Az új, 4-rotoros Swadro TC 1250 rendképző a professzionális szektorba belépők számára lehet egy induláshoz megfelelő, új gép. A Krone munkaeszköze elektronika nélkül, egyszerű működéssel üzemel. A rendképző munkaszélessége 9,80 és 12,50 méter között változhat. A Swadro működtetéséhez csupán egy kétkörös és egy egyszeres működésű hidraulikacsatlakozó szükséges. A teljes egészében mechanikus hajtása egy szabadalmaztatott, toló rendszerű hajtóművön keresztül halad; a kardántengelyek egyenes vonalú teljesítményt biztosítanak.

A Gépmax írta meg, hogy a Swadro TC 1250 rendképző a Krone Easy-Line hajtáskoncepciót valósítja meg, amely optimális terményáramot biztosít a rendképzőben. Az első rotorok gyorsabban forognak, mint a hátsók, és gondoskodnak róla, hogy a termény a hátsó rotorok előtt szélesen elterítve helyezkedjen el. Az eredmény egyenletes, 1,40 és 2,20 méter szélesség közötti szögletes rend. Az első rotor átmérője 3300, a hátsóé 2960 milliméter. Az első rotorok 11, a hátsók 13 fogtartó karral rendelkeznek; a fogak száma fogtartó karonként 22×4 elöl és 26×4 hátul. A robusztus kialakítású Swadro a kardán rotorfelfüggesztése, valamint a hajlított hegyű Krone Lift-fogak segítségével dolgozik. A hajlított alaknak köszönhetően a fogásra álló fogak könnyebben emelik fel a takarmányt (Krone Lift-hatás). Ez minimálisra csökkenti a takarmány szennyeződését és tartósan javítja a takarmány minőségét.

Így dolgozik a Swadro TC 1250, a Krone új rendképző munkaeszköze

A rendképző része a karbantartásmentes rotorhajtómű, valamint a hosszú élettartamú és szintén karbantartásmentes DuraMax vezérlőpálya, amire a gyártó 3 év garanciát vállal. A rendképzők standard kialakításához tartozik a kardán függesztés, amely a lehető legjobb talajkövetést biztosítja menetirányban és a menetirányra merőlegesen is. Ez teszi lehetővé a termény kiváló minőségű felvételét – a takarmány szennyeződése nélkül – még szélsőséges talajviszonyok között is.

Két Krone rendképző dolgozik a táblán

Jet-hatás, rotorok, beállítások, pontosság

A Krone az új Swadro TC 1250 rendképzőin is „Jet hatást” kínál: a rotorok súlypont előtti felfüggesztése biztosítja, hogy a fogak a rotorok kiemelésekor és leengedésekor ne fúródjanak a talajba, mivel a kiemeléskor először mindig a rotorok járószerkezetének első kerekei emelkednek fel. A leengedéskor pedig először a hátsó kerekek érnek a talajra. A gép elöl hidraulikus rotor-tehermentesítéssel rendelkezik. A tehermentesítési magasság a traktor vezérlőegységével állítható be, a gépen található tehermentesítő kijelző segítségével. A tehermentesítés így könnyen és gyorsan összehangolható a különböző talajviszonyokkal. A hátsó rotorok esetében a tehermentesítés mechanikusan, húzórugók segítségével történik. Választható extraként a Krone a rotorok egyedi kiemelését is kínálja a rendképző elülső rotorjaihoz. Ez a megoldás különösen alkalmas ék alakban kifutó területeken a pontos kiemelés és leengedés megvalósítására. A gereblyézés kívánt magassága gyorsan és egyszerűen beállítható egy kézi hajtókar segítségével. Minden rotoron részletes skála teszi lehetővé a pontos munkát, a 4 rotor külön-külön beállítható.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás