A jól fejlett gyökérzet nem csupán kapcsolatot biztosít a talajjal, mint tápanyagraktárral, hanem mérete és szerkezete meghatározó jelentőségű a tápanyagfelvétel szempontjából is. A növénytermesztés számára optimális talajszerkezet fenntartásának szempontjából is nagy szerepe van a jól fejlett gyökérrendszernek.

A Fertiactyl® GZ elsősorban a gyökérszőrök fejlődésére van hatással, aminek jelentősége abban rejlik, hogy a gyökérszőrsejteken többszörösen pozitív töltésű kationok kötődnek meg, ezáltal egy tápanyaghiányos zónát alakítanak ki a talajoldatban. Ennek következtében aktív iondiffúzió indul meg a talajoldat távolabbi ionokban gazdagabb részei felől a gyökérszőrökhöz közeli, tápanyagban szegény zóna felé, ami biztosítja a folyamatos tápanyag utánpótlást.

Hajtásnövekedés segítése, vízháztartás támogatása

A FERTIACTYL® GZ használatának elsődleges célja nem a tápanyagutánpótlás, hanem a a biostimulátor által kiváltott gyorsabb fejlődés támogatása, de a termékben lévő nitrogén és kálium hatóanyagok további tartalékot jelentenek a növény számára.

A termék hatása egyértelműen látványos hajtásnövekedésben nyilvánul meg, a vízháztartás támogatása pedig elősegíti a folyamatos fejlődést.

Kijuttatás, keverhetőség

A magasabb biostimulátor-tartalom miatt szántóföldi és kertészeti kultúrákban 1,5–2 liter mennyiségben, legfeljebb 1% töménységben lehet kijuttatni.

Savas pH-értékű, illetve ásványi olajokat és kalcium-nitrátot tartalmazó termékekkel nem keverhető.

Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni! Fagyveszély esetén nem használható, 25 °C-os hőmérséklet felett csak korán reggel vagy késő este lehet permetezni!

Termékösszetétel:

Fokozott hatás a biostimulátor komplexnek köszönhetően

Az anyagcsere-folyamatok katalizálása olyan pozitív változásokat eredményez, melyek hatására fokozódik a növény ellenálló képessége és produktivitása.

A Fertiactyl® GZ tartalmazza a három komponensből álló Fertiactyl® biostimulátor komplexet. A komplexben lévő humin- és fulvosavak kolloidokat képeznek a mikroelemekkel, ezáltal megvédik azokat a lekötődéstől, látványos gyökértömeg növekedést eredményeznek. A zeatin, mint a növényekben leggyakrabban előforduló természetes citokinin fontos szerepet tölt be a sejtosztódás szabályozásában és stimulálásában. Az antistressz-fehérjék közé tartozó glicin-betain a fotoszintetikus aktivitás növelése mellett fokozza a növények környezeti stresszhatásokkal szembeni tűrőképességét, valamint a gombákkal, baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló képességet.

További információért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját, látogasson el folyamatosan frissülő Facebook oldalunkra!

(x)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás