A Pronar, amely mezőgazdasági és kommunális gépeket gyárt, egy különleges aknamentesítő gépet szabadalmaztat. A Pronar 2024-ben tervezi megkezdeni a tömeggyártást Ukrajna számára.

Erről Radosław Bielecki, a Pronar kereskedelmi és marketing igazgatója számolt be - írta meg a cenyrolnicze.pl.

„150 mérnökből álló csapatunk szorosan együttműködik az ukrajnai partnerekkel, hogy szembenézzenek a meglévő kihívásokkal, mint a mezőgazdasági területek aknamentesítése. A mezőgazdasági gépeknek speciális integrált rendszerekkel kell rendelkezniük, amelyek megoldhatják ezeket a problémákat” – mondta Bielecki az „Ukrajna” fórumon – Lengyelország.

Fotó: Pixabay

Az Ukr Agro Consult portál szerint a Pronar járműve automatizált lesz, vagyis távolról irányítható, és használható lesz mezőgazdasági területeken, építési területeken és más nyílt tereken. Ez egy újabb termékvonal, amelyet a Pronar kifejezetten ukrajnai használatra tervezett.

További híreink

5 érdekes tény a menyétről

2024.08.18.

A menyétek kicsi, ám annál ügyesebb ragadozók, amelyek számos érdekességgel bírnak. Az átlagember keveset tud róluk, így összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt velük kapcsolatban.

Kétszeres bírság és szégyenlista várja azokat, akik trükköznek

2024.08.18.

Az egyszerűsített foglalkoztatás egyre népszerűbb, és júliusban már 350 ezer ember dolgozott ilyen formában. Ez a foglalkoztatási mód nemcsak egyszerű és kedvezményes adózási feltételekkel jár, de komoly kockázatot is rejt magában, ha a munkáltató elmulasztja bejelenteni az alkalmi munkavállalókat – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tetvek keserítik meg a ketrecben és a ketrecen kívül tartott csirkék életét is

2024.08.18.

A közelmúltban végzett kutatások cáfolják azt a korábbi értelmezést, miszerint a madártetű vagy tyúktetű ne lenne jelentős baromfikártevő. A Riverside-i Kaliforniai Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy a szabadon tartott madarakat sokkal nagyobb mértékben fertőzik meg a tetvek, mint a ketrecben tartott állományokat.

Jelentős almatermés-csökkenés Európában – jövőre jóval kevesebb alma kerül az asztalra

2024.08.18.

Az Alma és Körte Világszövetsége (WAPA) a 2024-es Prognosfruit konferencián Budapesten mutatta be 2024-25-ös előrejelzéseit. A szervezet az európai almatermelés 11,3%-os visszaesését prognosztizálja, míg a körte mennyisége enyhe, közel 5%-os növekedést mutat.

Egyszerű integrációt és nagy teljesítményt kínál az új navigációs rendszer

2024.08.18.

A világ vezető GNSS helymeghatározó antennamegoldás-szolgáltatója, a Harxon Corporation együttműködésre lépett a brazil mezőgazdasági navigációs megoldásokat és rendszereket fejlesztő Agresszel. Az együttműködés a Harxon Smart Antennát az Agres Autopilot System rendszerébe integrálja, biztonságos és robusztus navigációs megoldást kínálva, amely képes ellenállni a mezőgazdasági környezetekben jelentkező eltérő működési követelményeknek.

Eláruljuk a trükköt: hogyan érheti el, hogy az amarillisz télen is virágozzon

2024.08.17.

Az amarillisz egy gyönyörű, könnyen gondozható növény, amely különleges helyet foglal el a szívünkben, különösen a téli hónapokban, amikor kevésbé látunk virágokat. Az interneten sokan érdeklődnek az amarillisz termesztése és gondozása iránt. Íme néhány a leggyakrabban feltett kérdések közül, amelyek segíthetnek abban, hogy te is sikeresen neveld ezt a lenyűgöző növényt!

Partnerhírek
Partner

A malmok által is keresett őszi búzát termesztene? Ne keressen tovább, válassza az Isterra kiváló minőséget adó fajtáit!

2024.08.16.

Az Isterra kínálatában megtalálhatóak azok a fajták, melyek a nagy termések mellé kiváló minőséget is adnak. Nem véletlen, hogy az elmúlt években több magyarországi malom is szívesen vásárolja a Basilio és a Frenetic fajtáink végtermékét.

Partner

A mikrobiológiai készítmények alkalmazásának előnyei őszi vetésű kultúrákban

2024.08.12.

Mivel a kutatások is alátámasztják azt a tényt, hogy a szántóföldi talajokban elszegényedett a mikrobiális élet a különböző stresszhatások miatt (nem okszerű műtrágyázás és vegyszerezés, indokolatlan szántás, klímaváltozás káros hatásai…stb.), ezért a lebontó folyamatok is lassabban történnek meg. Számos esetben pedig a leghatékonyabb cellulózbontó, a fuzárium, mint patogén gomba terjedhet el. Ezért is szükséges támogatni mikrobiológiai készítményekkel a szár- és gyökérmaradványok lebontását.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.000 hirdetés 68 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás