünkben is

2024.08.04.

A konyhakertben általában zöldségeket, gyógy- és fűszernövényeket, valamint gyümölcsfákat tartunk, pedig néhány hagyományosan szántóföldi növény is helyet kaphatna ott. Ilyen lehet akár a mustár, ami gyógyhatású is, de ültethetünk kukoricát, búzát vagy akár árpát is otthon a kiskertbe. Van jó néhány, általában szántóföldön termesztett növényfaj, amelyeket megszoktunk, hogy üzemi méretekben, nagy területeken, gépesítve termesztünk, és fel sem merül, hogy ezek is jól jöhetnek a kiskertekben is. Pedig nem haszontalan, ha van belőlük pár tő kéznél.

Hat kúszónövény, amelyek életre keltik a kertet

2024.08.04.

A nyári kertek varázsát hat olyan elbűvölő kúszónövény segítségével mutatja be a garden-guide.com, amelyek virágzó paradicsommá varázsolják a kertet. Ezek a mindenbe belekapaszkodó szépségek nemcsak függőlegességükkel és az élénk színekkel bűvölnek el, hanem egyedi formákkal és illatokkal is inspirálnak.

Gránátalma: mediterrán kincsből magyar kertészetek kedvence

2024.08.04.

A gránátalma a mediterrán vidékek jellegzetes növénye, melyet az utóbbi években Magyarországon is egyre többen ültetnek kertjeikbe. Ez a gyümölcs nem csak finom és egészséges, hanem dísznövényként is helytáll, így kertünk ékköve lehet.

Hogyan kezeljük és szabályozzuk a takarmány nedvességtartalmát?

2024.08.04.

A nedvességkezelés kritikus kihívást jelent a takarmánygyártásban, ami befolyásolja a minőséget és az eltarthatóságot. A túlzott nedvesség elősegítheti a mikrobák növekedését, ami romláshoz és potenciális egészségügyi kockázatokhoz vezethet az állatok számára. A nedvességtartalom ingadozása veszélyeztetheti a takarmány konzisztenciáját és a tápanyag integritását.

Megírta a növényorvos a gyapottok-bagolylepke elleni védekezési módokat

2024.08.03.

A gyapottok-bagolylepke egy olyan kertészeti és szántóföldi kártevő, amely jelentős terméskiesést és anyagi károkat képes okozni a növényállományokban.

Forradalom a mezőgazdaságban: 133 millió dolláros befektetéssel érkeznek az elektromos traktorok Európába

2024.08.03.

A Monarch Tractor 133 millió dollár (120 millió euró) finanszírozást biztosított a terjeszkedéshez, különös tekintettel Európára. A bejelentés szerint ezzel befejezte a mezőgazdasági robotika történetének legnagyobb finanszírozási akcióját. A társaság a 133 millió dollár (122 millió euró) növekedési tőkét a belga Astanor Ventures alap és a Foxconn-nal kapcsolatban álló HH-CTBC Partnership befektetési alap által vezetett körben vonta be. Ez a finanszírozás több mint félmilliárd dollár értékűre becsüli a céget.

Partnerhírek
Partner

Növelje hatékonyságát Technopol és GRIM gépekkel

2024.08.02.

A Kond-Coop idén augusztus 9-én újra megrendezi a Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatóját, ahol idén a hatékonyság, a gazdaságos termelés lesz a téma. Most a cég értékesítési vezetője, Trabach Botond, mutatja be portfóliójukat ebből a szempontból a Magro.hu olvasóinak.

Partner

Biztos védelem a termésminőségért

2024.08.01.

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) második nemzedéke jelen van a kukoricatáblákon, az ellenük történő védekezés időszerű.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard X-Flow 28 és 34

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard Interbene 27 átrakókocsi

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 92 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás