A világ vezető GNSS helymeghatározó antennamegoldás-szolgáltatója, a Harxon Corporation együttműködésre lépett a brazil mezőgazdasági navigációs megoldásokat és rendszereket fejlesztő Agresszel. Az együttműködés a Harxon Smart Antennát az Agres Autopilot System rendszerébe integrálja, biztonságos és robusztus navigációs megoldást kínálva, amely képes ellenállni a mezőgazdasági környezetekben jelentkező eltérő működési követelményeknek.

Használatra kész rendszerek

Az Agres a brazil agráripar technológiai forradalmának egyik élenjárója, amely teljes körű, nagy pontosságú rendszert biztosít a mezőgazdasági navigációhoz. Ezek a rendszerek felelősek az automatikus kormányzásért egyenes vagy ívelt párhuzamos vonalakon, lehetővé téve a különféle mezőgazdasági műveletek, mint például a talajelőkészítés, a vetés, a növényápolás és a betakarítás elvégzését.

A Harxon Smart Antenna TS112 Pro a jelminőség javításával, pontos helyadatok biztosításával és hatékony kommunikációval javítja az Agres robotpilóta-rendszerek teljesítményét (Forrás: futurefarming.com)

Ezek az erőteljes és használatra kész rendszerek számos márkával és traktor/jármű modellel kompatibilisek, mint például Kuhn, John Deere, Valtra, Massey Ferguson, New Holland, LS, Landini, Jacto és mások, és elérhetők a kis-, közepes- és nagyméretű termelők számára egyaránt. A Harxon Smart Antenna TS112 Pro javítja az Agres automata kormányzási rendszereinek teljesítményét azáltal, hogy javítja a jel minőségét, pontos helymeghatározási adatokat biztosít, és hatékony kommunikációt tesz lehetővé.

Időtakarékos és költséghatékony

Az ok, amiért a Harxon intelligens antenna olyan vonzó a mezőgazdasági piacon és kifejezetten az autonóm rendszereket előnyben részesítő ügyfelek számára, az az egyszerű integráció és a nyújtott nagy teljesítmény volt.

A GNSS helymeghatározás csak egy része egy autonóm rendszernek, és az autonóm integrátorok nem feltétlenül rendelkeznek erőforrásokkal és szakértelemmel az OEM alkatrészportfólió fejlesztéséhez. Ezért időtakarékos és költséghatékony választás az intelligens antenna közvetlen integrálása az autonóm rendszerbe, leegyszerűsítve a rendszerfejlesztési folyamatot, mivel csak a megfelelő antenna kiválasztását teszi szükségessé, figyelembe véve a jármű és a kommunikációs egység csatlakozási pontját, felgyorsítva az időt.

A Harxon a nagy teljesítményű Smart Antenna TS112 sorozatot kínálja olyan környezetekhez, ahol nehéz hozzáférni a differenciális kapcsolatokhoz, vagy olyan bázisállomásokat és környezeteket állíthat be, ahol egy vagy több fajta differenciálkapcsolathoz lehet hozzáférni.

A Harxon számos kommunikációs protokollt támogat, beleértve a soros, CAN, PPS, Ground Speed ​​Out, Bluetooth, LTE és rádiós protokollokat, garantálva a rendszer kompatibilitását és a kommunikációs megbízhatóságot. A kompakt intelligens antenna IP67-es besorolású, robusztus házba lett tervezve, rendkívül megbízható antennaszerkezettel, amely stabil pozicionálási teljesítményt biztosít zord körülmények között is több éves használat után. Ezenkívül leegyszerűsíti a járműre való felszerelést, mivel két lehetőséget kínál – mágneses és pólusrögzítést.

Pseudotávolság megoldások

Olyan körülmények között, ahol nehéz elérni a differenciális összeköttetéseket vagy felállítani a bázisállomásokat, a műholdas navigációs rendszerek kombinált pszeudohatótávolságú megoldásaival az egypontos helymeghatározás lehet az egyetlen módja a GNSS helymeghatározás megvalósításának. A Harxon önálló funkció 5–20 cm-es pozicionálási pontosságot képes fenntartani vízszintes helyzetben akár fél órán keresztül, és 30 cm-es pozicionálási pontosságot akár egy órán belül is képes fenntartani külső precíziós adatok támogatása nélkül. Ilyen helyzetekben a TS112 SE intelligens antenna ajánlott költséghatékony megoldásként. Akár 15 cm-es Pass to Pass Accuracy (RMS) is elérhető.

Egyes környezetekben, ahol egy vagy több fajta differenciálkapcsolathoz lehet hozzáférni, nagyobb helymeghatározási pontosság érhető el a műholdas alapú differenciálmegoldással vagy a földi differenciálmegoldással. A földi alapú differenciálmegoldás azt jelenti, hogy használhatja saját vagy távoli bázisát az NTRIP nevű technológia segítségével.

Az NTRIP lehetővé teszi, hogy a rover elfogadja a javításokat az interneten keresztül anélkül, hogy a második helyi vevőre lenne szükség, amely bázisként működik. Ha úgy dönt, hogy saját bázist állít fel, UHF rádióra van szükség a bázis gyors korrekciós adatátviteléhez a roverhez. Ilyen helyzetekre a közepes árú TS112 intelligens antenna ajánlott.

A műhold alapú differenciálmegoldás azt jelenti, hogy használhatja az SBAS szolgáltatást az SBAS régiókban (az SBAS geoszinkron műholdrendszerek), vagy a TerraStar korrekciós szolgáltatást az SBAS régiókon kívül (a TerraStar korrekciós szolgáltatások precíz GNSS-korrekciókat biztosítanak a felhasználók számára világszerte L-sávú nyalábokon keresztül). Ilyen helyzetekre a TS112 PRO professzionális intelligens antenna ajánlott extrém helymeghatározási megoldásként.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Partner

Munkába állás gyorsan és egyszerűen? A lehetőség adott!

2024.09.11.

Adódnak olyan élethelyzetek, amikor az ember nem ér rá sokat töprengeni és egy helyben álldogállni. Az egyik ilyen fő szituáció, amikor a lehető leggyorsabban és leghamarabb, SOS kell a munka. Ilyenkor viszont nincs idő az állásinterjúkra és a hosszú kiválasztási folyamatokra. A hangsúly azon van, hogy a munkába állás minél gördülékenyebb legyen – szerencsére sok munkáltató is így gondolja ezt.

Senki sem tudja, hogyan fertőződött meg: madárinfluenza újabb áldozata az USA-ban

2024.09.11.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) friss jelentése szerint egy Missouri államban élő személy madárinfluenzával fertőződött meg. Az augusztus 22-én kórházba került páciens alapbetegségekkel küzdött, és az eset azért is különleges, mert ő az első olyan beteg, aki nem fertőzött állatokkal való érintkezés révén kapta el a vírust.

Több, eddig ismeretlen vírust fedeztek fel egy kínai gleccser mélyében

2024.09.11.

Az Ohio Állami Egyetem kutatói több mint 1700 különböző vírus felfedezéséről számoltak be, melyeket egy kínai gleccser mélyén találtak

Rég nem látott esőt hoznak a következő napok, jelentős lehűléssel

2024.09.11.

Pénteken nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró. Főként a nap első felében keleten még kisüthet a nap, délutánra viszont az ország többi részéhez hasonlóan már arrafelé is erősen felhős vagy borult idő valószínű. Többfelé kell számítani esőre, záporra, keleten akár zivatar is kialakulhat. Kiadós mennyiségű csapadék várható.

Elindult a Digitális Állampolgárság Program Magyarországon

2024.09.11.

A Digitális Állampolgárság Program lelke egy mobiltelefonos alkalmazás, amivel fokozatosan egyre több ügyet lehet intézni sorban állás nélkül.

A 10 legjobb táplálékkiegészítő, amelyek elősegítik a sertések bélrendszerének egészségét

2024.09.10.

A sertések bélrendszerének egészsége alapvető fontosságú az optimális növekedéshez és a jó immunrendszerhez. A megfelelő bélmikrobióta fenntartása, az emésztőrendszer védelme és a kórokozók elleni védekezés kulcsfontosságú tényezők a sertéstenyésztés sikerességéhez. Az alábbiakban bemutatjuk azt a 10 legjobb táplálékkiegészítőt, amelyek segítik a sertések bélrendszerének egészségét.

Partnerhírek
Partner

Munkába állás gyorsan és egyszerűen? A lehetőség adott!

2024.09.11.

Adódnak olyan élethelyzetek, amikor az ember nem ér rá sokat töprengeni és egy helyben álldogállni. Az egyik ilyen fő szituáció, amikor a lehető leggyorsabban és leghamarabb, SOS kell a munka. Ilyenkor viszont nincs idő az állásinterjúkra és a hosszú kiválasztási folyamatokra. A hangsúly azon van, hogy a munkába állás minél gördülékenyebb legyen – szerencsére sok munkáltató is így gondolja ezt.

Partner

Folyékony szerves és granulált, kénes foszfor alaptrágyázási technológia

2024.09.09.

A hosszú és egyre szárazabb nyár után dönteni kell. Maradunk-e az egyre gyakrabban nem működő szilárd NPK mellett, vagy továbblépünk. Mutatunk egy-egy olyan technológiát, ami a szilárd és már folyékony tápanyagok használatán alapul, és minden berendezés megtalálható hozzá, még a legkisebb gazdaságban is.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Goes Iron max limited
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goes Iron max limited

Hitelesített telefonszám

2 250 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 39 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás