Amikor Joseph Kuhn 1828-ban megnyitotta a falusi kovácsműhelyét, nem gondolhatta, hogy ekkor indítja el a Kuhn Csoport történetét. A vállalat tavaly 1 milliárd euró körüli rekordforgalmat könyvelt el, jelenleg 5 ezer embernek ad munkát, a nemzetközi gyártási és kereskedelmi hálózat pedig körülbelül 100 országban árusítja a termékeit. Ez pedig össze sem hasonlítható a kezdeti időkkel, amikor az ügyes kezű Kuhn úr az elzászi Saverne közelében levő falujában mérlegeket kezdett készíteni. 1864-ben, az új Párizs-Strasbourg vasútvonal megnyitását követően átköltözött egy savernei gyárba, és a testvérei segítségével földművelő gépeket kezdett gyártani. A 20. század elejére már több tucat gépet gyártottak hetente. Az egy évtizedes növekedést a második világháború állította meg. Kuhn a háború végére pénzügyileg meggyengült, ezért társult a svájci Bucher-Guyer (jelenleg Bucher Industries) vállalattal. Az üzlet ennek következtében felpörgött, és mire 1928-ban a Kuhn a 100 éves évfordulóját ünnepelte, már évente átlagosan 1000 cséplőgépet gyártott. A földeken használt gépek darabszáma is növekedett, és 1970-ben leszállították az egymilliomodik gépüket - írta meg az Agrofórum.
A Kuhn közel 200 éves történelme alatt egy kovácsműhelyből világszinten jelentős mezőgazdasági gépgyártóvá fejlődött
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=heJKB9Z71Y4[/embedyt]
A Kuhn terjeszkedése a felvásárlásokkal vált világméretűvé
Az utóbbi harminc év a felvásárlásokról szólt. A folyamat 1987-ben kezdődött, amikor az ekéket gyártó Huard csatlakozott a Kuhnhoz, ezt követte 1993-ban a keverőkocsikat, szalmarázókat és silózó, aprító gépeket gyártó Audureau. 1996-ban sorvető gépek és permetezők bővítették a kínálatot, amikor a Kuhn-Nodet is csatlakozott, őket követte 2002-ben a keverőkocsikat és trágyaszórókat gyártó Knight Manufacturing. 2005-ben a Kuhn felvásárolta a brazil Metasa precíziós fúrógyártót, 2008-ban pedig megszerezték a francia Blanchard permetező gyártót. Még abban az évben kiegészült a széna- és silózó berendezések skálája bálázókkal, fóliázókkal, kaszálógépekkel és kukoricakombájnokkal, miután megvásárolták a Kverneland Group Geldrop gyárát. 2011-ben a csoport kisebbségi tulajdonrészt szerzett a német pneumatikus sorvetőgépeket és műtrágyaszórókat gyártó Rauch-nál. A nagy szélességű talajművelő eszközökre szakosodott kansasi központú Krause Corporationt ugyanebben az évben szerezték meg. A legutóbbi felvásárlás pedig az önjáró permetezőket gyártó brazil Montana 2014-es megszerzése volt. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1UvOqa0VDUA[/embedyt]

Megosztás

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás