A hasmenés az egy hónapnál fiatalabb szarvasmarhák halálozásának egyik fő oka. A borjak újszülöttkori gasztroenteritise egy multifaktorális betegség. Vírusok, baktériumok vagy akár protozoonok is okozhatják. A diagnózisát csak a laboratóriumban lehet elvégezni, mivel a klinikai jelek nem elegendőek ezeknek a különböző mikroorganizmusoknak a megkülönböztetéséhez. A kórokozókat különböző technikákkal és eszközökkel lehet azonosítani, ezek egyike A RAINBOW ™ Calf Scours-BIO K 306 tesztcsík.

A hasmenés az egy hónapnál fiatalabb szarvasmarhák halálozásának egyik fő oka. A borjak újszülöttkori gasztroenteritise egy multifaktorális betegség. Vírusok (Coronavírus vagy Rotavírus), baktériumok (Salmonella, E. coli patogén törzsei) vagy akár protozoonok, például Cryptosporidium is okozhatják. A hasmenés kiváltó ágenseinek diagnózisát csak a laboratóriumban lehet elvégezni, mivel a klinikai jelek nem elegendőek ezeknek a különböző mikroorganizmusoknak a megkülönböztetéséhez. Ezeket a kórokozókat különböző technikákkal lehet azonosítani. Az ELISA technika gyors, megbízható és különösen alkalmas nagyszámú minta elemzésére. Ha a vizsgálandó minták száma alacsony, az ELISA gyakran túl drága. A laterális immunokromatográfia az egyszerűség, gyorsaság, érzékenység és specifitás miatt fokozatosan megbízható alternatívává válik a gastroenteritis diagnózisában. A tesztcsíkok egészen könnyen használhatók.

A hasmenés az egy hónapnál fiatalabb szarvasmarhák halálozásának egyik fő oka (Fotó: Pixabay, Couleur)

A RAINBOW™ Calf Scours-BIO K 306 tesztcsík egy függőleges áramlású immunokromatográfiás eszköz, ahol a kérdéses antigént egy specifikus monoklonális antitest rögzíti membránra, míg egy másik arannyal jelölt kolloid antitest lehetővé teszi a rögzítés láthatóságát.

A RAINBOW ™ Calf Scours-BIO K 306 tesztcsík a Rotavírus, Coronavírus, az E.coli F5 adhéziós faktora, Cryptosporidium és Clostridium perfringens kimutatására alkalmas borjak bélsarából.

A RAINBOW ™ Calf Scours-BIO K 306 kiváló érzékenységét és specificikusságát monoklonális antitestek alkalmazásával érjük el. Ezeket konjugátumokként használjuk valamint a kórokozók felfogására szolgálnak a membránon . A magas minőségi előírásoknak megfelelően a RAINBOW ™ Calf Scours-BIO K 306 a Multiscreen ™ AgELISA Digestive-BIO K 348- al és a MonoscreenTM AgELISA Clostridium perfringens-BIO K 269-el összemérve nagy mennyiségű mintán validált. A termék használata rendkívül egyszerű, megelőzi a lehetséges hibákat, és a leolvasási zónát tisztán tartja a szennyeződésektől.

Vegyen bélsármintát közvetlenül a bárány vagy a gida végbéléből. Ha a minta folyékony, vegyen egy kanálnyit.
Ha a minta szilárd, távolítsa el a felesleges mennyiséget spatulával.
Tegyük a mintát a mintatartó csőbe és hígítsuk a csőben lévő
folyadékban.
Rázza meg a mintatartó csövet a homogenizáláshoz.
Koppintsa le a mintatartó csövet kemény felületen úgy, hogy az összes folyadék a cső aljára kerüljön.
Nyissa fel az alumínium tasakot. Miután a tesztet kivette, annak stabilitása rövid ideig tart, különösen nedves környezetben.
Helyezze be a mintacsövet a tesztcsőbe.
Csavarja be a tesztcső kupakját.Két külön kattintást kell hallania a mintacső alsó és felső szeptumának perforációjakor.Hagyja függőlegesen a csövet sík felületen, és várjon 10 percet.A mintacsőben lévő folyadék a tesztcsőbe mozog, és lassan a csíkok mentén felszívódik
Néha, különösen, ha a minta nem homogén, a folyadék áramlása megállhat egy vagy több csíkon. Ebben az esetben kopogtassa meg a tesztcső végét kemény felületen, hogy lehetővé tegye az áramlást.
10 perc elteltével olvassa el az eredményeket.

Az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések:

  • A készleteket száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolja.
  • A teszt során viseljen kesztyűt.
  • Az elemzett minta nem lehet túl koncentrált. Ne készítsen egy kanálnál nagyobb mintát.
  • A hulladékot a környezetvédelemre és a biológiai hulladékok kezelésére vonatkozó jogszabályokkal összhangban kezelje.

Kérjen további információt vagy ajánlatot a termékkel kapcsolatban és szaktanácsadást az alábbi elérhetőségeken:
Dunántúl: Takács Tamás, ttakacs@noackgroup.com, +36 30 670 6797
Közép-Magyarország: Pászti Zoltán, zpaszti@noackgroup.com, +36 30 825 9814
Alföld: Matejcsik Márk, mmatejcsik@noackgroup.com; +36 30 949 3876

(x)

További híreink

Marihuánától beállt sertések húsát szolgálják fel luxus éttermekben

2024.07.07.

A sertéseknek adott indiai kender pozitív hatással van a hangulatukra és növeli a testtömeg-gyarapodást. Emellett húsuknak kiváló íze van. Mennyi igaz ebből? Áttekintjük a gazdák beszámolóit és a tudományos kutatásokat.

Tükrök, zene és kefék: Mi nyugtatja leginkább a teheneket?

2024.07.07.

Különböző környezetgazdagítási módszerekkel foglalkozunk. Melyik a leghatékonyabb? Country zene, hangoskönyvek, tükrök, képek vagy kefék és vakarózók?

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás