A Készenlét Zrt. által 2019 óta forgalmazott Vicon fűkaszacsalád tervezésének fő célja, hogy a gépek egyedi tulajdonságaik mellett kiemelkedő teljesítményt és a magas minőségnek köszönhetően hosszútávon és elvárt színvonalon biztosítsa a munkát tulajdonosának. A VICON Extra kaszacsalád megoldást kínál a legkisebb gazdálkodótól kezdve a legnagyobb gazdaságok számára felhasználási területtől függetlenül.

Jövőbe látó vállalkozók, műszaki fejlesztők és képzett munkások közös munkájuk eredményeként nagy értéket alkottak a Vicon 110 éves története alatt. A Vicon egy kis vállalkozásból mára egy nemzetközi mezőgazdasági gépgyártóvá nőtte ki magát és világszerte eddig több, mint 2 millió eladott munkagéppel büszkélkedhet.

Jövőbe látó vállalkozók, műszaki fejlesztők és képzett munkások közös munkájuk eredményeként nagy értéket alkottak a Vicon 110 éves története alatt. A Vicon egy kis vállalkozásból mára egy nemzetközi mezőgazdasági gépgyártóvá nőtte ki magát és világszerte eddig több, mint 2 millió eladott munkagéppel büszkélkedhet.

A Vicon Zöld takarmányos gépek fejlesztései az évek folyamán az alábbi szempontok figyelembe tartása mellett folytatódtak:

  • Alacsonyabb teljesítményű erőgépekkel is üzemeltethetőek, legyenek azok akár a nagyobb munkaszélességgel valamint termelékenységgel rendelkező munkagépek. Általánosan elmondható, hogy az állattenyésztésben a kisebb gazdaságokban használt erőgépek a 70-110 LE teljesítménykategóriába tartoznak és természetesen ezekkel a gépekkel szeretnénk minél nagyobb termelékenységet elérni.
  • A karbantartási idők csökkentése.
  • Ergonómia
  • Munkagépvédelem
  • Egyszerű beállítás
  • A betakarított takarmány kíméletes kezelése

Az Vicon Extra tárcsás fűkaszacsalád fejlesztései:

  • Idén múlt 40 éve, hogy a Vicon kifejlesztette a fűkaszáihoz a háromszög alakú, 3 pengével ellátott vágótárcsát, mely napjainkra a Vicon védjegyévé vált. Ezek 50%-kal nagyobb vágási hatékonysággal és 30%-kal kevesebb terheléssel dolgoznak a két pengés tárcsa kivitelekhez képest, amiből adódóan karbantartás- és teljesítményigénye jelentősen csökken. Így például egy, a Készenlét Zrt. által forgalmazott Kioti erőgép 73 LE teljesítményével is tökéletesen dolgozik egy Vicon Extra 228-as 2,8m munkaszélességű tárcsás fűkaszával. A három penge közül valamelyik mindig vágási pozícióban van, aminek a hatására az erőgép folyamatos terhelés mellett üzemel.

A tárcsák mindig párban forognak – ellenkező irányban- így segítve a levágott termény továbbítását a gép mögé, amely szőnyegként terül el.

A magas tárcsafordulatnak (3000 ford/perc) és a három pengének köszönhetően mindig tökéletes vágási pozícióban dolgoznak kasza pengék, ami a képen is láthatóan a lehető legjobb vágásképet biztosítja.

Ezen felül 3 db pengével tovább tudunk dolgozni és pengéink tovább maradnak élesek. A három kaszapengének nagyobb az átfedése, így a vágás felülete még nedves körülmények között is egyenletes marad, nincs csíkozás és a növény megújulása is hamarabb történik. A Vicon Extra fűkaszacsalád minden tagjánál elérhető a karbantartási idő csökkentésére az Express penge csere, amellyel egy mozdulattal cserélhetőek a kaszapengék.

A kaszagerendely erős két C-profilból hegesztett kialakításának köszönhetően rendkívül erős, így nincs további erősítésre szükség, ami a gép súlyára kedvező hatással van. Nincsenek csavarok így olajszivárgás sem lehetséges, valamint a lapos ék alakú extra gerendely biztos síklást tesz lehetővé bármely talajkörülmény esetén.

A család minden tagja rendelkezik kaszagerendely-biztosítással (valamint elérhető opcióként a stabilizátor, amely a kioldott gerendely munkapozícióba állításáért felelős), de a legújabb fejlesztések között található a Pro Link kaszagerendely-felfüggesztés, amely szériák a hagyományos menetirány szerinti hátulra irányuló kioldás mellett egyszerre felfelé is kitérítik a kaszát, így több tárcsa sérülése került kiküszöbölésre mechanikai akadály esetén. Valamint egy szinttel magasabbra emelték a talajkopírozást, ami jelentős munkasebesség-növekedést eredményezett a változatlan kaszálási minőség terén.

A hegesztett gerendelyben található nagy átmérőjű és lekerekített fogakkal rendelkező fogaskerekek folyamatosan lehajtás nélkül két fogon adják át a meghajtáshoz szükséges erőt.

A fogaskerékpárok hatásásra a tárcsák egymással szemben forognak. Mechanikai sérülés esetén a fogaskerekek a tárcsákkal együtt kiemelhetőek, így nem kell az egész gerendelyben található fogaskerék-rendszert kiszerelnünk.

Normál körülmények között is van a kaszagerendelynek egy flexibilis mozgása, amikor is a fogaskerekek „megakadhatnak”. Ennek kiküszöbölésére és a hajtáslánc tökéletes működésére lekerekített fogú fogaskerekekkel van szerelve a gerendely.

Extra Fogaskerék

Hagyományos fogaskerék

A fűkaszák elérhetőek szársértővel szerelt kivitelben, ahol mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő szársértőtípust. Elérhető szársértő típusok:

Műanyag verőujjas
Acél verőujjas
Chevron gumihengeres

Lentebb a VICON-család tagjai láthatóak a munkaszélesség és kialakításuk szerint, amiben mindenki megtalálja a saját felhasználási igényeinek legmegfelelőbb típust.

Oldalra szerelt Vicon Extra tárcsás fűkaszák:

Front függesztésű VICON Extra tárcsás fűkaszák szársértő nélkül:

Mellső függesztett VICON Extra tárcsás fűkaszák

Vontatott VICON Extra tárcsás fűkaszák szársértő nélkül

Kasza kombinációk a VICON Extra családból szársértő nélkül és szársértővel:

Front függesztésű VICON Extra tárcsás fűkaszák szársértővel szerelve

Vontatott szársértővel szerelt tárcsás fűkaszák a VICON Extra családból

https://www.youtube.com/watch?v=MyvdLDUVcG4

Kérjük, a részletekkel kapcsolatban keresse a Készenlét Zrt. értékesítő kollégáit vagy a VICON termékreferenst az alábbi elérhetőségeket:

Stefák Szabolcs
Mobil: +36/30/331-6061
E-mail: stefak.szabolcs@keszenlet.hu
Készenlét Zrt.

(x)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás