A nemzetközi szinten is kiemelkedő minőségű Pioneer hibridek itthon is kiváló teljesítményt nyújtanak. Évről-évre egyre több gazda használja megelégedéssel e minőségi vetőmagokat, melyek segítségével egyre több termést tudnak betakarítani a területükről. A legjobb visszacsatolás pedig az elégedett partnerek véleménye. 5 részes cikksorozatunkban ezen véleményekből emeltünk ki egy csokorral. 

Bányai Barna Agroszász Kft., Szászvár

“A Pioneer kukorica vetőmaggal elvetett területünk évről évre folyamatosan emelkedik. Ez annak köszönhető, hogy a Pioneer területi agronómusa ismerve az Agroszász Kft. területi és technológiai lehetőségeit, számunkra optimális, magas termésszintet produkáló P9911 Optimum® AQUAmax® hibridet ajánlotta kukorica termesztésünkbe. Az idei évben a P9911 AQ* hibrid ismét igazolta a hibridbe vetett bizalmunkat, a 30 hektáros, jó adottságú kísérleti táblán rekordtermést, bruttó 16t/ha-t takarítottunk be, de az üzemi eredményünk is kiváló lett, bruttó 12,5 t/ha, 250 hektár átlagában!”


Dr. Zsirai János

Magántermelő, Sárosd

“Munkám Fejér megyében, Sárosd térségéhez köt. Évi 200 ha körüli kukoricaterületem egy jelentős részét a FAO400-as érésű kukoricahibridek teszik ki. Tapasztalatom szerint igen kiemelkedő terméspotenciál jellemző a Pioneer ezen hibridjeire. Évről évre a helyi Pioneer agronómus javaslatára és segítségével állítunk be kukorica kísérleti sorokat. Ezekhez még az idei évben a hódmezővásárhelyi kutatóintézet által precízen beállított és kivitelezett, hibrid teljesítménykísérlet is társult. A helyi kísérletek tapasztalatai alapján a FAO400-as éréscsoportban a P9911 Optimum® AQUAmax® hibrid volt a legjobb. A közeli Bioetanol gyárba - nedves kukoricaként – beszállítva, kiemelkedő termésére számítva kezdtem el a betakarítását. Az eredmény kifogástalan: üzemi átlagban 13,4 t/ha termést produkált a hibrid, de a legjobb táblán 15,2 t/ha-os hozammal hálálta meg a munkánkat. A következő évben is az éréscsoportjában ezt az Optimum® AQUAmax® hibridet fogom választani!”


P9911 AQ*, FAO460

Ajánlott termőtőszám: 65-74 000 tő/ha

Termesztési ajánlás

Azoknak javasoljuk, akik a FAO400 közepén keresnek egy kimagasló termőképességű, jó agronómiai tulajdonságokkal rendelkező hibridet.

 *AQ=Pioneer Optimum® AQUAmax® hibrid

Bővebb termékinformációért és a letölthető katalógusért látogasson el weboldalunkra:

www.pioneer.com/hungary

és iratkozzon fel a DuPont Pioneer hírlevelére:

További gazdavéleményeket a Pioneer hibridekről itt olvashat:

Ebben nem fognak csalódni!

Megérdemelt főszerep……..

(x)

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás