A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát. Elérhetőek a 2024. évi egységes kérelem terület- és erdős adatai, továbbá a 2024. évi egységes kérelem vis maior bejelentései is benyújthatóak az alkalmazáson. Ráadásul a mobil felületen megtett bejelentések esetében folyamatban lévő vis maiorok is bejelenthetőek, illetve georeferált fénykép is készíthető az eseményről.

A Magyar Államkincstár számolt be róla, hogy új funkcióként megjelenik a „Támogatáshoz kapcsolódó egyéb iratok benyújtása” lehetőség is. Ez megegyezik az elektronikus benyújtófelület ugyanezen funkciójával, dokumentumok benyújtására szolgál minden intézkedés esetében, legyen az kifogás, fellebbezés, hiánypótlás vagy épp adatszolgáltatás.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát
A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát

A technológia fejlesztései

Mivel a mai okostelefonokkal nagyon könnyű jó minőségű fényképet készíteni a különböző dokumentumokról, így ezzel a funkcióval a felhasználók is gyorsabban és egyszerűbben tudják beküldeni a különféle irataikat. A MÁK illetékesei arra kérik a felhasználókat, hogy minden esetben ellenőrizzék, hogy a benyújtandó dokumentum olvasható minőségben került-e csatolásra.

A fejlesztésben az applikáció felülete is megújult, modernebb, átláthatóbb kinézetet kapott. Az új megjelenés egyik alappillére a Kedvenc menüpontok kiválasztásának lehetősége, mellyel a felhasználó jelölheti, hogy mely menüpontokat szeretné azonnal megjeleníti az alkalmazásba történő belépés után.

A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében kérik, hogy amennyiben nincs beállítva a mobileszközön az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban azt. Az alkalmazást a jövőben is folyamatosan újabb funkciókkal bővítik és továbbfejlesztik, hogy minél inkább megfeleljen a felhasználók igényeinek. A MÁK szakemberei azt javasolják, hogy a fent említett funkciók eléréséhez töltse le, illetve frissítse Ön is a mobilGAZDA applikációt - írták.

Megosztás

További híreink

Megvalósult, amire a gazdák már régen vártak: ingyenes talajvizsgálati eredmények lesznek elérhetők

2024.08.29.

Befejeződött az Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium fejlesztése, amelyet a Nébih és a MATE közösen valósítottak meg. A projekt célja az adatalapú tudásbázisok létrehozása volt, melyhez a Nemzeti Laboratórium program 1,2 milliárd forintos támogatást nyújtott.

Már Magyarországot is fenyegeti a bogár - a Nébih közelményt adott ki

2024.08.29.

Hazánkban is felbukkanhat az Ázsiában őshonos japán cserebogár, amely már a szomszédos Szlovéniában is megjelent. Ez a zárlati károsító komoly veszélyt jelenthet a mezőgazdaságra, ezért elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók csak megbízható forrásból szerezzenek be szaporítóanyagot és növényeket, továbbá kerüljék az ismeretlen eredetű talaj használatát növényközegként.

Partner

Folyékony alaptrágyázás – súlyos aszály után

2024.08.29.

Hőmérsékleti rekordok dőlnek meg, nap mint nap. Csontszáraz a talaj, miközben lassan itt a vetések ideje. Mivel indítsuk el az állományokat, és mi lehet a nyereséges technológia?

Már látszik, mikor csökken a forróság

2024.08.29.

Csütörtök napos időben lesz részünk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb a nyugati megyékben, illetve északkeleten néhány helyen helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul. Késő estére 22 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Kötelező erdészeti képzésen részt venniük a támogatást igénylőknek

2024.08.29.

A „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” (VP4-12.2.1-16) támogatási felhívás dokumentációja módosult: meghosszabbították a kedvezményezettek számára előírt képzési kötelezettség teljesítésére rendelkezésre álló időszakot.

A körömvirág a kert egyik legértékesebb kincse - mutatjuk miért

2024.08.28.

A körömvirág (Calendula officinalis) egy csodálatos és sokoldalú növény, amely évszázadok óta népszerű a gyógyászatban és a kertészetben. Élénk sárga és narancssárga virágaival nemcsak a kertek dísze, hanem számos jótékony hatása miatt is nagy figyelmet kap.

Partnerhírek
Partner

Folyékony alaptrágyázás – súlyos aszály után

2024.08.29.

Hőmérsékleti rekordok dőlnek meg, nap mint nap. Csontszáraz a talaj, miközben lassan itt a vetések ideje. Mivel indítsuk el az állományokat, és mi lehet a nyereséges technológia?

Partner

„A jó szervizesnek álmából felkeltve is tudnia kell, az idő pénz a gazdának” – New Holland szerviztitkok Marcaliból

2024.08.27.

Az elmúlt évtized szédítő tempóban hozta az átalakulásokat gazdaszemmel – GPS-vezérelt robotkormányzás, differenciált dózisú műtrágya-kijuttatásra képes műtrágyaszórók, precíziós, szemenkénti vetőgépek, gumihevederes járószerkezettel szerelt erőgépek, végül megérkeztek az agroinformatikai és távsegítségnyújtási rendszerek is. A New Holland hivatalos márkakereskedői csapatából azonban, Leibinger László területi műszaki vezető szerint, a sikeres munkához tartozó alapelv mégis ugyanaz maradt: a szervizes és márkakereskedői csapat értse, hogy a gazdának az idő pénz.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 65 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás