A kedvező országos terméseredmények ellenére, az elmúlt tenyészidőszak megint bebizonyította, hogy oda kell figyelni a kalászos betegségek járványdinamikájára. A tavalyi év ugyanis kicsit eltérően alakult a megszokottól.

Kora tavasszal minden kedvezett a betegségek kialakulásához, azonban a szokatlanul száraz április megállította a fertőzéseket. Ezt követően viszont a május csapadékbőséggel árasztotta el az ország jelentős részét, ami kedvező feltételt biztosított a vörös és sárgarozsda, fuzárium valamint a lisztharmat számára. Az ország több pontján 3-4 alkalommal is védekezni kellett a fellépő betegségek ellen. Nagyon sok helyen volt tapasztalható, hogy a lisztharmat milyen mértékben tudott elszaporodni. Ennek két oka volt. Az egyik a fajták közötti eltérő érzékenységben keresendő, míg a másik ok a korai védekezések nem a megfelelő időzítése lehetett.

A Belchim Crop Protection a PROPERTY MAX csomagot ajánlja gabonatermesztőknek gombabetegségek elleni védekezésre.

Kései lisztharmat és
vörösrozsda fertőzés (2016.06.08)

A PROPERTY MAX technológiai csomagban a Property 180 SC valamint a Teson gombaölő termékünk található. A két termék együtt történő használatának köszönhetően hatékonyan tudunk védekezni a legfontosabb gombabetegségek (lisztharmat, rozsda-félék, helmintospóriumos és szeptóriás betegségek) ellen. A Property 180 SC-ben található pyriofenon egy teljesen új hatóanyagcsalád – benzolpyridin – első tagja, mely kiváló hatású a lisztharmatfélék ellen, valamint nagyon jó mellékhatással rendelkezik kalászosokban szeptóriás levélfoltosság ellen. A pyriofenon a növény szöveteibe szívódva, valamint gőzfázisban fejti ki a hatását. A kijuttatás után azonnal kialakul a gázburok és folyamatos védelmet biztosít hosszú időn keresztül.

A PROPERTY MAX ideális megoldás a korai védekezésekben. A kezeléseket a bokrosodás vége egy-két szárcsomós állapotához (BBCH 29-32) igazítsuk a fertőzési nyomás függvényében. Fontos, hogy a csomagot a betegségek megjelenése előtt, preventíven juttassuk ki, így biztosítva a hosszú tartamhatást. A kombináció felhasználható akár a zászlós levelek védelmére is, ha korábban nem szükséges védekezni a betegségek ellen. A csomag jól keverhető gyomirtó szerekkel, rovarölő szerekkel, levéltrágyákkal. Ha több terméket is ki szeretne juttatni, akkor egy keverési próba elvégzése javasolt a kezelések előtt!

PROPERTY MAX felhasználható őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, tritikálé, rozs és zab kultúrákban.

Csomag tartalma:

Propery 180 SC - 5 liter Teson -  10 liter

A hirdetésben nem szerepel az egyes készítményekre vonatkozó valamennyi előírás. Kérjük, hogy felhasználás előtt figyelmesen olvassa el a termék címkéjén található felhasználási javaslatot.

(x)

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás