Az elmúlt évtizedekben a mezőgazdasági politika az ipari jellegű termelést helyezte előtérbe, melynek leginkább látható jelei a kemikáliák, vegyszerek túlzott használata és a monokultúrák elterjedése. A fenntartható gazdálkodás egyik útja, hogy olyan környezetbarát anyagokat juttassunk vissza a termőföldbe, amelyek növelik a talaj termelő erejét, de nem veszélyeztetik a környezetet.

Az Organic Green Gold egy új lehetőség, egy ionos formájú tápanyag, amely vizes állaga miatt eleve oldott formájú, így a növény a szükséges makro- és mikroelemet képes pillanatok alatt beépíteni a saját szöveteibe.

Az Organic Green Gold nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz. A hatásmechanizmus a következő: a folyadékban lévő egyedi algasejt kapcsolatba lép a levél sejtjeivel, és a citoplazma nyúlványokon keresztül tápanyagok, valamint a növekedést tápláló, nagyrészt ionos formájú tápláló elemek áramlanak a növényi levélsejtekbe.

Nézzük, milyen eredményt ért el egyik partnerünk repcetermesztésben!

Tóth László Balsa külterületén, 8,1 hektár földterületen termeszt repcét. A talaj laza szerkezetű, kb. 20-22 AK/hektár minőségű, pH értéke 6 alatti. Az 1. képen kiemeltük, hogy melyik az a kb. 15x50 méteres kontroll terület, amely az Organic Green Goldon kívül minden más kezelést és tápanyagutánpótlást megkapott a művelés során.

 
Az Organic Green Golddal kezelt táblarész jobb állapotban van 1. ábra Fotó: Tóth László

A virágzáskor készített képen látszik, hogy a kijelölt kontroll területen kevesebb virág található a növényeken. László a művelés során egyszer juttatta ki az Organic Green Gold élő algás tápoldatot, 10 liter/hektár dózisban, rovarölő szerrel keverve, így nem jelentett plusz költséget a termék kijuttatása.

 
Szemmel látható a különbség 2. ábra Fotó: Tóth László

A 2. képen a bal oldali növény a kontroll területről, a jobb oldali növény pedig az OGG-vel kezelt területről származik. A becők száma kb. 10-15%-al több termést is tartalmazó becővel volt nagyobb az Organic Green Gold-al kezelt növényen, mint a kontroll növényen. A kontroll növényen kb. 210 volt a becők száma, míg az OGG-vel kezelt növényen kb. 240.

Február és március hónapban összesen 15 mm csapadék hullott a kezelt területen, így a gazda által becsült termésátlag 4 t/hektár.

Más, szervetlen tápoldatokkal ellentétben az Organic Green Gold nem tartalmaz semmiféle mérgező-, illetve környezetterhelő anyagot, így szántóföldi növényei kezelését 100%-ban természetes módon végezheti!

http://www.organicworld.hu   (x)

További híreink

Vége az aszálynak, itt vannak a belvizek

2024.09.16.

A kiadós, országos csapadék hatására véget ért a hosszú aszály, a talaj alaposan megázott. Az őszi káposztarepce kezdeti fejlődéséhez így optimálissá váltak a körülmények. Holnap már csak elszórtan várható csapadék, szerdától pedig szárazra fordul az idő.

Elérte Magyarországot az árhullám, mutatjuk a legveszélyeztetettebb területeket

2024.09.16.

Elérte a Szigetközt az árhullám. A Lajtán Mosonmagyaróvárnál ma hajnalban a legmagasabb, III. fokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon. A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse folytatja a védelmi előkészületek koordinálást, szoros egyeztetésben a társszervezetekkel.

Három helyen is kiválogatták a legjobb fiatal szürkemarha bikákat

2024.09.16.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kollégái a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival elvégezték a fiatal szürke szarvasmarha bikák válogatását a bugacpusztaházi, az izsáki, valamint a kunszentmiklósi állattartó telepeken.

Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Ötvenkét őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein

2024.09.16.

Összesen 52 őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein.

Szél- és csapadékrekordot is hozott a hétvége

2024.09.16.

A hétvégén új országos széllökés és csapadék napi rekordok születtek: Kab-hegyen 118,8 km/h szélsebességet, Bakonybélben pedig 87,4 mm csapadékot mértek.

Partnerhírek
Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Partner

Acélcsarnok-építés? Most dupla pályázati segítséget is kaphatnak az állattartók

2024.09.13.

Újra mezőgazdasági célú pályázatok nyílnak 2024 őszén, amelyek ez alkalommal az állattartó gazdaságok versenyképességének fokozását célozzák a termeléshez szükséges eszközök korszerűsítésének vagy éppen építési beruházás finanszírozásával. Az agrárszíntéren igen elterjedt acélcsarnokok utóbbihoz kínálnak, vállalkozásra szabott épületkonstrukciókat. Nézzük a modern acélcsarnokok előnyeit!

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 71 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás