Már tavaly év végén előkészültünk a 2015-ös évre, hogy kellőképp tudjuk segíteni az agrártársadalom munkáját, a kereskedést, üzletkötést és fejlődést. Idén is azért dolgoztunk, hogy bővítsük a gazdák internetes ismereteit, és elterjesszük az online marketing tudást.

Rendezvényeink

2014 év végén már elkezdődött a jelentkezés a Magro.hu első webkonferenciájára, amin mindössze Internet és számítógép segítségével részt vehettek az érdeklődők. Januárban az online marketingről, internetes agrárkereskedelemről és egy egyszerű weblap készítéséről hallhattak a résztvevők. Márciusban elsőként mutattunk be egy új, agrárszereplők biztosításkötését segítő honlapot, illetve kiveséztük a fiatal gazda pályázatot. Novemberben, az eredetileg egy alkalmasra tervezett Agrár Akadémia Webkonferenciát meg kellett ismételnünk a nagy érdeklődés miatt, amikor is az AKG és ökológiai támogatásokról adott elő az MVH és a Biokontroll szakértője.

2015-ben 3 alkalommal is nagysikerű webkonferenciát tartottunk.
 

Második alkalommal rendeztük meg a Gazdag Gazda Konferenciasorozatot, idén a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatását karoltuk fel. A nyitó, budapesti eseményt Dr. Gyuricza Csaba, MTA doktor, az MVH elnöke nyitotta meg, aki ismertette a téma fontosságát és aktualitását. Olyan partnerek csatlakoztak az ügyhöz, mint az AGRO.bio, a Fertilia, a K&H Bank, Pioneer vagy a Szegedi Gabonakutató. Előadtak neves egyetemi szakemberek, a Nébih és az újonnan alakult Herman Ottó Intézet. A visszajelzések alapján örömmel töltött el minket, hogy a résztvevők nagyra értékelték a konferenciasorozat magas szakmai színvonalát, ami nem csak a mi munkánkat igazolja, de dícséri az előadókat is. Az AGRO.bionak, a Borealis L.A.T.-nak, a Fertiliának, a Phylazonitnak és a Pro-Feednek köszönhetően pedig értékes ajándékokat tudtunk kisorsolni a résztvevők között.

Nagyszerű érzés volt a hasznos, előremutató tudást átadni a résztvevőknek.

 

A Magro szerepe a mezőgazdaságban

Mindössze 1 év alatt nagy népszerűségre tett szert a Magro gabona árinformációs rendszere, az MGX, amiben a kukorica ára, a búza átlagára és a gabonaárak együttes mozgása is nyomon követhető. 2015-ben már többen is használták adatainkat, többek között a Híradó.hu, az Agrárágazat, a Napi Gazdaság és az MTI is. Ügyvezetőinkkel interjút készített a Heti Válasz és az Origo.hu is. Szintén rövid idő alatt lendült be tavaly év végén induló mezőgazdasági gép rovatunk is, amiben azóta szinte állandó jelleggel közel 100 élő ajánlat van használt és új gépekből, eszközökből. Határ pedig a csillagos ég!

A Magro.hu-n már használt és új gépeket is lehet adni-venni, rejtett költségek és sms-díjak nélkül.

 

Még nincs vége

Márciusban megjelent első e-könyvünk, A kukoricatermesztés fortélyai címmel, amelyben hazánk egyik legnépszerűbb szántóföldi növényét mutatjuk be. Összegyűjtöttünk hozzá számos hasznos és praktikus információt, a legfrissebb kutatási eredményeket, hogy kezdőknek és tapasztalt növénytermesztőknek is tudjunk újat mondani.

Új ismeretekkel kibővítettük Gazdag Gazda Tudásanyagunkat, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően tisztában legyenek az érdeklődők az internet adta kereskedési lehetőségekkel, online marketinggel.

Létrehoztuk hűségprogramunkat, a Magro Ajánlási Programot, melyben a minket választók járhatnak még jobban, ha ismerőseiknek ajánlják a Magrot. Aki már regisztrált, használhatja is a rendszert, csupán az Adok-veszek menüponton belül kell megadnia ismerősei nevét, email címét, és a meghívás szövegét. A sikeres ajánlások után pedig 1-1 hónap Alap előfizetés jár.

Az év során háromszor is megajándékoztuk ingyenes szakmai hírlevelünkre feliratkozóinkat. Tavasszal műtrágyát, a nyáron környezetvédelmi szakértői felmérést és tudáscsomagot, karácsony előtt pedig értékes könyveket és egy drónt is odaadhattunk a szerencsés nyerteseknek.

Március óta már sokan olvasták el első e-könyvünket!

 

És hogy mi várható 2016-ban a Magro háza táján? Sok olyan eseménnyel és fejlesztéssel készülünk, amivel tovább segíthetjük az Ön tevékenységét, hogy sikeresebb és informáltabb legyen jövőre is. Reméljük akkor is velünk tart majd, és figyelemmel kíséri híreinket. Használja a Magro.hu-t, legyen képben a támogatási lehetőségekkel, a terménypiac helyzetével, piaci trendekkel kapcsolatban, és találjon új üzleti partnerekre. Tudja?! Látogasson el a www.magro.hu oldalra. Mi jövőre is itt leszünk, és várjuk!

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás