Ismét elérkezett az egységes kérelem beadás időszaka. 2021-ben 44 támogatási jogcímre és intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, amelynek benyújtási határideje 2021. május 17.  

Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár felületén - https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes - lehet benyújtani. 

Ismét elérkezett az egységes kérelem beadás időszaka (Fotó: Pixabay, Didgeman)

A május 17-ig benyújtott egységes kérelmet adatváltozás keretében szankció mentesen 2021. május 31 -ig, június 9-ig pedig szankció mellett lehet módosítani - olvastuk a NAK honlapján.  

Amennyiben valaki elfelejti május 17-ig benyújtani a kérelemét, úgy május 18. és június 9. között még van lehetősége a kérelem beküldésére, de ez már a támogatási összeg munkanaponként 1% késedelmi szankció alkalmazásával lehetséges. 

A 2021. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelem, érdemi vizsgálat nélkül visszautasításra kerül.

Idén a gazdálkodók - a tavalyi évtől eltérő módon – a NAK falugazdászai által beadott kérelmekkel kapcsolatban több fontos emailt is kaphatnak, ezért minden ilyen e-mailt meg kell nyitni és figyelmesen el kell olvasni, valamint követni kell a benne lévő instrukciókat, hogy a kérelem beadása véglegesnek tekinthető legyen.

Érdemes észben tartani, hogy az egységes kérelem felületén, de annak nem részeként benyújtott állatalapú közvetlen támogatási kérelmek esetében a már benyújtott támogatási kérelmek, 2021. május 17-e után csak szankció mellett módosíthatók! 

Fontos változás az idei évben, hogy bizonyos termeléshez kötött támogatások esetén, a szaporítóanyag igazolás (számla) adatait meg kell adni a benyújtó felületen a kérelem beadási időszak végéig, azaz június 9-ig!  

Továbbá bizonyos jogcímek (fiatal gazda, kistermelői) 2022-ig is igényelhetőek abban az esetben, ha a kérelem benyújtója megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. 

Eltérés az előző évhez képest, hogy idén már nem az egységes kérelem keretein belül kell a karácsonyfa-ültetvény támogatást jelezni, hanem az erre kialakított új, elektronikus felületen az április 15-30. közötti időszakban.  

Azok az ügyfelek, akik AKG és ÖKO támogatásuk tekintetében hosszabbítási szándékukról nyilatkoztak, jelezzék kifizetési igényüket az egységes kérelemben, függetlenül attól, hogy a hosszabbítási kérelmet elfogadó Támogatói Okirat (TO) még nem áll rendelkezésre. 

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás