Az orosz mezőgépipar igyekszik egyre jobb minőségű, egyre tartósabb és egyre kényelmesebb megoldásokkal elnyerni a gépvásárlók kegyét. A szentpétervári Kirovecnél azzal újítottak, hogy a vevőknek azonnal munkagépet is kínálnak az erőgépek mellé, ezért hamarosan ezek gyártásába is belekezdenek. A Don menti Rosztovban pedig a Rostselmash egyre nagyobb méretű traktorokat készít a nagyméretű gazdaságok kiszolgálására. Anyagunk az orosz traktorok fejlesztéseiről hoz hírt.

Az orosz-kanadai Rostselmash-Versatile konszern az idén 2 új traktorszériával bővíti a piaci kínálatát. A nehézuniverzális standard kategóriában 175 és 365 LE közötti motorteljesítményekkel klasszikus felépítésű, „Nemesis” elnevezésű hátsókerék- és segédmellsőkerék-hajtású modellcsaládot vezet be. A traktorok 175 és 250 lóerő közötti motorteljesítmény mellett hathengeres, 6,7 literes Cummins motorokkal készülnek, 260 és 365 lóerő között pedig 8,7 literes, hathengeres Cummins motor az erőforrásuk - írta az Agrárszektor.

A Rostselmash-Versatile konszern a nehézuniverzális standard kategóriában 175 és 365 LE közötti motorteljesítményekkel klasszikus felépítésű, Nemesis elnevezésű hátsókerék- és segédmellsőkerék-hajtású modellcsaládot vezet be

A Nemesis traktorok vezetőfülkéje új, tágasabb és jobban felszerelt a korábban gyártottnál. Geometriájuknál és felszereltségüknél fogva európai forgalmazásra is alkalmasak lesznek. Az új nehézuniverzális traktorok gyártásában együttműködnek a japán Kubotával. A Versatile/Rostselmash másik új terméke a RSM 3000-es széria, amelyet a kanadai Winnipegben fejlesztettek ki. Ezt az észak-amerikai országon kívül az oroszországi Rosztovban is gyártani fogják. Az új RSM 3000-es széria 466 és 625 LE közötti Cummins motorokkal felszerelt.

A Versatile/Rostselmash új terméke az RSM 3000-es széria

A Caterpillar szállítja hozzá a powershift automata kapcsolású sebességváltót, ami 16 előre és 16 hátra fokozatot tud majd leadni. A traktorok hidraulikus rendszerét 208, vagy 303 liter szállítási teljesítményű szivattyú szolgálja ki percenként. A gépek hátsó függesztő szerkezettel és 1000 f/min fordulatú TLT-vel ellátottak, és kétféle méretű gumiabronccsal készülnek (710/70R42 vagy 800/70R38).

Így néz ki az RSM 3535-ös:

https://www.youtube.com/watch?v=2OZFO2g-xMo
Rostelmash 3535

Fejlődik a Kirovec: hosszabb garanciális idő

Bár a magas infláció miatt Oroszországban kedvezőtlen a beruházási klíma, a Kirovec növelni tudta tavaly traktoreladásait a belpiacon. A szentpétervári gyárat az elmúlt években modernizálták, és új modelleket is a piacra vittek. Miközben az évtized elején még csak 1000, tavaly viszont már 2300 darab traktor készült a gyárban.

Akcióban a Kirovec hatalmas gépei

Fontos, hogy a traktorok garanciális idejét 2 évre hosszabbították meg. A jövőben a jelenlegi 250-428 LE közötti teljesítménykategóriába tartozó traktorok gyártását is szélesíteni fogják. Együttműködést kezdeményeztek a munkagép-gyártókkal is, hogy a traktoraikat egyből a hozzájuk illeszkedő eszközökkel tudják a vevőiknek kínálni.

Ez a videó a K-744 R4-ről készült:

https://www.youtube.com/watch?v=PEyxWGBww90

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás